Bedre sent end aldrig

Jeg har langt om længe fået taget DKK´s opdrætteruddannelse. Det foregik i DKK´s lokaler i Solrød her i weekenden. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det der har afholdt mig fra det, har været tanken om, at efterlade hundene en hel weekend. Jeg ved godt, at jeg er lidt hys, men sådan er det altså bare med mig. Det er dejligt at føle sig lidt uundværlig;-). Tilsyneladende har de ikke taget nævneværdig skade af at blive passet af Erling;-). De blev glade, da jeg kom hjem, men har været 100% normale i dag. Jeg har fået kennelnavn inden det blev et krav at man skulle have opdrætteruddannelsen, men jeg synes bare, at jeg bør have den alligevel, og den er så også i hus nu.

Det er klart, at der er stor forskel på, om man har opdrættet flere kuld eller man aldrig har prøvet, og en del af det, der blev gennemgået, var kendt stof for mig. Jeg fik dog viden med hjem, og jeg føler på ingen måde, at min tid blev spildt. Underviserne var eksperter på deres område, og det var jo dybest set et privillegie at koncentrere sig om noget jeg brænder for to  dage i træk – helt uden hunde:-). 

Katja og jeg var ovre og træne hos Marianne i sidste uge. Diesel og Anna trænede vand mm. og det er som om, at de begge to er ved at forstå det med dummy til hånd. De fik begge en markering på modsat bred, og de tog begge dummien den lige vej – frem og tilbage. Så bliver man da lidt høj:-). Diesel er blevet unghund igen efter Katja er startet på markprøvetræning, der er bare smæk på ham, det bliver rigtigt sjovt at følge dem.

En anden sjov ting vi lavede var, at de to små blev lokket længere ud i søen end de lige havde regnet med, for Tea var “lokkemad”. Hun blev sendt ud efter en dummy, og så havde vi en lille let dummy, som de små kunne få, når de bevægede sig et stykke ud. Det var virkeligt effektivt, og vi har gentaget seancen selv i dag, hvor vi bare har mødtes her i området.

Når nu jeg har fået opdrætteruddannelsen, så har jeg ret til at bruge nedenstående logo, og det ser da fint ud.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *