Retrieverdag på Fyn

17-5-2009

Region Fyn holdt retrieverdag i Brenderup og Silja, Tea og Lærke var på skue, hvor dommeren var Janni Morsing og Tea til markpøve i begynderklassen, hvor dommeren var Charlotte Staun.

Det kom der følgende resultater og kritikker ud af:

Silja – Melicmark Everything Glows: 1.vinder lab. babytæver – BIR og BIS baby Smile.

“3,5 md. meget feminin babytæve af super type, godt pigmenteret, sødt hoved og udtryk med veldefineret stop, velansatte og bårne ører, smuk hals, god overlinje, en anelse lavt ansat hale, som dog bæres korrekt – karakteristisk odderhale, super front, velvinklet for og bag, står godt på sine ben, bevæger sig med godt drive og udstråling, herligt afbalanceret temperament, smuk pels og farve – velfremvist.”

Janni Morsing begrundede valget af Silja som BIS baby med, at hun bevægede sig helt fantastisk, så det var jo en skøøøn debut:-).

Tea – SEVCH Mallaig Allspiced Blackberry Tea: 2. vinder Åben klasse.

“1,5 år gammel tæve af udmærket type, velskåret hoved med veldefineret stop, godt udtryk, fin tør hals, udmærket overlinje – dog en anelse faldende kryds, velvinklet for og bag, gode poter, bevæger sig frit fra alle sider, god pels – velfremvist.”

Jeg er rigtigt godt tilfreds med Tea´s placering på skuet idag. Hun er kun 19 måneder og hermed lige rykket fra juniorklassen og ind i de voksnes rækker. Jeg blev faktsik positivt overrasket over, at lille Tea klarede sig så fint ud af 6 tæver. Igen var bevægelserne noget som dommeren lagde stor vægt på.

Lærke – Jubilant Kinclaith Rose: 1. præmie

Linnea viste Lærke frem for første gang i en “rigtig klasse”. Det gik så fint, og jeg tror, at Linnea tør prøve igen. Lærke var lige tung nok af type efter dommerens smag, så ingen placering men følgende kritik:

“4 år gammel tæve af den tungere type, en anelse for groft hoved efter min smag – ellers herligt vågent udtryk, fin overlinje med en anelse for lavt ansat hale, velvinklet for og bag, bevæger sig med masser af drive, super kontakt til fører, smuk pels – rigtigt flot fremvist”

Flot Linnea – siger hendes mor:-).

Tea – SEVCH Mallaig Allspiced Blackberry Tea: 2.pr. begynderpøve – C.

Først og fremmest vil jeg sige, at det er det mest lærerrige, som jeg har foretaget mig meget længe med Tea – at forsøge mig på en markprøve. Dommeren var utroligt behagelig – helt rolig og med en god portion humor i sin bedømmelse. Jeg vil skrive lidt på min blog om oplevelsen, men dommerens helshedsindtryk kommer her:

En dejlig hund, der mangler noget rutine. Fører må have sig en snaps inden næste gang:-).

Glæder mig til at se jer, når I bliver lidt mere øvede:”

Jeg er helt nervøs for, at jeg kan blive vild med det – til trods for, at jeg fjumrede lidt på dagen;-).

Skriv en kommentar

*