Super træning og en skræmmende historie

Anna og Diva var en tur til træning på vildt i lørdags. Det var meget pædagoisk opbygget – forstået på den måde, at vi startede med, at hundene blev præsenteret for vildtet: Due, fasan, and og kanin, ved en let markering og en tilbagesending på det enkelte vildt. Til sidst sluttede vi af med et frit søg. Jeg må sige, at jeg var rigtigt godt tilfreds med udbyttet, det var dejligt roligt, og begge de to gule piger arbejdede rigtigt fint, det ser ud til, at der er håb for dem – på sigt;-). Diva sluttede hele seancen af med at samle de syv stykker vildt op og aflevere til hånd i det frie søg. Diva er 100% til fjer og pels. Det er en helt anden hund på arbejde, når det er vildt i forhold til dummier. Anna er selvfølgelig også skruet op, når det er vildt, det er de fleste jagthunde, men hun er også fint tilfreds med dummier, det er ikke samme forskel som for Diva. Det var to meget tilfredse piger, der kørte tilbage til Fyn, det kan jeg godt garantere for. 

Den skræmmende historie kommer fra Zako – Divas kuldbror. Jeg blev ringet op af Hans i fredags, og Zako havde været meget syg. Så syg, at han intet ville spise og kastede op. Når en labrador ikke spiser, så er der noget galt. For at gøre en lang historie kort, så endte det med kontrastvæske og røntgen osv. hvorefter man besluttede at åbne ham for at se, hvad pokker, der var galt. Det viste sig, at Zako havde slugt en strømpe, og at den nærmest var vokset fast til et stykke af tarmvæggen. Zako var meget alvorligt syg af det, men han er frisk igen nu. Puha, det har været en ordentlig omgang, og ud over, at han er familiehund, så er han også schweisshund, og der ligger års træning og efterhånden også en del eftersøgninger i ham. Der ligger ikke strømper på gulvet mere i familien, og det tænker jeg da, at andre også skal holde øje med. Jeg er selvfølgelig lettet over, at det gik godt, og derudover er jeg glad for, at jeg får lov til at følge med i mine “børns” op og nedture – også, når de er voksne.

Mallaig Dragon Tattoo 7,5 uger gammel.

2 replies
 1. Vivian Glasdam
  Vivian Glasdam says:

  Godt med Zako!
  – i vores kvarter døde en ung gravhund for et par år siden. Den havde slugt en nylonstrømpe, og det blev desværre opdaget for sent, selvom de gjorde alt hvad de kunne for at redde den. Min venindes schæfer slugte for en del år siden også en nylonstrømpe, men der fattede de hurtigt mistanke, og han blev opereret og overlevede heldigvis.
  Det skal tages meget alvorligt, især da hundene synes vores strømper dufter utrolig godt. Nylonstrømper kommer ikke på gulvet her i huset – selvom min labrador er 11,5 år gammel. Hun låner mine hjemmestrikkede tykke sokker fra vandrestøvlerne, når vi kommer hjem fra tur …. De er det bedste hun ved.
  En hilsen til hundehuset i Søndesø – med tak for en god hjemmeside.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *