Hæsblæsende weekend

Tea på vej hjem med dummi.

Noget presset weekend. Lørdag skulle jeg tidligt op og til workingtest med Tea. Denne gang en officiel, som vi ikke lige bestod i denne her omgang.

Vi har været til to uofficielle – der har været meget forskelligt tilrettelagt, dem bestod vi (uden meget stort besvær). Denne her gang fandt jeg så ud af, at hvis der en en delopgave på en post,  der ikke løses, så får man 0 – og så er man dumpet. Vi startede med at få 18 point i et frit søg, hvor der blev skudt mod dummierne – inden hunden kom ind i søget. Det gik fint for Tea, og de to point vi måtte “bøde” var fordi, jeg var lige hurtig nok til at række min hånd frem mod dummien, når hun kom med den.

Næste post gav 12 point. Det var en markering nedad en meget stejl skrænt og i noget krat, hvor skytten og kasteren stod på hver sin side. Jeg tror slet ikke Tea så nedfaldet overhovedet – jeg tror nok, at hun kiggede på skytten. Nå, men hun dykkede ufortrødent ned i dybet og krattet, og det søgte hun så igennem – og fandt dummien – efter nogen søgning.

Det gav så 12 point.

Næste post var en lille “walk up” med to hunde. To enkeltmarkeringer til hver hund. Jeg vil tro, at afstanden var ca. 100m. Tea ser nedfaldet på den første markering – hun løber i hverttilfælde derud, men hun finder den ikke i det meget høje græs, og så må jeg kalde hende hjem. Næste markering – samme afstand – denne gang gennem vand/sump eller hvad f…. det er. Den tager hun uden besvær – lige ud og lige hjem. Da hun ikke fik første dummi får hun karakteren 0 på den post, og så er hun dumpet – hele prøven. Lidt ærgerligt. Hun er så stabil og kan sit håndværk på det her niveau, og så ryger vi på noget relativt simpelt.

Det gode ved denne her slutning på vores dag er, at hun får markering nummer to hjem i overbevisende stil – dvs. fuld succes. Det billede har hun på nethinden, og det er jeg glad for.

Jeg agter at deltage i et par workingtests til – uofficielle i første omgang, som en god træning for Tea og mig:-). Det er meget meget svært at træne det her selv – helt alene, så vi må ud og prøve lidt af. Det officielle kan så komme lidt senere, når vi er blevet mere rutinerede.

Jeg har så aftalt med Tea, at vi lige går lidt spor i den kommende tid, det trænger vi simpelthen til:-) -det ved vi, at vi kan nemlig:-).

Jeg mødtes så med Maria og Jens og hundene bagefter, og så tog vi da bare i hundeskov og gik en god tur:-).

Idag var der så stævne i Laxi, og hundene var med hele dagen fra klokken 8.30 til kl. 17. De var med ude – det meste af tiden. Lidt tid i bilen også og så en god gåtur i skoven. Det var hyggeligt, og folk havde jo tabt alt muligt spiseligt rundt omkring – skønt. Klap og opmærksomhed fik de også i rigelige mængder, så de havde en god dag. De gør ret god reklame for deres race og også for mit lille bitte opdræt, de er jo så søde – synes folk, og det synes jeg også:-).

Helt godt at se frem til en mandag – uden arbejde, der er lige en del, som jeg ikke har nået af huslige gøremål her i weekenden nemlig;-).

En tur om Dallund Sø om morgenen sammen med Diesel, og så skal der lige lægges et spor også, så er dagen godt igang.

 

2 replies
  1. Kirsten Vinther
    Kirsten Vinther says:

    Dine hunde kunne ikke gøre bedre reklame for racen. De er så søde og hviler så meget i sig selv, at selv en nytårsaften med 12-15 hunde (jeg kan ikke helt huske hvor mange voksne der var 😉 ikke var noget problem. Bevares man skulle se sig for, men det var da mest fordi det er synd at træde på dem.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *