Tea og Silja har været til C-prøve i Højstrup.

Så kom vi igang med at prøve at gå til prøve;-), for det er jo det, som C-prøverne skal bruges til. Det gamle militærområde ved Højstrup i Odense var prøveområde, så det var jo dejligt tæt på.

Silja fik 0 og Tea fik en flot 2.pr. – som dommeren sagde:-).

Dommer var Charlotte Staun og første hund til prøven var Silja. Jeg havde Silja med for at se, hvor langt vi egentlig er, og for at kaste hende ud i nye indtryk og oplevelser.

Silja klarede markeringerne fint. Hun er skudfast og rolig på post. Hun afleverer pænt til hånd, så vi er da igang på den gode måde. Det frie søg var noget overraskende for hende. Hun stødte på en kanin som det første. Sådan en havde hun aldrig set før, så hun måtte lægge den på jorden et par gange på vejen hjem. Da hun først fandt ud af, hvad hun skulle, så kørte hun med større selvsikkerhed og højere hastighed. Hun tøvede lidt ved opsamlingerne i søget, så dommeren mente, at hun manglede kendskab til vildtarter og til at forstå, hvad hun skulle, hvilket jo passer meget godt.

Så søgte hun med vildt i munden og lavede en bytter, og den sidste markering landede på jorden lige foran mig, så nullet var vist hermed en realitet. Det havde jeg også regnet med på forhånd, og jeg tog det som træning, og træning skal vi have noget mere af, det vidste jeg også godt, men prøven i sig selv er super god træning!

Tea kom op som sidste hund. Søde forkælede Tea var jo rigtigt dygtig idag, og jeg er godt tilfreds med hendes præstation – selvom duksepigen ikke er så dukset, når der er vildt i farvandet.

Hun klarede de to markeringer fint. Var meget meget tæt på en “lille knallert” på den første – som dommeren udtrykte det, meeen den holdt lige præcis vand.

Så var der det frie søg. Det gik okay med det første som var en kanin. Så snuppede hun en and og derefter sgu en kanin til, men den gad hun ikke lige slæbe helt hjem, så der havde vi en lille konflikt, der nok ikke trak op i bedømmelsen;-). Så kom der en and og herefter en due.

Hun kan godt finde på at holde lidt på vildtet. Altså ikke lige spytte det ud i hånden på mig, og det kan godt blive bedre efter dommerens mening – og min! – Altså lidt pænere afleveringer.

Dommeren var glad for hendes tempo i det frie søg. Hun arbejder med en god hastighed og kommer overalt og trækker gode færter. Det er sådan noget, som jeg synes er godt at høre, for det er altså medfødt, og af stor værdi – også ved praktisk jagt. Smukkere afleveringer kan vi arbejde på, det andet er altså i generne.

Dommerens helhedsindtryk:

“En dejlig glad hund, der gerne vil arbejde. Mangler lige de sidste finesser til en 1.pr.”

Alt i alt en fin præstation af Tea, som jo ikke ligefrem er overtrænet inden for det her område.

Vi tager et par C-prøver til, og så melder vi til en B-prøve eller måske to, vi vil jo gerne have papir på evnerne:-).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *