3.-1.2011

Skriver en allersidste gang på B-kuldets blog – inden den lukker ned. Jeg har fået så dejligt meget respons fra de 5, der er flyttet Smile. Alle har skrevet og billeder har jeg også fået. Det er virkeligt dejligt, at høre, at alle har det godt – vi ses den 22. januar her på adressen. Husk godt med tøj og godbidderSmile.

2-1-2011

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det her med afrejsedagen er en hård omgang for mig. Jeg er helt klar på, at det er nødvendigt – de trængte virkeligt til nye udfordringer, men her er godt nok stille nu. Vi mødes heldigvis snart igen allesammen, og det vil jeg så se frem til. De smås nye ejere har tilgengæld glædet sig helt vildt til denne her dag, og deres glæde og engagement hjælper rigtigt meget på tomheden i bryggers og køkken:-). Jeg vil godt sige tak til jer, for I har godt nok været engagerede, og jeg håber meget på, at jeg får lov til at følge og måske “supporte” lidt i tiden fremover. Chili og Dustin nåede ikke lige at komme udenfor matriklen idag. Det kommer de i morgen, og idag har vi da lavet lidt kontaktøvelser og introduceret klikker oppe på Linneas værelse – hver for sig selvfølgelig. Jeg håber selvfølgelig på, at Dustin får sin egen familie snart, men indtil da, så får han samme prægning og træning som Chili. Hvalpebloggen må slutte idag, og overtages af min almindelige blog. Så snart Christian får lavet siden til B-kuldet, så bliver det sat op på samme måde som A-kuldet med billeder osv. Håber på, at det bliver i løbet af ugen. Her kommer dog lidt billeder fra “storeafhentningsdag”.

Vi er lagt i seng i kassen for sidste gang:-).

Jens med Gimle – Mallaig Bright By Nature. Hun har ellers haft en begivenhedsrig dag allerede her første dag. Hun har fået to nye hundevenner, og været med på træningspladsen. Alt er gået fint, og sidste melding fra hende var, at hun sov sammen med Dexter på hans tæppe – hvor sødt og nok tiltrængt;-).

Gimle skal starte vildtspor og alt muligt andet sammen med Jens.

Dexter havde hilst på Gimle inde i haven, og begge tog det i ophøjet “labbestil” at de skulle dele bur. Onkel Dexter er 100% stabil – en Rumledreng, og han passer godt på Gimle.

“Vi kan da godt være venner ikk”. Det er da så sødt.

Mirah – Mallaig Bite My Dust med Katrine og hendes far Lars på vej hjem til den store “trillingefamilie” i Lumby.

Billedet på forsiden siger vist alt. Hun er ventet med længsel den lille Mirah, og det går godt med hende ved jeg.

Caya – Mallaig Back On Track på vej til Holte med Marianne og Claus og de to små friske fyre:-).

Hjemturen til Holte gik fint, og hun er tryg og faldet godt til derovre er tilbagemeldingen fra Marianne, der skal gå til træning med hende. Hun skal derudover være jagthund for Claus.

Så blev det endelig dagen, hvor Katja kunne få Diesel – Mallaig Backstreet Bandit med hjem. Han fik hilst på Ozzy i haven, og alt går fint med Dieselmanden:-). Diesel skal gå til Lydighed – og derudover har Katja også lyst til at prøve at vise ham lidt frem i ringen.

Det er jo lige til et postkort det her billede – de skal nok blive et godt makkerpar:-).

 

Så blev det Ronjas – Mallaig Be My Sunshine tur til at få sin egen familie. Jesper og Maria har ventet længe på hende, og Ronja skal gå til træning her i Søndersø sammen med os andre;-) – og startes på vildtspor. Jeg er så privilligeret, at det ser ud til, at jeg får sportræningspartnere her i mit B-kuld:-).

1-1-2011

Det er en blandet følelse at sidde her – den sidste aften og skrive. 5 stykker bliver hentet i morgen. Det er nødvendigt, at de kommer ud i deres familier nu. De har brug for meget mere, end jeg kan give dem på den gode måde, og de kan klare sig på egen hånd uden mor og søskende, meeeeen alligevel det er en tid der er slut. De 8 uger er gået, og de har været så skønne. De er skønne allesammenSmile, og jeg føler mig overbevist om, at de er parate til det nye liv, der starter for dem i morgen.

Her er de så – de 7 – her til formiddag på årets første dag. De fylder godt i kurven efterhånden.

Nytårsaften gik super fint. De fik kødben, og jeg krydsede fingre for, at maverne holdt til det, og det ser ud til at være gået fint. Ingen af dem viste tegn på angst i forhold til fyrværkeri, og da klokken slog 24, så sov de alle som en, så det gik så godt som det overhovedet kunne.

29-12-2010

Hermed mit kontonummer: 5567   5670093523

De sidste par dage, har der været godt med tryk på her i huset – på hvalpefronten. Hold da op, hvor der er gang i dem, i de vågne perioder. Erling synes, at det er så synd for dem, hvis de ikke må komme ind i stuen, så han lukker dem ind til “fri leg” et par gange om dagen;-). De er nu også ude i længere tid ad gangen nu, og det tager også lidt af toppen;-).

De er blevet ID-mærket idag, hvilket de naturligvis ikke var glade for, men det var heldigvis hurtigt overstået. De er hermed også fordelt til de nye ejere som følger:

Mallaig Backstreet Bandit (Diesel) skal bo hos Katja i Søndersø.

Mallaig Bite My Dust (Mirah) skal bo hos den store familie i Lumby

Mallaig Be My Sunshine (Ronja) skal bo hos Jesper og Maria i Bellinge

Mallaig Back On Track (Caya) skal bo hos Claus og Marianne i Holte

Mallaig Bright By Nature (Gimle) skal bo hos Jens i Gadbjerg

Mallaig Black Nordic Chili (Chili) bliver her

Mallaig Beaver Boy (Dustin) bliver her indtil der viser sig en god familie til ham.

Mallaig Backstreet Bandit (Diesel)

Mallaig Bite My Dust (Mirah)

Mallaig Be My Sunshine (Ronja)

Mallaig Back On Track (Caya)

Mallaig Bright By Nature (Gimle)

Mallaig Black Nordic Chili (Chili)

Mallaig Beaver Boy (Dustin)

 

26-12-2010

Det var så den jul, og alt i alt gik det ganske fint – hyggeligt var det i hverttilfælde:-). Jeg vil så lige tilføje, at labbehaler og juletræ ikke er den bedste cocktail;-). Vi plejer jo at have juletræ i hundestuen – som kan lukkes af, men i år måtte det stå inde ved fjernsynet, og de logrende haler vippede en hel del pynt på gulvet. Hvalpene styrtede også derind, hvis de så deres snit, og flaguirlanderne var rigtigt sjove:-). Nå, men fest var det og ude af huset, det er det igen – heldigvis.

Der kommer alligevel ikke besøg til den sidste han i morgen. Jeg fik en sms om, at de ville finde en billigere hund, og det kan da også let lade sig gøre. Jeg mener, at hvis man vil have en kvalitetshund, så må man betale for det man får. Der ligger et stort arbejde til grund for at lave et kuld, og et tilsvarende stort arbejde i at have kuldet, men alt afhænger jo af, hvor seriøst man går til værks.

Den han der er tilbage er Mallaig Beaver Boy (lilla Han)- som jo kan ses på forsiden. Den anden Backstreet Bandit (Diesel) skal Katja have.

Der dukker nok den helt rigtige familie op til ham også. Han er meget meget sød. En rigtig kælepotte, der virkeligt gerne vil have kontakt – meget harmonisk og på alle måder en lækker fyr.

Her er han så forfra i sneen idag – Mallaig Beaver Boy Smile – Linneas ynglingshvalp.

Jeg kan næsten ikke holde mig fra kameraet, når Silja hygger med de små. Det er gensidig kærlighed.

Så slikkes der den anden vej:-). Det er ufatteligt, at hun kan holde dem ud, de er ved at være rigtigt stride nemlig;-).

De elsker stadig at få en pattetår, og Lærke lader dem nådigt patte lidt, meeeen hun er ved at være træt af det, og det kan man ærligt talt godt forstå – det ser jo helt vildt ud.

Rød tæve i den hvide sne. De var allesammen med ude i baghaven idag.

Så fangede linsen ham igen igen. Backstreet bandit – Diesel. Han er altså så lækker. Her med en urtepotte, som han har hentet i drivhuset og stolt bringer til mig:-).

Der er altså flere, der gerne vil have del i den potte:-).

Lyserød tæve ser misundeligt til, og som den powergirl hun er, så arbejder hun længe på at få potten fra storebror;-).

 

24-12-2010

Synes lige, at B-kuldet vil sige glædelig jul her på selve juleaften:-). De hjalp med juletræet igår, og det kan ses på nedenstående billeder. Jeg er i den sjældne situation, at alle 4 voksne hunde er ude at gå – og jeg sidder her. hvilken uhørt luksus. Maria og Stefan og Linnea er i skoven med dem:-). Den sidste han får besøg på mandag fra Svendborg, så om alt går vel, så har vi en fynbo til i B-kuldet.

Super spændende grantræ.

Det smager da meget godt;-).

Vi hjælper lige med juletræsfoden;-).

Julegæsterne er altså gode at bide i, og det er herligt, at der er endnu flere til at snakke med de små banditter.

 

22-12-2010

Igår var der besøg til hvalpene 3 gange. Korte besøg, hvor de to gange fik sagt hej til små børn:-). Idag har det så været “store testdag” og Jens – hvalpetesteren har reserveret den sidste tævehvalpSmile, så nu er der kun en han, der mangler en familie. Jens nye træningspartner skal hjem og bo sammen med Dexter, der er halvbror til Lærke – de har samme far og Honey, som er schæferpige. Jens vil starte den lille ny op på vildtspor og en masse mere, tror jeg godt, at hun kan regne med:-).

Samlet set så tager alle i kuldet fin kontakt til mennesker og udviser stor nysgerrighed  – altså de vil gerne undersøge verden.

Testen blev lavet oppe på Linneas værelse, og der var noget unfair konkurrence i forhold til masser af ting på gulvet, der var meget spændende;-), men alle gad dog godt at hilse på Jens:-). Der blev lavet lidt om på proceduren undervejs, som Jens erfarede, hvad der var bedst at starte med, og nogle hvalpe var meget trætte osv. Det er et øjebliksbillede, hvor man har mulighed for at lære lidt mere om hvalpene, og så må man sammenkæde det med sin normalt sunde fornuft. Den hvalp der har været længe igang vil ikke vise det samme som den ville have vist, hvis den var blevet testet, når den var helt udhvilet, så med de briller på, så vil jeg bruge testresultaterne som en hjælp i forhold til fordeling af hvalpene. Så mange tak til Jens for testarbejdet – som jeg jo ikke måtte være med til;-) – sådan er reglerne.

Hvis det ikke er vanvittigt koldt – som idag, så kan de godt lide at lege ude i sneen:-).

Søde tante Silja følger gerne med de små ud i sneen.

Nogen har hugget min “campingtræsko”;-). Når Silja trække med de små, så går det helt stille og roligt, det er de små, der sætter tempoet.

Igen Silja med fans:-).

Ud at tisse og ind igen – det var alt for koldt for små poter idag.

Der babysittes også gerne i kurven. Jeg tror virkeligt, at Silja kommer til at savne dem. Det bliver totalt nedtur, når de er væk. Jeg kan næsten ikke fatte, at det er lige om snart. Der er gode familier til alle de reserverede, men alligevel, så bliver det ikke let at sige farvel til de små banditter. Jeg håber dog at se de fleste meget hurtigt igen.

20-12-2010.

Der har været gæster til de små igen idag. Små drenge, der syntes de små var rigtigt søde – og omvendt. Så har vi taget billeder – Linnea og jeg. Ikke alle er lige gode, meeen nogenlunde gik det da. Der var et problem med tæppet de stod på. Det lugtede af leverspostej, så de havde travlt med at få snuderne ned i tæppet, så hovederne er taget lidt alternativt. Næsten kun “Blanke han”, der var meget veludhvilet kunne sidde ordentligt. Jeg skal nok lave det samme som A-kuldet, når vi når så vidt – med små ensartede billeder og egen side altså. Jeg skal have min webmaster igang med det, for det har jeg ikke lige det tekniske overblik til.

 

“Blanke han”

“Blanke han”

“Lilla han”

“Lilla han”

“Lyserød”

“Lyserød”

“Rød”

“Rød”

“Hvid”

“Hvid”

“Blå”

“blå”

“Blanke”

“Blanke”

19-12-2010

Der var besøg fra Vejle igår lørdag. Mine to gamle kollegaer, der virkeligt er hundemennesker med stort H kom forbi og var helt vilde med de sorte banditter. Jeg vidste, at Jens – “hvalpetesteren” ville falde for den lyserøde powergirl, og hun var da også lige ved at blive puttet i tasken tilbage til Vejle igen;-). Hyggelig eftermiddag, hvor vi også fik tid til en masse hundesnak – ud over det med at snakke med de små.

De store fik en gåtur inden besøg, og jeg nåede at lave noget med Silja. Bagefter nåede vi en næsten mørk tur i skoven, hundene er jo ligeglade, de nyder det selvom det er mørkt.

Idag kom der så en ny familie til en tæve. Der bliver mange til at tage sig af hende, for ud over forældrene, så er der en voksen pige på 21 år og tre 15 årige (trillinger), der alle var med, og virkede meget motiverede og interesserede i, at der nu også kommer en lille labbepige ind i flokken. De bor i Lumby, så indtil videre, så har er der 4 hvalpe fra kuldet, der vedblive med at være fynboer (inklusive min egen).

Jeg vil lige tjekke kalender og finde en lørdag i begyndelsen af det nye år, hvor kuldet kan samles igen. Jeg vil meget gerne have, at man kommer godt igang med hvalpen, og jeg tænker det både som snak uden hunde, og som træning med hvalpen. Det vil måske tage 3 timer, så med mindre man kommer langvejs fra, så kan man godt nå andet den dag.

Angående træning, så har Katja et godt råd til træning af indkald. Begynd at samle små plasticbægre allerede nu – f.eks. fra flødesost. Der skal fyldes leverspostej i bægret, som så tages med ud, når man er ude med hvalpen. så kalder man på hvalpen og har bægret parat, som den så får lov til at slikke i/spise af. Så gemmer man bægret i lommen igen og lader hvalpen gå lidt rundt hvorefter man gør det igen. Håber, at jeg har foklaret det ordentligt, ellers supplerer jeg næste gang, jeg snakker med Katja. Det skulle være uhyre virksomt, og jeg regner selv med at bruge det på min.

Besøg fra Sjælland her der også været. En tur hjem fra Lemvig går jo over Fyn, så hyggeligt at se Marianne, Anders og Christian igen:-). Næste gang de kommer, skal de have den udvalgte med til Holte:-).

I morgen kommer der besøg af små børn igen. Min nuværende kollega kommer og kigger hvalpe med sine to små drenge, så de bliver virkeligt præget på små børn i denne her omgang,

Det går lidt bedre med at være udenfor i liiiiidt længere tid. Lang tid nok til at besørge og gnaske lidt i grene i hverttilfælde.

“Hvid” tæve i den hvide sne. De har været med omme i den store have i denne her weekend.

Linnea bliver lige overmandet:-).

De er ikke lige til at komme fra igen. De hænger simpelthen fast;-).

Lyserød og en anden bandit på opdagelse i den store have:-).

16-12-2010

I skrivende stund fyres der fyrværkeri af ude på vejen. De små sover, men de må få lidt ind imellem alligevel, så jeg håber, at de ikke bliver for bange til nytår. Skal erkende, at denne her ferie kommer lige på det rigtige tidspunkt. Det var min første tanke, da jeg stod op klokken 5.30 i morges. Når de voksne har fået mad – og er blevet luftet, så lukker jeg verdens mest forsømte labradorhvalpe ud af den store kasse. Hold da op, hvor de har det hårdt, når de venter på at blive lukket ud af deres “hvalpegård”. De vælter ud af kassen og så går det ellers mod køkkenet i fuld fart. Så får de mad og kommer lidt ud, hvis vejret tillader det, og så går de ellers igang med at lege.

Billedet er fra i morges, de er super veloplagte ved 6-tiden:-)).

Prøv at se den lille springer, der angriber bolden.

Alt kan leges med. En gammel kasse er helt fin.

 

Tålmodige søde Silja. Hun nyder de små i fulde drag. Hun bliver ikke træt af dem, og hun er så blid overfor dem, så man faktisk slet ikke kan finde “gadetøsen” i hende i det her forhold. Hun kan godt finde på, at lægge sig op til dem i kurven – bare for at hygge sig med dem, og hun holder øje med dem, hvis de f.eks. er på vej lidt væk fra de andre, så går hun med, hvis hun mener, at det er liiige modigt nok.

Lad som om, at der ikke er vasketøj i sofaen og nyd billedet med de små, der en del af morgenen, dagen og aftenen;-), løber rundt og leger i hele underetagen. Det giver en lille plet på gulvet her og der, men det giver altså også hvalpene mulighed for udfoldelse, som de ikke har på et mere begrænset areal, og vi får mange søde og sjove episoder med dem på sådan en dag. De bliver derudover præget i forhold til andre hunde, når de er der, hvor de også opholder sig. Felix er en gammel gnavpot, der brummer bare de går forbi, når han sover. Han gider ikke at lege, og det har de fattet. Tea er slet ikke sjov, og hende skal man ikke i nærheden af, hvis der er mad i farvandet osv. alt sammen noget, de kan bruge i deres hundeliv på sigt.

Jeg er også overbevist om, at det er sundt for dem, at have noget plads – ikke at være spærret inde på et lille areal. Jeg tror, at stress kan etableres i hvalpestadiet, hvis de er stuvet for tæt sammen og har for lidt at lave. De elsker i hverttilfælde at være sammen med os i huset:-).

De er udenfor – så tit som muligt. Idag var det ikke så koldt, så det var okay og lidt sjovt med nyt sne.

Foder fra Royal Canin – Blå tæve passer lige på det:-). Hun eeeelsker mad:-).

De elsker allesammen stadig en god pattetår, og det får de flere gange om dagen. Det må virkeligt smage godt i munden på dem, for de vil meget gerne allesammen.

Lærke rydder stadig op efter dem og slikker dem. Det ser ret sjovt ud, når hun lige vælter dem rundt for at slikke dem. De finder det helt naturligt, og de er meget meget glade for mor Lærke.

14-12-2010

Nedtællingen til juleferien er begyndt, for der er meget arbejde med de små nu, og det bliver helt godt ikke at skulle arbejde almindeligt ved siden af. Idag har jeg samtaler, og hvalpene og de andre hunde bliver overladt til Linnea og Erling, og det tror jeg nok, at de har styr på. De vejer i øvrigt mellem 4,5 og 5 kg nu – eller rettere sagt i lørdags, men sådan ca. altså. Jeg har kastet lidt tørskost til dem på gulvet i bryggerset og køkkenet, så de får et lille mellemmåltid og de får gang i at bruge snuderne. De var alle udenfor igår, men det bliver meget hurtigt for koldt, så det er ikke mere end 5-10 minutter, så vil de meget gerne ind igen. Vi bruger stadig modellen med at de kommer i seng i kassen. Så bliver køkken og bryggers ryddet og vasket af, så det er parat til næste morgen. Mathias og kæresten Lærke bar dem i seng igår, og sad i kassen og hyggede med dem ved 23 tiden om aftenen. Det passede dem godt, for de vil meget meget gerne have menneskeligt selskab – helst hele tiden;-).

Katja var nede og hjælpe med at tage billeder af dem igår. Som det skred fremad i fotograferingen blev vi bedre til det. Billederne i ikke helt fra samme vinkel og hundene står heller ikke helt ens, og man skal ikke have en åben trøje på en anden gang osv. men det er altså første samlede forsøg på at fotografere dem og vi snupper dem da bare en omgang til om en uges tid, det var faktisk helt sjovt:-) – og tak for hjælpen til Katja:-).

 

B-kuldet 5 uger – farve for hvem det er – under billederne

Blanke han (ham uden neglelak)

Blanke han (ham uden neglelak)

Lilla han

Lilla han

Blanke tæve (tæve uden neglelak)

Blanke tæve (tæve uden neglelak)

Blå tæve

Blå tæve

Hvid tæve

Hvid tæve

Lyserød tæve

Lyserød tæve

Rød tæve

Rød tæve

12-12-2010

Så blev de 5 uger, og de har fået ormekur idag og fået klippet negle:-). Jeg har haft dem alene inde i deres kasse idag. Det er for at give dem tid alene sammen med mig. De har godt af, at blive udfordret på den måde. Så hygger vi og leger lidt, og det var de godt tilfredse med. De fik så deres ormekur i en klat leverpostej, og det gik nemt med at få pillen ned også.

Jeg får dem i øvrigt hvalpetestet af en kollega fra den skole, som jeg var på i vejle for nogle år siden. Jeg vil bruge testen som en støtte til den vurdering, som jeg fra nu af løbende foretager af hvalpene. Testen skal laves i deres 7. leveuge.

 Igår var der besøg fra Sjælland af en familie, der har reserveret en tæve. De har to drenge på 2,5 og 5 år, så de fik snakket med mindre børn – også i denne her weekend.

Vi var også ude og vise lidt kontaktøvelser med Tea og Silja. Lidt apportering blev det også til, og bagefter ville den “store” dreng Anders gerne prøve at gå med en hund. Han gik så lidt med Silja i snor, det var altså sjovt at se, for det er en udfordring for Silja at følges med en fremmed dreng, men hun tog det pænt og Anders kunne sagtens gå med Silja:-), så han bliver helt sikkert god til at gå med sin egen, når den tid kommer.

Silja ejer en engels tålmodighed over for de små. Hun tager nærmest ansvar for dem, og hvis Felix brummer af dem, så kommer hun løbende og prøver at “gyde olie på vandene”. Ingen må sige grimt til hendes plejebørn.

Faktisk skulle man ikke tro, at hun har ro til at være hvalpesitter, men det har hun, og de elsker hende:-).

Så smeltede noget af sneen igår, og det var da lidt varmere, men så blæste det, og de er ikke vilde med at være ude i ret lang tid ad gangen.

“Blanke han” står lige og kigger derover, hvor de ikke må komme. Det er det mest interessante – det der er bag hegnet;-).

Han er altså meget interesseret i det hegn, og har også prøvet at komme igennem hullerne, men det gik så ikke, så tynd er han jo heller ikke;-).

Lørdag aften:-). Jeg må jo komme med den indrømmelse, at de får lov til at komme ind i stuen, når vi har tid til at holde øje med dem. Det bliver jo en vane for dem, og de hyler højt, hvis vi lukker lågen for dem nu. Altså løn som forskyldt, og hvalpekøberne kan forvente meget selskabelige hunde.:-). Det er skam ikke mig alene, der synes det er såååå synd, hvis de længes efter menneskeligt selskab. Nej, alle andre her i huset synes, at de da skal have lov til at komme ind på mine trægulve;-).

Lærke, Silja og felix hygger også, som det kan ses. Den slags gider Tea ikke. Hun ligger helt klart i sofaen. Der er fred og ro.

Det var sindsygt koldt idag, men lidt nåede de da at være ude.

Rådyrløb ser da spændende ud. De ligger i fryseren igen, og kommer frem igen om et par dage.

9-12-2010

Så har de været udenfor, som man kan se på forsiden:-). Det er altså lidt koldt, så det er bare i kort tid, og så går de ind igen og lidt efter ligger de og varmer hinanden i en stor bunke i kurven i køkkenet. De har meget intense vågne perioder, og så sover de (heldigvis) i nogle timer. Når de er vågne, så er der rigtigt godt gang i dem, og de leger med aviserne på gulvet og legetøj og med hinanden.

 

Vi kigger lige ud – det ser altså lidt farligt ud;-).

Så er det nok heller ikke værre mener “lilla” han. Han gik dog noget forsigtigt – som man måske kan se – til at starte med altså. Jeg kan lige huske, at det var ham. Ellers er det altså svært at huske, hvem der lige er hvem, når jeg tager billeder – det må I bære over med.

Så kommer vi også – det trækker, at der bare er en, der tør.

Er næsten sikker på at det er “blanke han” – kan se det på hovedet.

Inde i køkkenet er der nogen der får tyggepinde – spændende. Silja skynder sig dog bare at æde dem, og hun kan godt fortælle den “lyserøde”, at hun skal holde sig væk. Den “lyserøde” er en rigtig lille “powergirl”, hun lader sig ikke skræmme af den gule, men holder dog snuden lidt igen. Igår var der et par hvalpe, der troede, at de kunne få lov til at smage på Teas mad – aftensmad, som Tea jo venter på hele dagen. Det kunne de så ikke! Da de ikke forstod første advarsel, så fik de lige en ekstra, og den forstod de så. Det er meget vigtigt sprog de lærer her i omgang med de andre hunde – altså hunde, der på ingen måde vil skade dem, men som retmæssigt forsvarer deres mad – eller tyggepinde.

Syv hvalpe er faldet i søvn i kurven i køkkenet :-).

7-12-2010

Som man kan se på forsiden, så går det meget stærkt med de små banditter. Det er den “blanke han” altså ham uden neglelak, der sad så fint i kassen i formiddags. De har været i køkkenet det meste af dagen idag, men var i kassen, da jeg ikke var hjemme.

Marlenes Louis har fået fjernet en negl, som han var kommet til skade med. Det kan ske, hvis neglene er lidt for lange, og de er lidt friske i sne og frost – sagde dyrlægen. Det er ikke så sjovt, for han skal gå med sok og tåen skal passes og plejes. Louis er i trygge hænder hos Marlene, men det er da noget man skal tænke over. Så helt korte negle o koldt vejr! Lille Louis vejer i øvrigt 41 kg nu – og han er ikke tyk. Glæder mig til at se ham igen, for han må være ved at være en granvoksen herre:-).

Et tørret skinnd er til at bide i;-). Jeg har også et frisk, det får de lov til at lege med en anden dag. De har ikke skindet hele tiden, det er mere spændende på den måde.

Jeg lærer ikke at forstå, at små lab.hvalpe skal ligge lige der hvor der er mest køligt. Lige ved døren ud til det uopvarmede bryggers.

Her ligger de andre så og slapper midt i hvalpecirkuset.

Husets selvudnævnte legetante Silja. Hun bliver ikke træt af dem, og man kan da godt undre sig, for de går da bare til hende. De bider i halen og ben og mundvige. Et lidt sjovt billede af det lille hvalpehovede og det store voksne gab,der aldrig ville krumme så meget som et hårstrå på hvalpen, som jo kører på “hvalpelicens” og kan tillade sig alt.

Ydmyghed er vist ikke den rette betegnelse for den lilles blik, men Silja er helt afslappet. Hun ved godt, at hun er den store.

Lækre simpelthen. Ved godt at det er mine, og jeg ikke er objektiv, men de er altså bare skønne.

Jeg ved ikke, hvad det er “lilla han” har fået i snuden, men den har i hverttilfælde ført ham ind i stuen. En kæk fyr, der ikke står tilbage for at indtage nye gemakker. Min principfasthed med ingen hvalpe i stuen er ikke så fast åbenbart.

Der er da lidt bjørn over de unger:-).

Egentlig var det meningen, at de skulle stå og have kigget lidt tænder på bordet, men bamsen er altså sjovest:-).

Er glad for min plads ved spejlet, det gør det lidt nemmere at kigge på dem.

Jeg ved ikke, hvor vi ender med de små. De vader rundt som om hele huset stod til deres rådighed – og tjaaa.. det gør det jo egentlig også;-). Jeg tror, at det er Danmarks mest overpassede lab.hvalpe, og de er meget meget selskabelige:-).

Det er jo ikke alle, der sætter lige meget pris på småt selskab. Felix ville ønske, at han kunne svæve over dem, og sofaen, den indtager de da heldigvis ikke;-).

Man kan da liges så godt komme igang med et bære rundt på en and ikk?

Bryggerset blev også indtaget idag – af alle inden dagen var omme:-).

Lille “lyserød” er en meget fremmelig dame, og det med at tage ved næsen, det har hun godt fat i:-).

5-12-2010

Der har været besøg til de små både lørdag og søndag. Igår var det Gustav og Frederik med mor og far, der kom for at hilse på hvalpene. De har reserveret en tæve, og det gik fint med de to små drenge i kassen og de små efterhånden ret aktive “bjørneunger”. Sålænge, at forældrene holder øje med samværet – og styrer, så er barn/hund forholdet positivt:-).

Idag var så Marlene på besøg fra Sjælland for at se Louis små halvsøskende. Louis er hvalp fra Lærkes første kuld, og nu er han en stor glad hund – Marlenes ubetingede øjesten:-). Nøj, hvor var hun vild med dem, og de er altså også lækre.

Vi nåede også en gåtur i skoven med hundene, og jeg glæder mig til at se Louis igen, det er ved at være for længe siden. Han var ikke med i denne omgang, da jeg ikke har besøg af “fremmede” hunde lige nu. Jeg er helt konkret bange for f.eks. kennelhoste, som er meget smitsomt og florerer på denne årstid.

De har nydt opmærksomheden, og kan ikke få nok af kontakt, når de er vågne og friske. Jeg er begyndt at have dem oppe på et bord hver dag – enkeltvis selvfølgelig. Så tjekker jeg tænder og piller og nusser osv. og vænner dem til at det er enormt hyggeligt. De får også en tur ind i stuen alene og sådan udvides deres verden mere og mere i denne her periode.

Det med at prøve dem af i spor kommer lidt senere, og jeg tror nok, at jeg vil gøre det på et tæppe, hvis det ikke når at tø, så sneen smelter. Der er masser af ting, som de skal igennem, og vi arbejder på sagen. Først og fremmest skal de have masser af kontakt – og det får de:-). Jeg kan ikke sætte mig ind i, at man kan nå en masse andet ud over at have hvalpe. Har overhørt, at folk “skal hjem og fodre hvalpe” efter en lang dag på skue eller udstilling. Det fatter jeg ikke, at man har lyst til – altså bare at overlade dem til sig selv – mere end højst nødvendigt. Vi tilbringer timer i kassen og med pasning af de små sorte guldklumper. Jeg når selvfølgelig også at lufte mine andre hunde, de har jo også krav på ordentlig pasning, men så er det også gjort med det – og så mit arbejde, det lever jeg jo af;-).

Så er Lærke ved at have lidt overskud og synes da, at det er noget fint legetøj de små har. Linnea er inde hos dem hver dag – flere gange om dagen – og de elsker at bide i hendes strømper og hår:-).

De kan også bide i næsen. Linnea har sagt, at de er bidske, og at de bør bære mundkurv – ifølge den nye hundelov;-).

Silja eeelsker de små. Aldrig har hun set noget så sødt og sjovt. Hun kommer ind til dem, når de er friske op veloplagte, og vi holder øje med, at det ikke bliver for sjovt;-) – at hun ikke bliver for legesyg, mener jeg. Hun er kun sød ved dem, og det synes jeg, at man kan se på billedet her.

De har været ude i køkkenet at spise igår og idag. Det giver mig mulighed for at rense kassen og de prøver den store verden lidt af. Her kommer de andre hunde også, når de er færdige med at spise, og det er gået helt fint. Tea ser dem ikke og Felix ser dem slet ikke;-), så Silja hygger sig lidt med dem og det er helt fint med Lærke nu – med de andre hundes tilstedeværelse.

Se lige den lille pote og tungen, de er da nuttede lige nu.

Vi var noget i tvivl om de kunne finde ud af at spise fra “hvalpebaren”, men det kan de, og de sviner noget mindre end fra et fad, så de får tilbudt mad 4 gange om dagen nu. I løbet af ugen skal de til at være i køkkenet om dagen, jeg synes stadig at hvalperummet fungerer fint for dem, så vi holder på det lidt endnu. Når de skal være i køkkenet om dagen, så skal jeg lige finde en balance i forhold til de andre hunde og køkkenet. Det bliver Lærke og hvalpe mest og så de andre, når det går roligt for sig. Enkelte hvalpe gik ud i bryggerset her idag, så de er ved at udvide deres areal lidt – helt af sig selv.

3-12-2010

Vi havde besøg i hvalpekassen igår aftes, og de små sov sødeligt imens, så det må blive en anden gang, at de viser sig fra deres mere aktive side. De fik bamser, og dem er der blevet leget lidt med idag:-). Linnea og jeg vejede dem her i eftermiddag, og den mindste tæve vejer 2,5 kg – den største godt 3 kg og de andre ligger så i det interval med flest i den tunge ende. De tager alle meget fint på.

2-12-2010

Der er godt gang i kassen ind imellem, og de spiser alle fint af hvalpefoder, der nu bare er opblødt med lidt kogt vand – der afsluttes næsten altid med en god tår mælk, og så er de trætte bagefter. Der kommer også noget retur, og der er et pænt stort rengøringsarbejde efterhånden, men sådan er det, og der skal være rent hos dem, så vi skifter aviser og tørrer op:-).

Vi sidder så meget som muligt af deres vågne tid i kassen, og de kravler rundt på os og bliver løftet og nusset – hver dag.

Her er hvid tæve fanget i et roligt øjeblik. En piger, der altid får nok at spise:-).

Lyserød pige, som Linnea matcher så fint.

Den blå sneg sig ind i linsen igen – denne gang som autoriseret “sokkebider”.

Rød pige – lidt søvnig – lige der, i kassen.

De vækker gerne hinanden – hvis de keder sig. Lilla han forsøger at få sig en slapper, men han må vænne sig til “girlpower”.

En frisk stund. Én sover, men de andre leger – som man kan se.

Vi kan næsten ikke komme ud ad døren om morgenen – de er for søde og sjove simpelthen:-).

30-11-2010

Der er kommet godt gang i de små efterhånden. De får tilbudt lidt udblødt hvalpefoder, som lige har fået en tur med en elpisker 3 gange om dagen. De spiser stille og roligt af det, og mor Lærke får det de ikke har spist. De eeeelsker altså stadig mælk allermest, og de får masser hos Lærke, som kun hviler sig og passer hvalpe, og får små lufteture. Det er hårdt arbejde at være hundemor til 7 grådige hvalpe. Som det ser ud med vejret lige nu, så er Erling meget hjemme, og det er da en ret stor fordel med de småog for de andre hunde, så det er da godt for dem – i det mindste – og for min samvittighed – på mine lidt længere dage.

Jeg fik en hel lille billedserie med mor og datter. Jeg har plukket et par stykker ud. Lille datter (blå tæve) kigger lidt på mor – ser det ud til.

Så kigger hun lidt ud på mig – den lille (som i øvrigt spiser godt igennem af hvalpemaden).

Så bliver hun lidt træt:-).

Så gør hun da som sin mor. Lille bitte hvalpehovede og noget større “morhovede”. Det er da hundehygge:-).

Her undersøges legetøjet af blå tæve.

De kigger efterhånden målrettet ind i det kamera, som jeg altid render rundt med;-). De kan finde ud af, at skubbe til bolden nu, som man kan se lige bagved.

En mere praktisk bold fra Netto – lige til at tørre af. Nu ved jeg godt, at de er meget små, og meget vil ske udviklingsmæssigt set, men jeg glæder mig nu over den lovende bagbensvinkling, som den lille fyr har. Det er altid dejligt med gode vinkler:-).

Han uden neglelak “blanke han”.

Her er han igen, og de begynder så småt at kunne løbe:-).

Lilla han sidder og kigger. En meget kontaktsøgende lille mand:-).

Her ligger “lilla han i arm”. Linnea må ikke have favoritter, men det er svært – synes hun.

Lærke mener, at de er store nok til “stående taffel”, og det er de også, de fik alle en solid mælketår.

De bruger kassen som seng, og kan både komme op og ned. Hvis jeg kan få det på video, så er det værd at vise, hvor klump-dumpede de er, når de skal op og ned men, hvor der er en vilje er der en vej. Jeg skal nok få de andre piger i linsen til næste opdatering, men nogen sover mens andre er vågne, så det er ikke altid let at få alle “in action”.

28-11-2010

De har 3 ugers dag idag, og lidt billeder har jeg da fået taget;-). “Hundesitterne” så, at de legede med en bold for første gang igår aftes, og de var blvet passet og snakket med efter alle kunstens regler – og de andre hunde havde fået deres aftengåtur, da vi kom hjem – luksus. Der var børnebesøg i kassen idag, og det gik fint. Hvalpene har fået små hjørnetænder, men de bider ikke rigtigt igennem endnu – det kommer, men det er da meget godt for de besøgende børn, at de nøjes med at gnave lidt med gummerne i strømperne;-). 

Vi kan sidder nu – og ligne rigtige hunde;-).

Det går fremad med motorikken:-).

Sej lille unge;-). Den blitz giver jo skarpt lys. Det går bedre med at se nu, og høre kan de også:-).

Så fandt de bolden. Det er ikke “herre-fun” endnu, men lidt sjovt er det.

Bror – søster hilser lige på hinanden. Blå tæve til højre og ja – jeg kan ikke huske, om det er lilla eller den han uden neglelak til venstre, men en han er det ;-).

Samme makkerpar igen. De er da søde:-).

27-11-2010

Jeg glemte lige, at skrive, at hvalpekøberne meget gerne må samle aviser til mig. Jeg går ind i en meget storforbrugende periode nu, så skrab sammen hvad I kan, og tag dem med, når I kommer og ser til de små Mine kollegaer har samlet og også andre med realtion til hundehuset, men vi kan bruge flere;-).

Kom lige til at fange dem med linsen – igen;-), og smider det lige på. For selvom man er blevet lidt stor, så er mor stadig den bedste i verden:-).

De to, der ligger i indgangen sover faktisk, utrolig stilling – især den til venstre.

Det er hårdt at være 3 uger, så man må sover, hvor det nu lige kan lade sig gøre. Mor Lærke vasker dem stadig med stor ildhu, og de er meget appetitlige og lækre.

27-11-2010

Den første nat i den store kasse er forløbet fint. Da jeg kom ned, var en enkelt oppe i hvalpekassen, men ellers var de bare på det store areal. En havde forvildet sig om bagved den kurv, som Lærke har i kassen, og der lå den og sov sødt, men har nok ikke lige kunnet komme ud igen, så kurven kommer nu ud fra kassen, og kan stå her under mit bord. Det er fint, for de kan bruge deres hvalpekasse som kurv, og der er tæpper på gulvet i den store kasse, og Lærke kan bruge denne her kurv som “helle” udenfor den store kasse. Lærke kan komme ud og ind af kassen, som det passer hende, så det er en god indretning.

De har fået supplerende mad her til morgen, ormekur, er blevet vejet, og har fået klippet de små klør, så de er godt møre og sovende lige nu.

De får stadig masser af mælk hos Lærke, så jeg tror, at de er ret forædte lige nu.

I aften skal vi en tur i byen, men der er styr på hundehuset og hvalpegården i form af Linnea og en veninde, så det går nok.

I morgen er der besøg til hvalpene fra Sønderjylland, hvis de da kan komme til Fyn med al den sne der ligger lige nu, det håber vi selvfølgelig:-).

26-11-2010

Alle kan komme ud af kassen nu, men ikke op igen;-). De er blevet mere trygge ved deres store kasse nu, og jeg overvejer, om jeg ikke bare skal lade dem prøve en nat i den store kasse, for de ligger i skrivende stund så fredeligt og sover. De tager kontakt til os nu, og de kan logre med de små haler, det er sååå sødt. Jeg prøvede for første gang at tilbyde dem noget andet mad – i første omgang et fad med lunken modermælkserstatning, det gik super godt. I morgen kommer der lidt opblødt hvalpemad i, og det er jeg sikker på, at de vil sætte pris på, for de viser allerede interesse for Lærkes mad.

Der er ved at være meget trængsel omkring mælkebaren. De er jo pænt store efterhånden, og må ligge i lag. Det er passende at supplere med lidt foder nu.

Vi er helt ægte labber, og vidste med det samme, at det var lige noget for os – det der lå i fadet.

Så er pattebørnene ved at blive til små socialt interesserede individer – Linnea er bare spændende :-).

Så hyggeligt med besøg i kassen.

De er begyndt at lege og brydes, og man kan ane de små kommende mælketænder i det åbne gab;-).

Så er man da blevet helt ferm til at gå – det er lettest på tæppet.

Jeg lægger aviser lige uden for kassen for at træne renligheden. De tisser faktisk på aviserne.

Så var der en, der var lidt ked af det, og det kan Linnea ikke tåle, så han fik en lille vuggetur, det hjalp og han blev glad igen:-).

Godnat siger de så – de er da bare så søde:-).

 

24-11-2010

Vi har haft gæster 3 gange idag – korte hyggelige visiter. Først “schweisshundemanden”, der har hjulpet mig med Tea igennem tiden. Han syntes, at de så store og fine ud, og Lærke passede dem godt, og holdt kassen så fin og ren. Jeg fik aftalt, at jeg gerne vil aftage lunge/hjerter til slæb til et par købere og mig selv. Lille Tea elsker ham jo og hoppede og sprang af glæde, da han kom ind ad døren, det havde hun ikke regnet med.

Så kom min kollega forbi med nogle opgaver, som jeg skal læse til imorgen;-), og hun syntes, at de var sååå søde og små og babyagtige. Der sov de altså, og vi lod dem selvfølgelig bare ligge.

Så kom Katja, der bør i Søndersø forbi, og selvom hun har været her i fredags, så er der altså sket meget på den lille uge. Det er hyggeligt med en god hundesnak, og Diesel – som han skal hedde, kan godt glæde sig til et aktivt hundeliv.

Tror man lige, at de er til at styre i kassen mere, så tager man fejl. Da jeg gjorde rent i den i morges, så kravlede de da også ud af kurven og henover mine ben f.eks. De er også begyndt at smaske lidt på hinanden og lægge mærke til de andre – og os.

Vi ved ikke om det bliver ham her eller ham nedenunder, der bliver Diesel. De er skønne begge to, og er faktisk ret ens i det. Ham der fik syet sit øre er nu lilla han, og man kan ikke se det på øret – overhovedet. Jeg tror nok, at det er lilla han, der er på det her billede.

Så er der ham uden neglelak – også en lækker fyr Smile.

22-11-2010

Det går så stærkt med dem lige nu, så de hvalpekøbere, der har været her i weekenden nok næsten ikke kan tro, at det er de samme hvalpe;-). Jeg kan næsten ikke nå at få sat mig til at uploade billeder før, at der er nye situationer, der burde have været med også. Først og fremmest, så prøvede jeg at åbne for klappen igår, og vupti, så var der nogen der synes, at det var ret spændende meeen også meget farligt at bevæge sig ud over kanten. Klappen er selvfølgelig lukket om natten og når vi ikke er hjemme om dagen, for hvis der er en, der triller ud, så kan den ikke komme op igen, og det er jo lidt synd.

Se lige her, hvad vi kan nu – op og kigge:-). Hvad de kan se, det ved jeg ikke, men de begynder altså at være opmærksomme.

Vi kan da også sige vov;-) – næsten da;-).

Det er både spændende og meget farligt.

Hovsa, det var ikke meningen – tror jeg ikke, men hvor der handles der spildes, og jeg måtte putte den lille udbryder op i kassen igen – ellers var den gået glip af mælkebaren.

Søster Tea ser lidt betænkeligt til, det er da en underlig en, der kommer glidende der. Jeg vil lige understrege, at de andre hunde ikke har adgang til Lærkes hvalpeværelse, og det var et meget kort visit som Tea gjorde. De har på nuværende tidspunkt ingen glæde af andre hunde, og Lærke er helst fri for dem i “hvalpegemakkerne”. Lærke er jo så diplomatisk, at hun bare blokerer for dem, hvis der er en, der kommer til at snige sig ind, og det virker fint. Det er ikke et pasningskollektiv men kun Lærkes små, og hun ved godt, at de ikke er parat til andre hunde. Jeg vil kunne se på Lærke hvornår det er okay, at de andre kommer på besøg. Vi har et børnegitter, der holder dem ude, og det går helt fint. Lærke er meget herinde og altid om natten og når vi ikke er hjemme. Hun kommer med på et par gåture og er lidt inde sammen med os, men så skal de tjekkes igen de små, og så ligger hun og passer på dem i værelset.

 

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige – lille Lærke bliver jo trængt op i en krog, og de er ekstremt grådige, hvilket muligvis ses på de trinde skikkelser.

Alle får vist nok;-), og Lærke passer dem til topkarakter. De kan begynde på at få supplerende sidst på ugen, og det må vi også hellere, men indtil videre, så klarer Lærke altså fodringen af dem, hvilket både hvalpene og vi har stor glæde af.

21-11-2010

Så er første weekend med besøg til hvalpene gået. Det er gået fint, og Lærke tager det hele med ophøjet ro. De er begyndt at vise interesse, når vi stikker hånden ned i kassen til dem, så komme de “gående” endnu på lidt usikre ben. Jeg har bestilt hvalpepakker sammen med foder fra Royal Canin idag. Så har hvalpekøberne lidt at starte op på.

20-11-2010

Igår var der besøg af Katja, der skal have en hanhund. Han skal bruges til DCH-lydighed, og Katja har en ældre hanhund i forvejen, som hun har trænet op til klasse A. Diesel -som han skal hedde, skal selvfølgelig også være familiehund og i øvrigt med mor på arbejde i frisørsalonen.

Idag har der været hvalpebesøg fra Sjælland til en tæve til familie og jagt. I første omgang var Claus og Marianne her alene, men næste gang har de deres drenge med.

I morgen kommer så Jesper og Maria – også uden børn i denne omgang, og ser de små. De skal have en tæve til familie og spor.

Der er røget en reservation på grund af nyopdaget allergi hos et barn, så der er lige nu to tæver og én han, der ikke er reserverede.

Jeg tror nu nok, at der kommer gode familier til dem også :-), der er trods alt 6 uger til, at de er klar til at rejse. Det er i hvertilfælde dejligt, at dem jeg nu har gerne vil bruge deres labber til noget. Det bliver så meget sjovere at have hund, når man laver noget konstruktivt med den.

Som man kan se på et par af billederne, så er der ved at komme øjne for alvor.

Erling mener, at jeg fotograferer dem så meget, at der er nogen af dem, der ikke gider at åbne deres øjne;-), men en del har altså gjort det:-).

Så god stil. Elsker den “labbede” afslappede stil, der åbenbart er helt naturlig – selvom de kun er 2 uger:-).

En af de store piger har fået øjne. Hun er virkeligt god til at give udtryk for, hvis der er noget, der ikke lige passer prinsessen, og mælkebaren er hun altid først til at betjene sig af. Spændende at se, om hun holder den stil.

Så er der trængsel igen, men alle får en plads og en nærende tår at drikke:-).

17-11-2010

Så blev stingene fjernet, og vi tog lige et smut omkring stranden i den forbindelse. Hvalpene havde lige fået mælk, og de blev bare hjemme i kassen. De var helt rolige, da vi vendte tilbage efter et par timer igen. De små klør er blevet klippet for første gang, og det var lettest, da de sov, de er ikke sååå indstillede på, at der er nogen, der holder dem fast i poterne. De bliver klippet fordi de river i “mælkebaren”, når de bokser på den for at få gang i den.

En lille video fik jeg her idag, hvor jeg tror, at man kan se, at de er vokset en del på en uge:-).

http://www.youtube.com/watch?v=ElWvS7mviSQ

16-11-2010

I morgen skal vi til Brenderup og have fjernet stingene fra kejsersnittet. Det plejer jo, at være godt, at få fjernet sting – selvom Lærke virker helt mobil. Jeg var nede og tjekke i nat, og alt var stille og roligt. Det er nærmest en slags overvindelse for mig selv, at droppe “tjekkeriet”. Hun har styr på det, det viser hun hver dag:-).

Så bliver kassen gjort rent. De små må over i kurven imens, og det er de ikke meget for, så det hjælper godt med en lille tår imens.

Alle syv pattebørn sover sødt i kassen.

Øjnene sprækker snart.

Gaaab – det er hårdt at sove og patte;-)

Man kan sidde og kigge ned i kassen rigtigt længe, de har de skønneste stillinger og små knirkelyde.

 

15-11-2010

Så blev det mandag, og jeg har været 6 timer hjemmefra. Erling har tjekket ved middagstid, og alt gik fint. Lærke vil gerne lidt ud af hvalperummet indimellem, og hun har fået små gåture, så hun kan besørge udenfor matriklen, hvilket hun jo er vant til og foretrækker. Hun passer de små selv, og der er meget fint rent i kassen, som jeg dog alligevel skifter ud i og tørrer af hver dag. Så må de over i en kurv, hvad de højlydt protesterer over, dog kan de gå, hvis Lærkemor sætter sig op til dem, så går pattebørnene nemlig igang. Da de nu er mærket op, så iagttager vi dem på en anden måde, og jeg er spændt på at se, om dem der virkeligt går til patterne, og altid får de bedste også er dem der vil være fremme i skoen på lidt længere sigt. Som det ser ud nu, så er der et par piger, der styrer det med hvor de vil patte, og de andre får så de andre. Jeg vil lige sige, at alle får nok, de er fine og runde, men det er bare ret sjovt at se, at der faktisk er et “pattehieraki”. Jeg holder jo skarpt øje med alle, det kan man nok forestille sig, men det at de finder mors patter selv er altså en del af den udvikling, som de skal gennemgå, og det er det, der på sigt gør dem gode til at søge f.eks. efter en fugl eller et spor.

Jeg nyder at have hvalpe. Det er lidt nemmere anden gang – næsten som andet barn;-). Det er så også den nemme tid, her hvor Lærke selv passer dem, og jeg ikke har en socialiserende rolle som sådan. Den starter først, når de nærmer sig tre ugers alderen, men så er de jo også sjove, så det ser jeg og resten af familien frem til. De er forøvrigt begyndt at gå lidt – ikke kun kravle, de rejser sig op og stavrer lidt afsted – stadigt blinde, men fornemmelsen af Lærke, den har de i kroppen.

13-11-2010

 

Så er betalingen for kuldets registrering på plads, og de kommer til at hedde følgende:

Drengene: 

Mallaig Backstreet Bandit

Mallaig Beaver Boy

Pigerne:

Mallaig Back on Track

Mallaig Bright By Nature

Mallaig Bite My Dust

 

Mallaig Be My Sunshine

 

Mallaig Black Nordic Chili

13-11-2010

Så er de ved at være en uge gamle, og jeg længes ikke tilbage til sidste uge på denne her tid. Det er meget bedre med knirkelyde fra hvalpekassen. Hvalpene har fået deres stambogsnavne, og registreringen af kuldet hos DKK er igang. Dvs. alt er udfyldt, men betalingen kan ikke rigtigt passere lige nu åbenbart. Vi har forsøgt at give dem en klat neglelak og veje dem idag. De vejer mellem 660 og 900g. De ligger jo ikke sååå stille på vægten, så det er altså ikke helt nøjagtigt, men det vigtige er heller ikke præcist, hvad de vejer, men om det trives og vokser – og det gør de.

Nogen kan bare blive ved og ved:-).

Sådan sidder man fint – synes Lærke, og det fungerer også helt fint.

Den ene af de to drenge – ham, der fik syet det lille øre.

Den anden dreng er ham, hvor man kan se tungen:-).

De er da vokset lidt de “små”.

Gode venner:-). Flokdyret træder meget tydeligt frem allerede som helt små bitte hvalpe.

 

11-11-2010

En meget tiltrængt fridag er gået, og Erling har lovet at tjekke i morgen midt på dagen, da jeg ikke kan holde ud at tænke på, at de skal være uden opsyn i 6 timer. Jeg begyndte at mærke dem med neglelak idag, men fik kun mærket et par stykker. De gider ikke have det. Det er tydeligt, at de føler sig dårligt tilpas, når man tager dem op af kassen, så – ja, jeg opgav i første omgang, og de patter allesammen og ser fine ud, så jeg vil ikke  stresse dem med min emsighed.

Jeg har lånt et videokamera af en hvalpe køber – Katja, der skal have den ene af de to hanner. Jeg forsøgte at optage lidt idag, men det er første gang, og jeg ved ikke, hvordan man redigerer det, der ikke er fint væk, men nu har jeg altså lagt det på youtube, så kan man da få et lille indtryk af de ivrige pattebørn.

http://www.youtube.com/watch?v=c0G-Nya46yY

10-11-2010

Der er ikke meget nyt fra kassen. Alle har det godt, de spiser og sover og der er fred og ro det meste af tiden. Kun hvis noget går på tværs, jeg nævner i flæng: Man kan ikke få den rigtige pat, eller man ligger lidt dårligt, så kommer der lyd fra dem;-). Vi snakkede om i morges, at det da er helt hyggeligt lige nu, fordi Lærke bare passer dem, og de trives så fint. Jeg kan i skrivende stund mærke, at det er godt, at jeg har fri i morgen, for jeg er rimeligt træt stadigvæk.

Der kæmpes om de gode patter, og jeg lader dem gøre det. De får alle nok, og det er naturligt for dem, at de skal kæmpe lidt for at klare sig. Skulle der være en, der ser ud til ikke at få noget, så blander jeg mig jo, men det er der ikke, de klarer sig fint.

Der pattes og pattes, og de kan godt være der allesammen – heldigvis. De får tilsammen åbnet for “sluserne”, og så begynder de små haler at logre, når mælken strømmer.

De er udmærket i stand til at kravle over til mor og kravle op til en højere pat. Man skal skam ikke undervurdere Lærkes pattebørn, når der er god adgang til mælkebaren.

8-11-2010

Så blev de født. 7 dejlige sorte Lærke/Jack-unger. 5 tæver og 2 hanner – alle store og fineSmile. De har det godt, og mor Lærke har det også godt på trods af et meget langvarigt fødselsforløb, der sluttede af med et kejsersnit igår aftes. Lad mig sige det sådan, at ligesom med børnefødsler, så fortrænger man de bagvedliggende pinsler, når man ser på guldklumpen. Sådan har jeg det også nu, for de er så skønne de små, og det er gået så fint med dem her i deres første døgn, men igår ved denne tid, var det absolut ikke sådan, jeg så på det. fødslen af det her kuld gik ikke som forventet. Lærke er en sund og stærk tæve i god kondition. Hun er ikke overvægtig, hvilket dyrlægen bekræftede, og hun har født 10 hvalpe før på normal vis. Hvorfor at det gik som det gik, det får jeg ikke nogen konkret forklaring på, men her kommer et kort resumé af forløbet.

Lærke startede med at puste og gå lidt uroligt rundt onsdag aften. Torsdag og fredag gik på samme måde, men der var ikke tegn på, at det virkeligt tog fat. Det gjorde det så lørdag morgen, hvor temperaturen også var faldet. Lærke gravede og pustede hele lørdagen – og natten til søndag. Søndag morgen kom der slim, som er tegn på, at nu begynder den rigtige fødsel snart – meeen, der skete ikke rigtigt andet end i de foregående dage. Min dyrlæge mente, at det burde der snart, og det endte med en tur til Brenderup ved middagstid, hvor han gav hende en kalkindsprøjtning og lidt vestimulerende, da hvalpen var langt nede i fødselsvejen.Vi tog hjem, og der blev født tre hvalpe efter et par timer hjemme. Den første en stor tæve på 536g. En han på 470 g og herefter en tæve på 516g.

Lærke virkede fint tilfreds med det resultat, og hyggede med de små mens vi ventede på, at der skulle komme flere hvalpe. Det gjorde der ikke, og timerne gik. ca. 4 timer efter, gik der hul på fosterblæren for den næste hvalp, men stadig ikke rigtigt gang i fødslen. Ny opringning til dyrlægen, der ville have, at hvalpen skulle være født meget snart, ellers var det tilbage til Brenderup. Da der ikke skete yderligere, så pakkede vi de tre små i en kurv, og Lærke på en madras og kørte endnu engang til Brenderup. Lærke fik vestimulerende og det satte lidt men ikke nok gang i det. Dyrlægen kunne mærke en stor hvalp, der simpelthen ikke lod sig rokke i den fødselskanalen, som efterhånden var hævet en del. Jeg skal lige sige, at der blev forsøgt på også med en fødselstang, og jeg får næsten kvalme ved tanken, men jeg stoler så meget på Gert, der gjorde hvad han kunne, for at få “bassen” ud af Lærke, men for pokker, hvor var det ubehageligt. Vi er ved at være henne ved 22-23 tiden, og der er kun kejsersnit tilbage nu, og det må vi så acceptere. Jeg er meget meget glad for, at det lod sig gøre, at Gert tog sig af Lærke den dag/aften. At skulle have overgivet hende til en fremmed dyrlæge, hvis kompetancer, jeg jo ikke kunne vide noget om, det ville have været endnu værre end det var, og det var altså slemt nok nu!

Herfra var det kun at håbe på, at resten af hvalpene levede og at Lærke kom godt igennem, det var det sidste, som fyldte vil jeg sige. Linnea og jeg fik de små, efterhånden som han fik dem ud, og vi gnubbede og masserede og prøvede at holde dem varme. De var jo ikke så tilfredse med det, de ville jo have mor, men det var jo småting, for der var masser af liv i dem. også i den store han, der havde siddet i fødselskanalen. Gert troede, at han var død, da han fik ham ud, men der skulle altså mere til, og nu ligger han ovre i kassen med de andre :-). En lille ríft ved øret havde han fået, og lidt øm af behandlingen med tangen, men super frisk nu. Godt, at han og de andre kom igennem, ellers havde det næsten ikke været til at bære.

Vi vejede ikke de nyfødte deroppe, og jeg ville ikke begynde på det, da jeg kom hjem ved 1-tiden i nat, men de spiser og trives, og er alle fine, og det er vel vigtigst. Jeg har heller ikke villet udsætte Lærke for den forstyrrelse, at flytte hendes hvalpe på vægten idag, så der er altså ikke update på det, men der kommer både noget ud og ind, og de ser fine ud. Man skulle ikke tro det, men de kan udmærket patte – selvom der er lavet kejsersnit, og Lærke passer dem så fint. Hun vil kun en meget kort tur ud i haven ind imellem, og ellers så tager hun sig bare af dem, og jeg holder øje, men blander mig egentlig ikke i det. Det er jo også noget nemmere, når der kun er 7, og der er rigeligt med patter, og mor Lærke er erfaren og ved hvordan man gør, så idag er det bare gået fintSmile.

Jeg regner med at bytte luftmadrassen ud med min seng her til aften, og så gå ned og tjekke i løbet af natten.

Her er han så yderst til venstre, ham der sad og spærrede for sig selv og de tre andre. Den lille rift ved øret blev syet, men han er til at skelne fra den anden han sålænge, der sidder tråd i det.

6 små på rad og række. Den 7. ligger under Lærkes lår.

Så kom de med på billedet allesammen. Det er altså “Goliat”, som Gert døbte ham, der har valgt at sidde lidt op på en måde;-).

De ser da fine ud – de små, som er blevet døbt Lærkes pattebørn;-).

Så bliver de gjort rene. De er helt afhængige af, at Lærke vasker dem, så de kan komme af med stort og småt. Det gør hun med stor ildhu:-).

Den skal lige være helt færdig:-).

 

6-11-2010

Lærke har været noget urolig her i nat, og temperaturen er faldet til 37,1. Hun graver og puster, og her præcis 9 uger efter ægløsningen ser det ud til, at opblokningen er begyndt for alvor. Næste gang jeg opdaterer er det forhåbentligt med nyt om hvalpe:-).

4-11-2010

Jeg syntes, at Lærke var noget urolig og pustende i går aftes, så jeg overnattede i rummet på en luftmadras. Natten forløb dog rimeligt fredeligt, og til morgen var hun helt afslappet. Det er fint, at få prøvet af, at det nok ikke er den luftmadras, som man skal have med på ferie;-) – helt tæt er den ikke;-), men det må gå i de næste par dage alligevel.

Der har været nogen hjemme hele dagen, og det er der også i morgen. Jeg kan tilkaldes og ville jo egentlig helst selv være hjemme, men synes, at mine fridage er brugt bedst, når hvalpene er kommet. Vi venter fortsat, og Lærke er afslappet og sover – lader op – skulle jeg mene.

3-11-2010

Ingen egentlige nyheder fra “hvalpestuen”. Ikke noget temperaturfald endnu. Jeg måler igen inden jeg går i seng, men Lærke har det godt, og hun får masser af mad, hvilket er en god deal, synes hun – og vist nok den eneste fordel, som hun kan se lige nu, for hun er godt nok tung og besværet. Der er i øvrigt rigtigt godt gang i aktivitetsniveauet derinde – de bokser rundt – de små Lærke-Jack-unger:-). Lærke har været oppe og rode rundt i hvalpekassen, kan jeg se, men ikke på den måde, som hun gjorde sidst, da opblokningsfasen var igang, så vi væbner os med tålmodighed, og sørger for et lager af slik, så der er noget, at holde sig vågen på. 

Det bliver Linnea og mig, der tager os af fødslen, men vi har bagvagter, som vi kan ringe til – hvis det er. Linnea har jo planer om, at uddanne sig til veterinærsygeplejerske, så pratikken starter her i huset:-) – meget snart. 

31-10-2010

Lærke har haft en meget rolig weekend. Det er blevet til et par mindre gåture sammen med Erling om eftermiddagen, derudover har hun bare slappet af og slappet af.

Igår aftes havde vi et par af Mathias venner til aftensmad, og det var helt utroligt, så optagede de var af Lærkes tykke mave. Der blev spurgt ind til parring og fødsel og antal osv. Jeg synes da, at det er positivt, med sådan en interesse, som jeg ikke lige havde forudset. Jeg tror godt, at Lærke kan regne med barselsvisit af de friske fyre på et tidspunkt.

Selvom Lærke faktisk fodres godt lige nu, så er hun jo stadig i underskud efter sin egen mening. Idag supplerede hun så hvalpefoderet med et valnøddebrød fra køkkenbordet;-). Jeg ved ikke, om man kan se det for sig, da hun kom gående med det i munden og skyndte sig ind i hvalpekassen med det. Jeg havde ellers startet morgenen ud med at sige til Erling, at hun nok ikke kunne komme ud og ind ad den kasse, hvilket han benægtede (tror han mener, at det er ved at være nok med at lave kasser), og Erling fik ret. Lærke kunne udmærket komme over kanten, når hun skulle beskytte sig og brødet mod de andre sultne labber;-).

Jeg blev så forundret over “Lærke med brød” så jeg ikke nåede at få taget billede – først, da der bare var krummer igen. Silja ser noget misundeligt til. Lærke knurrer aldrig over mad, hun skynder sig bare at æde det – de andre har ikke en chance i den sammenhæng.

Det ser helt utroligt ud, når hun ligger ned – lidt hvalrosagtigt.

Mælkebaren er parat, det har den faktisk været længe:-).

28-10-2010

Så er der snart styr på de sidste detaljer her i hvalpestuen. Vi har anskaffet en varmelampe og en supplerende elradiator og termometer, så jeg kan tjekke, at temperaturen ligger omkring de 30 grader i begyndelsen. Lærke er ikke glad for varme, men hvalpene har brug for den høje temperatur, så det må hun leve med i de første dage, hvor hvalpene er virkeligt sarte i forhold til rumtemperatur.

Man kan jo ikke ligefrem sige, at hun ligner en fotomodel her på 54. dagen, og hun føler sig heller ikke som sådan en.

Det er helt ufatteligt, så meget de vokser her til sidst. Det er da altid noget, at der kun er en god uges tid igen.

25-10-201

Så er der gået 50 dage af drægtigheden. Lærke gider egentlig ikke rigtigt at gå tur for at røre sig – kun for at finde mad. Dvs. hun støvsuger Søndersø for æbleskrog og andet “godt” – og sakker bare bagud, for det tager jo tid at finde mad;-). Man kan lige så godt gå med hende i snor, så kan vi da følges ad.

Jeg ved godt, at jeg skal nyde stilheden og nattesøvnen, men hold op, hvor er jeg da ved at være nysgerrig. Samtidig så læser jeg alt om hvalpefødsler på Nettet, og det er nok ikke lige godt for min lidt -(kun i denne her forbindelse – naturligvis);-) hysteriske person. Jeg måtte lige ringe og krydstjekke med min dyrlæge, det er jo godt at få tingene lidt ned på jorden, for jeg er ved at gå helt i “hvalpeselvsving”. Jeg er nødt til at stole på, at Lærke klarer det her top fint, hun er jo sund og rask og har prøvet det før:-). Fra på fredag tjekkes Lærkes temperatur to gange om dagen. Når den falder en grad i forhold til sædvanligt niveau, så er det ved at være tid.

Billedet fra forsiden må pynte herinde nu, jeg har jo lige skiftet det ud, men synes jo, at det er ret sødt.

22-10-2010

Synes lige, at der skal et billede på af kasse og den efterhånden lidt tykke Lærke.

Billedet er taget igår altså d. 21. – 10. Der kan ligge et par hunde i kurven, men Lærke fylder den fint selv:-).

Jeg er rigtigt godt tilfreds med kassen. Den store kasse er noget større end sidste gang, og den lille en lille smule større. Lærke kommer til at sove derinde de næste par uger, håber, at hun kan lide sit “værelse”. Sofaen er rykket ind i stuen, så der er lidt “kollegielejlighed” over vores stuer nu;-).

20-10-2010

Lærke er konstant sulten, og hun benytter enhver lejlighed til at forsyne sig med mad – den stakkel;-). Vores gåture er f.eks. en meget god kilde til mad, derudover så smager rå kartofler jo godt of der holdes ekstremt godt øje med køkkenbordet.

Hun springer stadig let ud og ind ad bilen, men jeg holder meget øje med det, og der går ikke lang tid før, at vi dropper de daglige køreture, og så må hun nøjes med at gå tur i den spændende by – Søndersø;-). Det går også. Vi har grønne områder, men helt så fedt som skov og strand, det er det jo ikke.

Hvalpekassen kommer op i morgen, og der vil selvfølgelig komme billeder, når det hele er færdigt. Hundesofaen ryger  ind i stuen, for de andre hunde må ikke komme i hvalperummet i starten, så de får sofaen og Lærke får rummet.

17-10-2010

Den inderste hvalpekasse er færdig og godkendt af mig;-). Der er indkøbt vinyl til at beskytte trægulvet med, og i det hele taget, så er vi ved at være parate her på Langebyende. Lærke er ualmindeligt sulten. Værre end normalt.

Alt kan spises, og hun forsøger virkeligt at forøge fodermængeden, når vi er ude at gå tur. Royal canins labradorkost og “starter” gives i alt for små mængder efter den kommende mors mening. Jeg tjekker dog dagligt fruens sideben, og dem kan man altså ikke spille klaver på, så hun får det hun skal have:-).

11-10-2010

Jeg har modtaget en rigtig dejlig mail fra Birgit Bjørnstad idag. Kennel lab-x-Streams ( www.lab-x-streams.dk).

De har lavet et kuld med Jack, som der er godt 5 måneder nu, og de har kun positive tilbagemeldinger fra de hvalpeSmile.

Dejligt at høre, og dejligt, at de deler det med os. Prøv at kigge på kennelens hjemmeside, der kan man se lidt om Jacks første børn – James Bond kuldet.

10-10-2010

Synes lige, at vi skal have lidt på B-kuldets blog, selvom det jo kun kan handle om forberedelser. Der er næsten lavet en ny hvalpekasse. Den er en lille smule større end den gamle kasse, der er på langtidsudlån hos Jeanne. Næsten betyder, at kassen er færdig på nær de indvendige lister, som Erling kommer til at sætte andre på af -end de første, som han satte på. Det samme gælder benene. Jeg vil have høvlet træ. Det første var noget der ikke var, og den slags går altså ikke her i min hvalpekasse. En lille smule anstrengende weekend for Erling, der egenlig ikke elsker at lave sådan noget, men som heldigvis gør det alligevel;-). Jeg må hellere købe et par “tak for kassen specialøl” til ham, det mildner som regel lidt på den slags:-).

Det bliver samme system som sidst – med en lille kasse til starten og en større kasse udenom, hvor de kan røre sig, når de begynder at møve sig ud af den lille kasse. Den store kasse bliver 2,40m på både i længden og bredden – altså lidt større end sidst. Muligvis skal de også sove i herinde (jeg sidder jo og skriver, her hvor de skal være), hvis det bliver meget koldt, når de ellers skal være i bryggerset. Det må vi se, de skal ca. ud i bryggerset/køkkenet, når de er 4 uger, så de kan få adgang til udenfor og de bliver en meget central del af vores liv her i huset, vi kommer til at vade rundt i hvalpe, når vi laver mad f.eks. det gik fint sidst, og det kommer det til igen.

Lærke blev scannet for lidt over en uge siden, men ingen kan vist være i tvivl om, at hun skal have hvalpe nu.

Så må man gerne fylde en hel sofa:-).

En af hendes ynglingsstillinger – bare på ryggen – det er skønt.

Den nye kasse – endnu uden indvendige lister og med ben, der også lige bliver en “ommer” – ellers er den vældig fin:-).

8-10-2010

Så ser det ud til, at hvalpedagbogen for B-kuldet virker – det var dejligt. Lærke har det godt, hun er blevet lidt tykkere, og er meget meget rolig, men har dog fulgt pænt med på en god gåtur ude i skoven idag – også op og ned ad skrænter:-). De andre kunne løbe vildt, den slags gør hun slet ikke – lige nu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *