Sundhed

Jeg kan jo godt se, at det er lidt siden, at jeg har blogget. Det er der flere grunde til. En af dem er min afventen af løbetid, der sker ikke rigtigt noget, før den søde Tea får startet nemlig. Vi har ryddet lidt op i gemakkerne ovenpå, og så finder man jo lige neglelakkerne til at mærke hvalpene med, og straks kommer vi i tanke om alle de søde kælenavne de får mens de er her, der relaterer til den farve, som de får:-). Nogen af dem er helt de samme fra gang til gang, men vi kan godt huske hvilke der havde hvilke farver i de tre kuld.

En anden grund vil man høre mere om i slutningen af ugen regner jeg med…

Derudover har der været så utroligt meget i forhold til andre områder end hundeområdet. Linnea skal have udvidet sit værelse, da hun er alene ovenpå nu, det tager en del tid – og vi er ikke færdige – overhovedet- Ikea tager også en rum tid – det meste af en dag;-). Så er der en tur til Odense eller to osv. og så er ugen snart gået. Jeg har heldigvis en familie, der også gerne vil have noget tid sammen med mig, så hundene har bare gået deres ture. Silja har været her. Hun er jo blevet så voksen og fornuftig, så hun snart falder i med de sorte. Hun er meldt til rally-konkurrence med Maria. Lille Gimle er også meldt til med Jens – spændende:-).

Teas nye øjenlysningsstatus er kommet på hundeweb nu, det er godt at få det på plads. Når nu vi er ved sundhed, så fik dette indslag selvsamme overskrift.

Det handler om den sundhed, man som hvalpekøber kan forvente, når man finder en opdrætter, som man gerne vil have en hvalp fra. Det handler om tillid til opdrætterens dømmekraft og viden om de to hunde, som der parres. En viden der kræver, at man følger med på sidelinjen rundt omkring, hvor afkom og tætte familierelationer færdes. Den viden skal understøttes af den statistik der er til rådighed gennem DKK´s hundeweb. Her kan man se, hvilken status de to hunde og deres aner har på hofter og albuer. En status der kun er noget værd, hvis der er flere hunde i tæt famile, der er undersøgt for det samme. Det jeg kredser lidt rundt om er, at det er nødvendigt, at man lader sin hund røntgenfotografere, hvis man vil være med til, at der kommer så meget viden som muligt om sundheden i de pågælende linjer. Jo flere jo bedre. C – kuldet SKAL fotograferes, det har man skrevet under på i DKK-købsaftalen. Jeg har mailet til alle, og har indtil videre fået positivt svar fra: Cæsar, Cassie, Jepper, Balou og Nynne. Så mangler jeg bare at høre fra Cosmo, Sammie og Frej.

Det er jo lige før, at vi kan nå at fotografere inden parring – det ville jo være nærmest perfekt:-).

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *