Velkommen 2015

Så er det vist på tide, at jeg får skudt 2015 i gang her på bloggen. Det er blevet hverdag igen, og vi skal tidligt op og i skole. Tea har været med mig og ageret “vagthund”, for mine 9.klasser har været til skriftlige prøver, og Tea har i den forbindelse hjulpet til med at sprede ro og hygge i den ellers lidt hektiske prøvesituation.

Lærke var så med i dag – fredag, da de fik prøver retur. Det var længe siden hun havde været i skole syntes hun, og det skulle fejres med en lille rundtur i klassen med Grisling i munden – en gammel Peter Plys bamse, som de har i klassen. Der er ingen der som Lærke kan gøre en hverdag til en fest:-). Når de så kom op en ad gangen for at snakke med mig om prøven, så stod hun og puffede lidt til dem med bamsen i munden, og så kan man jo ikke lade være med at smile bare lidt, det brød alvoren for dem der ikke havde så meget at smile af…..

Jeg har meldt Diva og mig selv til LP1 træning i det nordlige Odense med start i slutningen af marts. Der er længe til, men vi træner for os selv, vi har masser at tage fat på nemlig.

Jeg fik bogen “Klikkertræning for din hund” skrevet af Morten Egtvedt og Cecilie Køste i julegave. En spændende og inspirerende bog, der vender op og ned på mange hundetrænere – eller hundeejeres opfattelse af sig selv. Skrevet med en god portion humor, og det er faktisk usædvanligt, når det drejer sig om bøger om træning. Super afsnit i indledningen der ser træningen fra hundens side, og instruerer hunden i, hvordan den får den ejer, som den altid har drømt om:-).

Jeg kan kun anbefale bogen, der gør op med begreber som lederskab, team, samarbejde og “willing to please”. Det sidste begreb er jo hæftet på min egen race, og det kyler forfatterne til hjørne og kalder det i stedet for “willing to eat”, “willing to play” og især “willing to stay out of trouble”.

Jeg er ikke færdig med bogen, og jeg trækker det ud af den, som jeg synes, at jeg kan bruge til noget, og det er en del. Det er sikkert og vist, at Diva har “will to eat”, og der er markant forskel på, hvad hun yder for hvilken “løn”;-). Det skal ikke forstås sådan, at jeg giver oksemørbrad som belønning hver dag og hele tiden;-), men det er bestemt værd at overveje i krævende seancer eller i situationer med meget forstyrrelse:-).

Hele grundtanken om at hunden skal tilbyde adfærd af rent egoistiske årsager er interessant, og det fokus man skal have på egen adfærd i træningen, det er super svært, men også meget lærerrigt.

Jeg håber, at jeg formår at udvikle mig som træner i 2015 – altså bare for mine egne hunde. Det vil jeg især gøre ved at arbejde med lydighed med Diva.

Jeg kunne også godt tænke mig at blive bedre til at tilrettelægge motiverende spor, så Diva går mere præcist på sporet. Grundtanken om at dele øvelser op i mindre bidder, den vil jeg forsøge at overføre på spor, hvor der vil være motivation i form af belønning undervejs, det glæder jeg mig til at prøve af.

Hvornår vi skal til prøve i LP eller spor, det må vi se, det vigtige for mig er, at vi bliver så dygtige, at jeg synes, at vi bare er parate. Diva er jo ligeglad med prøver, hun vil bare gerne havde det sjovt:-), og hun er rigtigt lækker at arbejde med.

Diva er virkeligt modnet her efter anden løbetid. Utroligt, når jeg tænker et år tilbage eller bare et halvt. Hvis det ikke var for farven, så kan jeg næsten ikke se forskel på hende og de sorte på vores daglige gåture. Energien lurer selvfølgelig lige under overfladen, hvis lejligheden byder sig – ingen tvivl om det, og hun leger jo stadig gerne, hvis der er en, der gider at lege med hende:-).

I forhold til Tea, så vil jeg til en 40t/1000m med hende. Vi har prøvet det 5 gange før, men det er så længe siden, og vi skal altså have sådan en tur igennem skoven med dommere og det hele igen. Der er en del af den slags prøver rundt om i Jylland i løbet af sommeren, og jeg tror at Tea og jeg vil nyde hvert minut af “turen”. Tea er super frisk og har det godt, men man ved jo aldrig, hvad der sker, og jeg vil bare have den oplevelse med hende.

Vi har hus til salg, og med det følger en hvis usikkerhed i forhold til datoer osv. så jeg lægger mig ikke fast på datoer langt inde i fremtiden pt. Hvis Tea kan tage en 1. pr. hjem på en 40 timers i år, så er hun kvalificeret til DM i vildtspor i 2016 ifølge de nye regler, og det er da meget rart at vide:-).

I 2015 håber jeg på hvalpe efter Cassie og ….hehe;-) – en indtil videre hemmelig date. Om det så bliver her i huset eller et andet sted, det må vi se. Når jeg sidder og kigger huse, så skal der være et “hvalpeegnet” rum og et ordenligt køkken/bryggers, så vi kan have hvalpe på den måde, som vi har det her – eller gerne endnu bedre forhold. Spændende bliver det med 4. generation i huset, og absolut noget jeg ser frem til i 2015.

 

Skriv en kommentar

*