En FT. cocker fra Kennel Mallaig

Den FT. cocker, som jeg gerne vil opdrætte er en lille energisk jagthund, der med stor udholdenhed og lethed bevæger sig i al slags terræn på jagt.  Det er en let trænbar, apporteringsvillig og meget elskelig hund med stor personlighed, der med den rigtige træning kan blive en fantastisk jagthund. En cocker fra Mallaig er opdrættet på forældre, har vist deres værd som jagthunde, og som i det daglige fungerer som glade skønne familiehunde – igen under den rette træning. 

Jeg har skrevet lidt herunder om, hvordan hvalpelivet er her i huset i de 8 uger det varer. Derudover har jeg skrevet afsnittet “Kommende ejere”, som jeg gerne vil have, at man læser før man tager kontakt i forhold til hvalp.

 

Hvalpeliv

Jeg har opdrættet 6 kuld labradorhvalpe – det første i 2007 og 1 kuld FT cockerhvalpe i 2021. Jeg har DKK´s opdrætteruddannelse, og er totalt engageret i hvalpekuldet og vejledning af de kommende ejere, når jeg en sjælden gang har et kuld hvalpe.

Hvalpene vokser op midt i huset. Først i et værelse, hvor de er stille og roligt sammen med deres mor i de første par uger. Her har de kun brug for ro og mor og kontakt til os i huset, og det betyder, at besøgende må vente til de er lidt større.

Når de har alderen til det, så kan de gå ud af kassen og ud på et større areal og begynde at udforske verden. Vi kysser, vugger, nusser og snakker med dem, og de  præges på almindeligt familieliv, andre hunde og præsenteres for så meget forskelligt som muligt f.eks. “ude af huset tur”.  De er ormebehandlede, dyrlægetjekkede,  vaccinerede 1. gang og chipmærkede, når de forlader kennelen.

Hvalpene sælges med DJR stamtavle.

Der er ført hvalpedagbog for de 6 kuld labradorhvalpe, som man kan kigge i her på min hjemmeside. Det sidste kuld “Gun kuldet” mit første kuld cockerhvalpe er beskrevet ret grundigt på min gruppe “Kennel Mallaig” på Facebook.

Freja med en uge gamle små “Gun hvalpe”

 

Kommende ejere

Det jeg skriver her, er ment som en hjælp til dig, der er potentiel hvalpekøber til en ft. cockerhvalp herfra. 

Det er et gensidigt tillidsforhold – det, der er imellem mig og den kommende ejer. Jeg sælger en lille smule af mig selv, når jeg sælger en hvalp, som jeg dagligt har haft mellem hænderne i 8 uger.

Som opdrætter gør jeg meget ud af at informere om, hvad det er, som den potentielle køber skal være forberedt på, når han eller hun får en hvalp herfra, og man kan regne med support i forhold til træning, men også i forhold til almindelige udfordringer med hvalpen/hunden hele hundelivet.

En god hvalpekøber og hermed et godt grundlag for det tillidsforhold jeg har nævnt:

Sat sig ind i hvilken race en ft. cocker er. Jeg sælger kun til familier, der skal bruge hunden til jagt, og  som har hunden som et fuldgyldigt medlem af familien. Det er ikke plads i hus og have, eller beliggenhed af bolig der tæller. Det der tæller er, om man har tid og lyst til at være sammen med sin hund – træne og bruge masser af tid. 

Har mulighed for at reducere “alenehjemmetiden” til mindst muligt. Arbejder man hjemmefra eller deltids/hund med på arbejde, så er det et plus. 

Skriver mail eller ringer til mig, og spørger ikke om prisen i første sætning. Hvalpe kan altid købes billigere end her, så hvis det er meget afgørende, så er din kommende hvalp ikke her fra.

Har forhørt sig og kigget rundt hos andre opdrættere. Det er en fordel, at man orienterer sig mere end et sted efter min mening. På den måde er man bare bedst rustet til det vigtige valg af opdrætter.

Hvis man gerne vil reservere en hvalp, så ringer man i første omgang. Vi aftaler en tid for besøg, og når vi har godkendt hinanden, så laver vi en reservation. Jeg giver råd og vejledning, når det gælder valg af den rigtige hvalp i kuldet. Det bedste tidspukt at vælge på er ved 7 ugers alderen. Når jeg selv beholder en tæve fra et kuld, så vil det først ske, når de er 7 uger, og eventuelle andre kommende tæveejere kan vælge umiddelbart herefter. 

Det var lidt om mine tanker/erfaringer om det at være en attraktiv hvalpekøber. Om jeg så er en attraktiv opdrætter, det må være op til læser/potentielle køber.

Man er altid velkommen til at kontakte mig for en uddybende hundesnak, for der er meget meget mere at sige, end det jeg har skrevet her:-).

 

Når man køber en hvalp fra Kennel Mallaig får man:

En velpræget hvalp efter sunde forældre 

Sundhedsattest og første vaccination.

1 sæk hvalpefoder leveret til døren fra Royal Canin

Hvalpepakke med lidt af hvert.

Engageret vejledning fra opdrætter.

Mulighed for deltagelse i hvalpetræf/træning med fokus på kontakt mellem hvalp og ejer.

DJR stambog med købsaftale

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *