Vandpassion

Igår var jeg en tur om søen med pigerne – efter vi havde flyttet heste. Diva er 11 måneder nu, og har fattet, at det med at komme ud på dybt vand, det er ikke farligt, det er sjovt, når man er medfødt god til at svømme. Dallund Sø er jo mines badested udover åerne i skoven, og hun har været i før, men som jeg har set det før, så skal en hvalp/unghund lige lære at stole på egne evner ud i svømning før de uden at tøve kaster sig ud efter en bold eller dummy, der kastes et godt stykke ud. Små afstande er fine i starten, og det der skiller små og store afstande, er om de kan bunde eller ej.

Mor Tea fungerer som den aller bedste rollemodel, hun er fuldstændig vild med at apportere på vand, og det er meget slemt for Diva at se, at der er andre der arbejder. Hun hyler og piver ikke, meeen hun kører godt op i stressniveau, og hun er SÅ parat, når det er hende. Selvfølgelig betyder hannerne altså fædrene også noget, men når det er sagt, så er det dejligt betryggende at se, at vandpassionen er gået videre i lige linje gennem mine tæver her i mit lille hus.

Træningsaftalen bliver først i kommende uge, den blev aflyst i sidste uge, og jeg glæder mig stadig rigtigt meget til at komme igang. Jeg trænger virkeligt til inspiration på den front efterhånden, og tænker, at det er der jeg vil lægge min energi med både Tea og Diva i den kommende tid. Sportræningen går på ferie i hvert tilfælde indtil efter vores tur til Frankrig. De prøver, som jeg troede jeg skulle til ligger så jeg ikke kan, så nu laver vi noget andet for en tid. Hundene er ligeglade, de vil bare gerne arbejde med noget, som de godt kan lide.

Jeg var en tur nede hos Katja til en omgang “hår” her i fredags, og nu venter jeg spændt på at høre, hvordan det er gået til konkurrence med Diesel idag. Hvis det går godt i år i A-klassen, så er han elitehund næste år, og det var hun i tvivl om egentlig ville være så fedt.

Det er lidt det samme som med spor, når man når et vist niveau, så er der meget få prøver, der er passende, og sådan må det være, for det er et enormt arbejde at lave dem, men hvis man så ikke lige kan på dagene, så smutter mulighederne jo fra en.

Nu må vi se, nu skal han jo lige shine i A.klassen først.

7-6-2014.1

Se nu lige den frække Catman, han hygger lige op og ned ad Lærke, der egentlig ikke er meget for katte, men som styrer sig overfor husets egne. Jo mere selvsikkert katten fører sig frem jo mere okay er den i Lærkes univers

7-6-2014.2

Søde Tea og Linnea i sofaen.

7-6-2014.10

Týra fra Solhjem og Ljóska fra Stald Bothildur i deres nye residens –  to super forkælede primadonnaer:-), der godkendte folden med det samme;-).

7-6-2014.8

Nu ved jeg jo ikke, hvordan mine bloglæsere har det med heste, men selvom Týra har mad i munden, så har altså et fantastisk udtryk.

7-6-2014.3

Hundene fik en lille runde på de nye lokaliteter, og Lærke godkendte græsset som det perfekte rullegræs:-).

7-6-2014.4

Der er noget med børn og hunde sammen, der er så fantastisk. Oliver på 4 år var så stolt over, at han kunne styre Tea hele vejen rundt:-).

7-6-2014.6

 

7-6-2014.5

Godt med en lille hjælper til luftningen. Diva har jeg sjovt nok altid;-), så hun er ikke i fokus lige der.

7-6-2014.11

Eftermiddagstur om søen – og Lærke har masser af tid. Hastværk er lastværk, når man går hyggetur.

7-6-2014.14

Mormor Lærke i vandet efter en bold. Jeg bandt de to andre, for de har meget svært ved at styre sig – eller hvad man nu skal sige. Lærke kræver ikke sin “boldret”, og så får hun den heller ikke, hvis de alle tre er fri. Jeg tror hun tænker “lad dem nu”, men hun skal altså også have lov i fred og ro så.

7-6-2014.15

Tea ved godt, at det også bliver hendes tur, og Diva er bare parat med stort P.

7-6-2014.16

Diva på vej ud efter bolden. De første gange får hun bare lov til at knalde på den, men for ikke at skabe en dårlig vane, så skulle hun vente på de næste, og det kunne hun godt. Det kan jo være at vide præcis hvornår man kan forvente og forlange hvad, men hendes “værsgod” på skålen og andre øvelser og hendes håndtarget ser ud til at bære igennem her også. Jeg fik s.. bolden lige til hånd inden hun rystede sig, så nu gælder det bare om ikke at ødelægge noget.

7-6-2014.13

Så vil jeg i øvrigt lige supplere med, at det giver en vidunderlig træthed det svømning – når man kommer hjem altså:-).

7-6-2014.17

Der er ænder på søen, og de iagttages af en, der måske drømmer om at få fat i sådan en – en dag;-). De andre tænker på godbidderne i min lomme:-).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *