Så fik man da endelig lidt ud af at læse i “Retrieveren”.

Det er ikke for at kritisere vores forening DRK. Der er mange, der yder en stor og uegennyttig indsats i den – og det er ikke mig. Jeg deltager nogen gange i en prøve eller på et skue, og så betaler jeg for det selvfølgelig. Når man er medlem, så får man bladet “Retrieveren”, og det er altså virkeligt det samme og det samme, der står i det blad. Gaaab.., den og den har haft en oplevelse af den prøve og en anden af en anden, og for pokker hvor er det relativt kedeligt at læse om. Jeg har selv bidraget et par gange omkring sporprøver, og det har klart været enormt kedeligt for andre at læse om – sorry – det mener jeg altså. Det er de samme mennesker (næsten) og de samme dommere osv. osv.

Så endelig var der en artikel, der kunne fænge. Meget spændende at læse om Jens Erik Sønderups tanker om opdræt og sundhed. Manden er en kæmpe kapacitet inden for racen, og han har været det i en menneskealder. Det er i øvrigt Sønderup, der har øjenlyst Tea, efter at hun blev 5 år.

Ud over hans vinkel på opdræt, som jeg er meget enig i, så finder jeg ud af, at stambøger og hvalpeliste ændres her pr. 1. juli 2013 – anbefalingerne fra 1. januar i år. Jeg vidste det nok godt i forvejen det med stambogen, men da Tea og Mac er undersøgt for alt (alt i alt;-)), så har jeg taget det ret roligt.

Det handler om, at DKK har skåret ned på kravene til forældredyrene for at få en stambog. Dog er det muligt at få påskriften “Denne hund er opdrættet efter Dansk Retriever Klub og DKK´s avlsanbefalinger”. Det handler i bund og grund om, at der er 6 “sundhedspunkter”, der skal være opfyldt herunder A eller B hofter på begge forældre. Man kan læse mere om det på http://www.labrador-retriever.dk/support, hvis detaljerne skulle interessere, men interessant er det da, at kuldet mellem Tea og Mac vil få “påskriften” på stambogen:-) – dejligt.

Ellers går det stille og roligt med Tea. Hun er så tyk og tung nu, at det må betegnes som en plage for hende, og nu må vi se, hvornår de små dippedutter har tænkt sig at komme ud. De har bokset godt derinde idag, og det kan være svært at finde en god stilling at ligge i, når man hedder Tea.  Jeg har mit eget indre gæt på en dag, men det holder jeg for mig selv;-).

 

Hun kan sagtens rumstere rundt i sofaen – billedet er taget igår på 58. dagen.

Ude at lufte sig på meget korte ture. Tea ligner en, der har slugt en stor bold, og sådan føler hun sig også.

 

 

 

 

 

 

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *