Registrering af EIC resultat

Labbernes æblesæson er startet.

For godt 2 år siden fik jeg DNA- testet Lærke og Tea for EIC. Man kan læse om EIC her:www.labrador-retriever.dk/eic. Dengang kunne man efterfølgende få resultatet registreret på labradors hjemmeside. Det er dog unægteligt nemmere og mere overskueligt, hvis det kan komme på hundeweb, hvor alt muligt andet om sundhed er registreret, og det kan det nu. Jeg har dog testet inden, at det blev muligt – og skiftet computer siden, sååå…der har skullet rodes i Gerts computer på Brenderup Dyreklinik, og han har så fundet det frem – heldigvis. Derudover har jeg bestilt en rekvisition, som de skal udfylde på dyreklinikken selvom , at prøven er taget. Det er DKK´s regler, der skal følges, så jeg føjer mig naturligvis, det virker dog bare lidt bagvendt. Så skal jeg skrive under på rekvisitionen, og derefter  sende den og testresultatet ind til DKK. Det er Tea, jeg ønsker at registrere, da hun er clear. Hendes hvalpe med Major vil alle være “clear via aner” og det kommer til at stå på hundeweb, da Majors clear også er registreret. På samme måde gælder det for Tea. Hun er fri for: CNM, Prcd og PRA via aner. Her er der andre, der har gjort arbejdet for mig, ved at registrere Teas forældres eller bedsteforældres status. Man kan så diskutere relevansen af de ting, der testes for i forhold til racens samlede sundhedsstatus, og det er ikke et krav i forhold til EIC og CNM – endnu. Jeg har det dog godt med at vide, at jeg har gjort, det der er muligt, for at lave en kombination, der er så sund som muligt – på alle fronter.

Ellers går dagene med mange hunde i huset egentlig ret fredeligt. Jeg har været i skole idag og starter med fuld skrue på mandag, men det klarer de helt sikkert fint – de 5.

De sover allesammen i bryggerset, og der er ro hele natten – og først uro, når vi står op. De får mad på græsset, og her ser jeg stort på, om der er nogen, der får lidt mere eller mindre, det er der ikke noget at gøre ved i den uge. Der bliver spredt rigeligt ud vil jeg lige tilføje. Idag har vi været i skoven igen, og Silja får vist sit “gang” hele skoven – hun kender den jo. Igår fik de tre af dem tur om Dallund sø – inklusive vandapportering, og Tea og Gimle fik spor.

Om aftenen var der legestund oppe ved Gymnasiet, hvor der er en kæmpe græsplæne – sammen med Diesel – Gimles bror. Dejligt for især Gimle og Silja og Diesel:-). Håber, at vi kan tage en tur til, for det giver en forrygende god motion:-).

Æblesæsonen er startet. Det mener Silja og Tea, de plukker æblerne og gnaver sig stille og roligt igennem dem allesammen – selvom de er enormt sure. De skal bare lige tage sig lidt sammen til at komme igang, for så gode er de heller ikke endnu.

Silja og Dexter i baljen.

 

Silja er så sød, når hun svømmer – så ivrig:-).

Selvom Dexter er en voksen mand på næsten 7 år, så gider han godt at lege. Her er det Silja og ham, der slutter turen med at lege på græsset.

 

 

 

1 reply
  1. Lisbeth
    Lisbeth says:

    Ha..Ha… Tror de har fået for meget OL og prøver at træne op til synkron-æblespisning…. De ligger på samme måde med forpoterne også de to kære hunde… 😉

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *