I den mindre seriøse afdeling;-)

Det er da luksus, at jeg har hvalpekøbere, der får taget resultater hjem her i  weekenden mens jeg ikke selv opnår noget pt. Idag har Diva været med på “hestetur”, og der mødte hun er voksen dreng – Basil en sød sød brun labbemand, der godt gad at lege – med pind og alt muligt:-). Så bliver livet ikke dejligere, når man hedder Diva og er 9 måneder – og altid føler sig parat til fis og ballade.

6-4-2014.1 6-4-2014.2

 

Det er helt normalt, at drengene finder sig i lidt af hvert fra pigerne, men hvis hun blev for fræk, så brummede han lidt, og så stoppede prinsessen også med det samme. Lige det hun har brug for. “Jeg gider dig godt, men du skal være ordentlig”. Mor og mormor nænner jo ikke at sige fra over for det ” lille pus”;-).

Jeg kunne få helt lyst til at låne ham et par dage, det ville være vældig sundt for Super Divaen.

Igår fik jeg trænet spor med Tea – inklusive hetzspor. Det er virkeligt fascinerende at se Tea gå med så høj hastighed, gennem knæk og ud i wiedergang og retur i sporretning. Det er ikke svært for hende at undvære mig i linen, det må jeg erkende, hun stoler helt og holdent på sig selv, og hun gør det rigtigt godt.

Diva og jeg er færdige med “træningen” af kørekort til hund. Prøven var lige så farceagtig som “træningsforløbet”. Jeg tror, at det er forskelligt fra kreds til kreds og instruktør til instruktør. Jeg vil undlade at “hudflette” forløbet, det vil jeg ikke være bekendt, men anbefale det som god træning til  andre, det undlader jeg så også at gøre;-).

Diva og jeg træner kontakt, sid pænt med dummy i munden, og sid på lang afstand, stop på fløjt osv.  og det går godt. Jeg er virkeligt glad for “madskålspædagogikken”, den letter mange ting. Hun ved, at hun skal et eller andet, hvis jeg trækker det hun vil lidt ud.

F.eks. så skal hun kunne standse og sitte og kigge på mig, hvis jeg fløjter – altså også på lidt afstand. Hun fatter lynhurtigt stands og kig, for det giver en bold i belønning. Næste skridt hedder så sit mens hun kigger, og det var rigtigt sjovt, at se hvordan hun tænkte og derefter satte sig og fik sin belønning – sådan, det virker s..:-).

Jeg bruger det på alle mulige måder i det daglige også, men det kan jeg vende tilbage til en anden god gang.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *