Pinse

Som jeg skrev sidst, så har vi været ude med traileren igen, og Tea og Diva var med. De er jo nemme og hyggelige at have med, og de får hilst på mange forskellige hunde på sådan en dag. F.eks. chihuahua, og andre små gøende racer og så en puli. Den var speciel syntes Diva, som på ingen måde bød den mærkelige skabning “op til dans”. Så er det bedre med en labrador – sådan nogen fik de også snakket med, det ved man hvad er;-).

Jeg har sagt det før herinde, men det er utroligt at lige så uhøflig Diva er overfor sin nærmeste familie – inklusive Gimle, så er hun høfligheden selv i egen ydmyge person, når hun møder en fremmed hund. Meget praktisk, at hun ikke lige folder sig ud – i første omgang;-). Konfliktskaber, det er hun bestemt ikke, hun fortæller på alle mulige måder, at hun er sød og venlig:-).

Hestefolk har altid hunde. Det er ikke altid omvendt;-), men alle hestefolk har hund. Derfor er der altid et væld af hunde til stævnerne, for de kan jo ikke bare passe sig selv i hele dage, så de må med på tur. Vi kunne så godt bruge en indhegning, som de kunne lege i – snakkede jeg med flere om, for det er ikke lige så passende at slippe dem, når der er heste over det hele.

Stævnet gik rigtigt godt, to finalepladser blev det til, men så røg Tyra i “beslags og udstyrskontrol” på en lille gnavesår ved koden forårsaget af en boot. Vi anede ikke, at det var der, og fair nok for det, hestens velfærd over roset, meeen en noget skuffet Linnea måtte trække sin hest fra placering og næste finale. ud af 6 finalister, så røg de tre i “beslags og udstyrskontrol”. Man kan ikke helt linke det til hundeverden, men det er altså dyrevelfærden, der er i højsædet, når DI lige nu slår ret hårdt ned på, hvad man måske ikke så på før i tiden. Et link til hundeverdenen er øget fokus på overvægt i vores race i udstillingsringen. Det er føjet ind i race standarten, at en labrador er:

“Stærkt bygget, med kompakt krop, meget energisk. Dette udelukker overvægt eller overdreven tyngde”

Det er nævnt igen længere nede i beskrivelsen, og det er fuldstændigt rimeligt, at man ser hårdt på fede hunde i ringen. I den forbindelse bliver jeg altid rystet, når jeg ser tykke hvalpe. Hvad f…. tænker folk på?

Linnea og Týra kommer igen – klogere, og næste gang med andre boots på Týras små hove.

Diva og jeg nåede til LP træning i fredags. Det gik rigtigt godt, og Diva er arbejder fint selvom der er andre hunde osv. Det er lige før, at hun opfører sig voksent ind imellem;-). Da jeg plantede krukker til i dag, så løb hun ikke rundt med de løse urtepotter, og hun huggede ikke de nyplantede blomster fra krukkerne. What…. jeg har vist ikke en hvalp mere – heldigvis:-). Hun skal jo være storesøster her i slutningen af året, og det er jeg sikker på, at hun vil klare i fin stil.

Jeg fik et billede af en sort pige her i fredags, der var på stranden og snart skulle på arbejde på plejehjemmet. Hun er holdt i så flot figur og kondition, og hun er blevet så fin. Cassie har været længe undervejs, og jeg regner ikke med, at hendes børn bliver hurtigere udviklet – fysisk set. Det ligger i linjerne bag hende at de tager deres tid før de er færdige. Til gengæld, så ligger der også en solid sundhed og et fantastisk temperament:-).

Det er et privilegium at få lov til at trække et kuld på hende, og jeg er meget spændt på at se, hvordan de bliver. Cassie skal på ferie herovre til sommer igen og med os på ferie til Norge. Det glæder jeg mig selvfølgelig til:-).

Cassie Maj 2015

Her er hun – den sorte prinsesse:-). Læg mærke til, at prinsessen både har gode benstammer og også har en vis længde på sine ben. Det er absolut ikke en selvfølge pt.

5 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *