F.T cocker er en stødende jagthund. Det er en hund, der arbejder med et enormt drive, vedvarende energi og i tæt kontakt med sin fører. Det vigtigt at gøre sig klart, hvad man som kommende ejer har brug for – og kan yde træningsmæssigt, hvis man går med tanker om en cocker i model F.T. 

Man skal først og fremmest have brug for en jagthund, og så skal man have lyst til at arbejde med den. Ud over at cockeren er en suværen vildtfinder, så er den også en glimrende og dirrigerbar apportør. Går man meget på andetræk, så er cockeren ikke det bedste valg. Den henter gerne ænderne, men den mangler labradorens underuld og kraftige pels, og kommer derfor til at fryse, hvis den bliver våd, og det er koldt.

Man skal have lyst til at at være rigtigt meget sammen med sin cocker – også i det daglige – gerne nat og dag.

For at opnå ovenstående er det nødvendigt at bruge tid – meget tid på træning af cockeren. Det er spændende og givende, og igennem træningen knytter man et fantastisk bånd til hunden. 

Hvis man ved med sig selv, at man ikke får lavet andet end lidt hvalpetræning med sin hund, så er det helt sikkert ikke en F.T. Cocker man skal have. Den kræver noget helt andet og meget mere, hvis den skal blive en god jagthund til glæde for sin ejer. 

Gåture med en F.T. Cocker er træning. Man kan ikke bare gå tur som man kan med en labrador f.eks. cockeren skal holdes inden for “rækkevidde”, den skal være tæt på sin fører, og med dens enorme jagtiver, så er det noget der skal arbejdes med.

En F.T. Cocker er virkeligt kontaktsøgende – en “rigtig velcrohund”. Den elsker at ligge i arm og har meget brug for at være tæt på sin ejer. Begge mine cockere, følger mig overalt i huset, de ligger i sofaen, på skødet – i sengen og er bare der, hvor jeg er. Det er ikke en hund, der bør bo i en hundegård efter min mening. Man skal altså være indstillet på, at F.T. cockeren er der hvor man selv er – altid.

Sødme, charme og udstråling – helt igennem fantastiske Freja.

Der er lidt mere information at hente om F.T. Cocker spaniel på følgende sider.

http://www.ftspaniels.dk/ft-spaniels/

https://koebhund.dk/engelsk-cocker-spaniel-ft

Træning af ft. cocker

Personligt bruger jeg tid på at træne mine cockere hver dag. Ikke lige meget alle dage, men igennem hverdagsrutiner og små træningssessioner, så arbejder jeg med dem hver dag. Andre gør ikke som mig, de er dygtigere, har andre hunde, har dem på en anden måde end mig osv. og sådan er det i hundeverden, vi er forskellige og har forskellige mål med det vi gør.

Mit mål med træningen er glade, gode og  lydige jagthunde. Udgangspunktet er, at al det sjove, tager sit udgangspunkt i mig. Cockeren må ikke få tidlige erfaringer med at det er sjovt at jage selv, det vil følge med som en besværlig makker, hvis de gør sådanne erfaringer tidligt i deres liv. 

Kontakt er et altafgørende nøgleord – altså at hunden er opmærksom på mig. Ikke bare hjemme i køkkenet, men også ude i mere spændende situationer. Der findes mange små fine kontaktøvelser, som man kan starte hjemme i køkkenet og så udvide ved at gå stille og roligt ud i andre områder og situationer.

Jeg er den der giver lov til det sjove, det sjove er realtivt, det kommer an på situationen. I det ligger mange hverdagssituationer, det er ikke kun at hunte jeg tænker på her. Eksempler på det sjove er: At komme ud ad døren, at få “fri” efter “stay”, at hente en dummy eller bold, at søge i et spændende terræn osv. 

Et er at træne en hvalp op til at kunne forskellige øvelser, de lærer hurtigt, og det er hyggeligt og sjovt, hvis man gør det på den gode måde. Noget andet er, at det er vigtigt at vedligeholde lydigheden. Eksempelvist så træner jeg dirrigering med Freja. Ikke for at lære hende det, for det kan hun godt, hun er faktisk super dygtig og synes det er sjovt. Jeg træner det for at minde hende om, at det er mig, der bestemmer retningen i den disciplin. Det er let nok på en bar græsplæne, men ude i skoven eller hvor der nu dufter af vildt, der kan en cockersnude godt få egne tanker om retningen, og så må vi forfra indtil hun tænker – “okay så gør jeg som hun vil”. Øvelsen er god i forhold til det man kalder grundlydighed. Et lidt gammeldags ord, men ikke desto mindre, så vil jeg nødig på jagt med en hund uden den fornødne grundlydighed.

Så hvis man går med cockerdrømme – eller har en cocker, så er det på med træningstøjet.

“Some people dream of success while others wake up and work.”

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *