Påske og foderforedrag

Som de fleste andre der har haft påskeferie, så har det været mere end skønt i det smukkeste vejr. Forsiden er prydet med fantastiske billeder af Freja, som Ole har taget og redigeret. De er blevet SÅ fine og skarpe til trods for den lille Frejas hastighed. Som altid hyggeligt at have Selma, Nynne og Karen og Ole på besøg.

Katja og jeg var til foredrag om hundes ernæring i søndags. Et meget nørdet og grundigt foredrag af Ann-Kristin Meyer, der er Stud. MSc i Animal Science med speciale i hundeernæring. 

Kort sagt om foredraget, der tog 4 timer, så er det vigtigste i forhold til fodring af hunde – at fodre varieret. Der er meget lidt forskning på hundefoderområdet, og det der er, det er foderfirmaer, der jo ikke sådan lige kan betragtes som uvildige.

Det var ikke et fordrag for eller imod Barf eller tørkost, det var en redegørelse for, hvordan hunde optager deres og udnytter deres mad. Det er klar, at jeg blev noget grebet af det, og jeg har nøjagtigt som hun foreslog læst mine notater igen og igen, og kigget på hendes Facebook og Instagram efter inspiration. Det gode ved det her foredrag var, at hun virkeligt vidste noget om emnet, det mindre gode var, at jeg blev noget eftertænksom i forhold til fodring, det et ikke sådan bare lige noget man sætter sig ind i. Der findes jo et utal af meninger og især en hel masse, der ikke ved noget som helst, når det kommer til stykket. Jeg har derfor altid lænet mig op ad anerkendte foderprodukter, og det mener jeg forsat er en god idé – med mindre man selv vil nørde…..

Jeg er gået i tænkeboks og har stille og roligt forsøgt mig lidt frem med småtspisende Freja. Freja er helt klart meget mere begejstret for råt end for tørt, så nu må vi se, om jeg kan finde ud af det. Jeg kan anbefale at søge på “Hundefodernørden” på FB, hvis man er lidt nysgerrig.

Endu et pletskud af Freja herunder.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *