Så fik jeg opdateret sundhed

D-kuldet er jo næsten færdigfotograferede, så de skulle jo lige have eget skema for deres sundhed under “sundhed”. Det er gået meget let med at få D-kulds-ejerne til at komme til fotografering. Det er jeg selvfølgelig glad for:-).

Jeg var nok også meget tydelig, da de købelystne måske kommende ejere stod ved hvalpekassen. Der er jo flest opdrættere der bare anbefaler fotografering, så hvis man på forhånd ved med sig selv, at man ikke vil ofre pengene på fotografering, så må man finde en hvalp et andet sted. Det interessante i den sammenhæng er, at der var ikke en eneste, der sagde, at de ikke ville og dermed fravalgte at købe en Mallaig.

Det kræver så, at jeg som opdrætter “samler op” på ejerne, når de hvalpene er 1 år, og det har jeg også gjort i denne omgang. Jeg holder op med at maile, når der er bestilt rekvisition på Hundeweb – hehe;-).

Jeg tænker, at Teas HD-indeks og hendes hvalpes vil få en tand op efter de her resultater på D-kuldet. Indeks opdateres vist en gang om måneden. Jeg er meget glad og taknemmelig for den stærke sundhed, som Tea har leveret til sine børn med to forskellige hanner – sunde hanner selvfølgelig. Det giver et godt grundlag at komme videre på med Cassie og med Diva.

Badetur ved Dallund Sø idag:-). Min fantasi og energi rakte ikke længere, og hundene elsker det, så de var godt tilfredse. Cassie bliver ude i vandet, når jeg kaster bolde. Ret smart, for så er hun jo den første til at nå det næste der kastes;.-). Det er bare leg det vi laver, når jeg kaster bold til dem i vandet. De får svømmet og hygget, og så er det fint.

Jeg lagde spor ud ved middagstid i den skov, der ligger lige overfor Dallund Sø. Det er en f… dårlig skov, jeg kan simpelthen ikke fordrage den, men den har én fordel, den er tæt på, hvor jeg bor – den eneste fordel.

Der er sumpet (dog ikke så meget idag), der er brændenælder i store mængder, der er brombær “all over”. Idag var der fluer og myg, der stod om mig, som om jeg var et længe ventet stykke kvæg. Der er nærmest ingen stier, og der er stammer og grene på jorden, så fittnes.dk med rullebånd eller hvad folk løber på – go home. Nå ja, og så er der dybe grøfter over det hele. Idag uden vand – hurra, det var da et enkelt lyspunkt;-).

Nå, men to spor et til Diva og et til Cassie. Diva har haft godt af en pause, hun gik super flot. Lille seje tøs op og ned ad lodrette skrænter, det var godt:-). Jeg har fornemmelsen af, at hun er blevet klar i sit hoved til at gå igang og så bare gå igennem. Så meget min tid tillader vil jeg fortsætte med 3 timers, det er vejen frem for hende lige nu. Det kan da være, at hun kan blive klar til prøve i efteråret:-).

Cassie forstod ikke, hvad det var hun skulle, da hun skulle igang. Det jeg skal er, at lave en række meget lette spor, så hun lige har en chance for at forstå, hvad det handler om. Der skete helt det samme som igår, da hun havde gået 100 m med hjælp, så begyndte det at give mening for hende, og så gik de næste 100 m til skindet super flot, så hun viser, at hun kan, når hun lige får fat på, hvad det handler om. Jeg er slet ikke i tvivl om det, jeg er bare ikke ret god til “begyndertræning”. Vi snupper en tur i morgen igen – på den pædagogiske måde, og så tror jeg, at det vil hjælpe hende igang.

Spor handler jo også om hundens selvtillid i forhold til at arbejde selvstændigt. De fleste kan lære det, og Tea er jo så ligeglad med mig, når vi går spor. Diva er godt på vej, og Cassie kigger på mig  – undrende, det er nyt for hende, at det er hende, der beslutter, om vi skal over en grøft. Jeg støtter, når der tages de rigtige beslutninger, og hun fik godt med ros, da hun fandt vej gennem grene, krat og grøft på den sidste halvdel af sporet – som i øvrigt var langt sværere end den første halvdel;-).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *