Tea har fået 8 hvalpe.

Så blev det tid til en lille opdatering. Tea har født 8 hvalpe i nat/formiddag fordelt på 4 gule hanner, 2 sorte hanner og 2 sorte tæver. Lidt af en drengebande må man sige:-). Tea startede på opblokning – sådan rigtigt med gravning og pustning mandag morgen. Selve fødslen startede ved midnatstid og sluttede her i formiddag.

Følgende rækkefølge kom de i:

Klokken:

00.05 sort han på 445g

2.25 gul han på 510g (første gule jeg har opdrættet:-))

3.50 sort han 420g

4.34 sort tæve på 465g

5.19 sort tæve 380g

7.20 gul han på 466g

8.08 gul han på 505g

9.29 gul han på 500g

Tidspunkter og vægt er ca. Tea og jeg var alene i hele forløbet, og vi gjorde så godt vi kunne:-). Som det ses, så er de fine vægtmæssigt set, og Tea holdt sit eget personlige tempo, hvor der var plads til variationer:-). Jeg har lige fået en lille lur her i eftermiddag, men hold …, hvor er jeg træt men glad og stolt over de fine hvalpe – og forløbet.

Jeg er jo ikke ret cool med hensyn til hundefødsler, men Tea er en hund i topkondition og tilmed i sin bedste alder, så med mindre et eller andet var helt galt, så kunne hun føde dem, det vidste jeg med min rationelle viden. Hendes formødrene linjer har født uden problemer, så Tea kunne også.

Min panik begyndte at indhente mig, da der var to timer mellem nummer 1 og nummer 2, men så kom den gule han, og så slappede jeg egentlig af derfra. Tea var cool, som hun plejer at være, så ingen dramatik eller unødig indblanding i fødslen af dette kuld – c-kuldet – Tea satte dagsordenen og nogen af hvalpene fødte hun på et tæppe uden for den store kasse og andre i kassen, men hele tiden var hun opmærksom på, at hun ikke kom til at trykke dem, der var født. De små og Lærke er blevet tjekket af min dyrlæge her tidligt på eftermiddagen, og han var meget tilfreds med dem. De havde allerede små trinde maver og var store og fine. Der er godt gang i mælkebaren, og der knirkes og puffes for at få den bedste plads. Jeg har tiltro til, at de små og Tea finder fint ud af det, og jeg blander mig meget lidt i deres liv lige nu. Tea bliver råfodret, og hun har lige nu lidt mad stående, til sulten melder sig igen. Håber hun nyder det, for lige nu, så må hun få alt det, som hun kan spise:-). Jeg har fri de næste par dage, og der vil komme billeder st

9 replies
 1. Karen Søndergaard
  Karen Søndergaard says:

  Hjertelig tillykke med de pragtfulde små hvalpe og de bedste ønsker for både Tea og de små. Er bare så glad ved tanken om, at en af de små piger bliver vores lille Nynne. Knus fra os.

  Reply
 2. Birgit Bjørnstad
  Birgit Bjørnstad says:

  Hej Gunvor. Hjertelig tillykke med kuldet – de ser skønne ud – ja nu ved I godt hvad I skal få de næste 8 uger til at gå med – en travl men også skøn tid. Jeg krydser fingre for at alt går som det skal. Knus fra Birgit.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *