En lille smule træning

Linnea tog lidt billeder af en lille træningssession med Diva her i eftermiddag. Det er ikke så let både at være opmærksom på, om der kan tages billeder og så træne koncentreret. Normalt er det jo kun Diva og mig, og så er der bedre koncentration fra min side. Diva var nu fint koncentreret;-).

Diva er en lille energibombe, det er dejligt, for hun vil enormt gerne arbejde sammen med mig. Hun bliver trænet inden jeg går på arbejde i hverdagene. I weekenden er det om formiddagen. Så tager vi en omgang når jeg kommer hjem igen – og igen om aftenen – som regel. Jeg lægger vægt på kontakt med hende og prøver at tænke fremad i forhold til, hvad jeg gerne vil med hende på sigt. Det tager lang tid at bygge øvelser op, men jeg har bestemt mig for at prøve ikke at lave “afprøvningstræning”.

Diva er helt ukompliceret i forhold til apportering. Der er ikke grund til at kaste og hente og kaste og hente.., det tegner ikke til at blive svært. Det svære på sigt er, hvornår må hun hente og hvor skal hun hente. De to ting arbejder vi med i skjul – eller hvad man skal kalde det – og så det med kontakten til mig, det hænger sammen.

Billederne fra idag er kun et lille glimt af de ting vi laver for at komme derhen med hende, som jeg gerne vil. Om det lykkes, det kan kun tiden vise, men vi har super sjovt sammen, og det er det vigtigste.

Et eksempel kan være, at vi øver target. Vi har prøvet med en lille seddel, der skal duttes på, og den hænger jeg på kommoden f.eks. Diva kigger bag tremmer fra køkkenet. Så åbner jeg med “Værsgo”, og hun styrter ind og dutter på den og får klik og godbid. Det skal blive til dirigering på sigt;-) – hehe, nu ser vi.

Jeg har på samme måde lagt en lille bamse derinde, og så ladet hende hente den og lagt mig på køkkengulvet, så hun kunne trampe på mig med bamsen i munden. Det er svært s…. sjovt simpelthen, og der er hele tiden mulighed for at ændre og forny, så det sjove bevares.

Tea har det godt, og såret ser rigtigt fint og helet ud. Hun har gået to spor i denne her uge, og idag var vi i skoven med dummier, så hun er nogenlunde tilfreds;-).

18-10-2013.2

Vi lagde ud med et lille spor på rådyrklove. Det var lige lagt, og det var nok i overkanten af fært, for hun blev lidt vild i remmen. Næste gang giver vi det lidt liggetid.

18-10-2013.3

Vups, der lå vist et eller andet.

18-10-2013.4

Vi leger lidt med det lækre ben:-) – og godbidder bagefter.

18-10-2013.5

Opmærksomhed – klik og godbid.

18-10-2013.6

Opmærksomhed. Løb og langsom gang – temposkift og retningsskift.

18-10-2013.8

Opmærksomhed. “Balje” i skoven. Det elsker hun bare.

18-10-2013.9

“Hvad nu, hvis jeg hopper herop, kan det give et klik og en godbid”? Ja, det kan det da:-).

18-10-2013.13

Det er meningen, at hun skal følge hånden, og det er hun faktisk også ret god til. Der er ikke en godbid i hånden. Hun går på target. Så går vi f.eks. henover en træstamme – laver zigzag over den.

18-10-2013.14

Vi prøvede lige at snuppe et lille ståbillede:-). 3,5 måned og godt på vej ind i det ranglede stadium.

Derudover var hun med ude ved hestene – og ude og se på bisonokser. Aftenen har været helt rolig – dejligt:-).

I morgen tager vi alle tre hunde med på familietur til den Fynske Landsby, det giver så godt som sikkert tre meget indtryksmættede hunde lørdag aften:-).

 

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *