Med livrem og seler

Som en del nok har læst sig til, så er der Parvovirus på Fyn. Parvo er ikke farlig for vaccinerede hunde, men for ikke vaccinerede hunde, er den livsfarlig. Man kan selv gå ind og læse videre om selve virussen, hvis man vil vide mere om den. Jeg har i samråd med min dyrlæge truffet ret drastiske foranstaltninger for at beskytte F-kuldet bedst muligt. Det betyder, at de bliver vaccinerede før tid  – på mandag, og dyrlægen kommer hjem til mig og sundhedstjekker dem i samme omgang.

I skal som de nye ejere vaccinere dem igen, når de er 9 uger og 13 uger. Når de er 13 uger, så kan de få deres rabies også, så det passer egentlig fint. Men altså to gange basisvaccination efter afhentning.

I får sundhedsbog med, der så er udfyldt som 6 ugers, og derudover EU – kæledyrspas, hvor chipnummeret skal skrives ind, når de er chippet. Det bliver de først i den sidste uge de er her. Det plejer jo at være på plads, når de skal vaccineres, men sådan kan det ikke være i denne her omgang.

Når min dyrlæge kommer, så aftaler jeg med ham, hvornår vi åbner op for besøg igen. Det er simpelthen for at reducere smittefaren fra dem der kommer ind, at vi har stoppet besøgene i en periode.

Min plan er, at jeg ringer rundt til alle, når jeg ved hvilken hvalp, der skal hvorhen, og så aftaler vi eventuelt besøg – hvis man har mulighed for det i deres sidste uge herhjemme. Vi aftaler derudover afhentningstidspunkt. (Nogen har aftalt det).

Linnea kan ikke tage ud til hestene i Otterup i den kommende uge, for det er blandt andet der, at der har været et udbrud. Jeg er super hysterisk, men jeg har dyrlægen bag mig, og på den måde, så er der en mening med mit hysteri.

Jeg har ikke lige nået at tage billeder i dag, det håber jeg at nå i morgen. De har det godt – alle 8. Diva er desuden vaccineret lige inden parring, og på den måde er hun og hvalpene faktisk godt beskyttet. Men jeg foretrækker alligevel livrem og seler.

 

5 replies
  • Gunvor Hjort
   Gunvor Hjort says:

   Tak til jer begge to. Det er ikke et drømmescenarie, og jeg har haft bedre dage end i dag. Det må bare være sådan, og jeg har en virkeligt god dyrlæge, som jeg stoler meget på.

   Reply
 1. Karina Lægsgaard
  Karina Lægsgaard says:

  Meget trist situation… Men dejligt at læse der er taget forholdsregler og bliver taget sig godt af de små. ?
  …ikke at vi var i tvivl om det?, men meget sørgeligt for dem der bliver ramt.?

  Reply
  • Gunvor Hjort
   Gunvor Hjort says:

   Tak for tilliden??. Vi passer fortsat godt på dem❤️. Ærgerligt, at der er folk der importerer fra ukontrollerede forhold i Østeuropa og tilmed også nogen, der ikke vaccinerer deres hunde?.

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *