Lidt om status og DKK

Da jeg var oppe hos Gert igår, så fortalte jeg ham om DKK´s nye tiltag inden for registrering af røntgenstatus. Man har jo lov til at undre sig, og det gør jeg, og det gjorde Gert så også…

Før i tiden var det muligt at få taget et nyt røntgenbillede af sin hund – og få det bedømt i DKK, hvis man f.eks. ikke mente, at det første var “godt nok”. Jeg ved ikke, hvad jeg skal mene om den praksis, men det fremgik af “Hundeweb”, hvad status var første gang – og anden gang, så hvis man havde adgang til “Hundeweb”, så kunne man tjekke, om status på en hund var på basis af en “ommer”.

Det nye er så, at hvis man får taget et nyt billede, og status er bedre i anden omgang, så sletter DKK den først registrerede. Så hvis billedet af urangasagelige årsager er bedre i anden omgang, så kommer der en ny og bedre status på Hundeweb.

Jeg ved, at der er en labradoropdrætter der har skrevet til sundhedsudvalget, hvor hun påpeger, at det er et problem, at man på den måde kan skjule en ringere status, der bør være istedet være fuld åbenhed om sundhed.

Jeg kan kun være enig i den holdning, og hvis vore “produkt” med DKK stambogsførte hvalpe skal stå for kvalitet, så må vi godt nok følge godt med i sundheden “derude”.

7-7-2014.4

Tre labber og så mig ved Pont Du Gard. De havde godt nok styr på at bygge en solid og flot bro – de kære romere:-).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *