Så blev hjemmesiden opdateret

Sådan hjemmeside skal passes, og da Christian opdaterede WordPress i onsdags, så var der noget med sikkerhed og et password, der ikke lige passede, og så skulle han på weekend, så derfor har der ikke været skrevet på bloggen før nu. Nu kører den igen – dejligt.

Det er en uge siden, at vi gik de norske spor nu. Vi er vel hjemme igen, og Cassie er afleveret hos Pia igen, og Lærke er selvfølgelig hjemme på Fyn nu. Lærke har haft en dejlig ferie på Sjælland, det var helt tydeligt at mærke og se på hende. Hun har sovet i seng og sofa og hygget med de sjællandske hunde og menneskevenner. Det er jo super let, når man sådan kan bytte hunde, og de så bare falder ind i familien.

Når Cassie kommer i løbetid, så henter jeg hende igen, og så er hun bare en del af det hun kender så godt. Hvornår jeg skal til Sjælland, det vil tiden vise

Tilbage til Norgesturen. Vi kørte gennem Sverige med overnatning i Norge ikke så langt fra Sverige. Udmærket campinghytte med en meget uinteressant belligenhed – Utne Camping. Som dansker og turist i det smukke land, så undrer man sig over, at det lige er der, at nogen vælger at holde ferie. Motorvej på den ene side og hovedvej på den anden, og der var masser af gæster;-).

Næste stop ikke så langt fra Lillehammer ved Sjusjøen. Der var smukt og roligt og huset var top fint. Stor lukket træterrasse, det er bare dejligt, når man har hunde med.

Så skulle vi til prøve dagen efter i Hedemark Dachshund klubb. Det gik som der står beskrevet under resultater.

Sporene var forhåndstrukne, og mine hunde gik alle tre for samme dommer. Der var ikke kontrol af chip, hvilket jeg faktisk synes er en god idé, når der står championat på spil.

Da Diva havde gået sit spor var det Cassies tur, og hun var taget ud af bilen og havde fået sele på, så var der en, der kom i tanke om, at det spor og den hund måske ikke lige passede, for der skulle gå en gravhund. Okay ind i bilen med Cassie igen. Det spor som Tea skulle have, det kunne der ikke gå en gravhund på sagde de, så det kunne enten Cassie eller Tea få. Jeg satte Tea på, og det var jeg rigtigt glad for bagefter. Det gik gennem sump og i meget ujævnt terræn, og Tea gik som en drøm – intet mindre. Hun er suveræn på udenlandske og spændende sporprøver:-). Det tog 16 minutter at gå de 600m.

Så blev det Cassies tur – endelig. Det var godt varmt og tørt på dagen, og Cassie fandt det hun skulle – altså skanken, som de kalder den deroppe. Dommer og stifinder sagde intet undervejs eller bagefter, så det var da spændende hvordan de synes, at hundene skulle præmieres. Det får man at vide til sidst, når alle er samlet. En del nuller og en del 3.pr., så jeg skulle nok være tilfreds med mine præmieringer – selvom det ikke var 2.pr. jeg var taget til Norge efter;-).

Vi brugte ugen efter på gåture og afslapning, det er et super godt land at holde ferie i med hunde. Der er rig mulighed for at styrke konditionen deroppe.

Fredag kørte vi yderligere nordpå mod Trondheim. Campinghytte på Halland Camping, og så bare gå ture igen og til prøve søndag.

I Trondheim var der lodtrækning om sporene, og hundene blev undersøgt i forhold til deres chip. Som man kan se, så gik jeg med samme dommer med Diva og Cassie. En dommer, der sagde held og lykke, da vi skulle starte, og det hjalp åbenbart.

Diva udførte et reelt stykke arbejde, og fandt det hun skulle – en dejlig skank:-).

Han kunne rigtigt godt lide Cassie, og hun gjorde også et rigtigt  godt stykke arbejde i vildmarken i et spor, der var spækket med elgspor. Rimeligt sejt af en meget utrænet hund at tage et championat med HP. Da hun så kom frem til “skanken”, så var den væk. Bortført af en ræv eller et andet rovdyr. Så var det godt, at hun fik sin kattemad.

Ny dommer til Teas spor. Denne gang gjorde hun det på 13 minutter – suverænt sikker. Jeg kigger mig ikke tilbage, jeg går bare bagefter “maestro”. Det er tæt på, at jeg får tårer i øjnene, når vi går sådan et spor. Nøj, hvor har vi haft meget sammen Tea og jeg, og hun er stadig suveræn.

Tilbage på Eid Skole, som var base for prøven. Her kom der flere og spurgte, hvordan det var gået, der var i det hele taget en meget hyggelig stemning på prøven. Folk var positivt nysgerrige i forhold til os fra Danmark, og der er da også røget et par nye fb-venner på fra Norge fra prøven i Trondheim.

Der er en speciel tradition med vafler på de norske prøver, og de spises med smør og brunost. Hmmm..det gjorde vi så ikke, men sjovt at lære lidt om norsk mad;-).

Det er altid en oplevelse at gå spor i Norge, det vil jeg godt lige understrege. Uanset hvordan det går, så får man en på “opleveren” naturmæssigt set. Det kan bestemt anbefales.

Hvad der så er ret nervepirrende, det er, at man ikke bare sådan lige kan regne ud, hvordan det er gået. Jo med Tea regnede jeg bestemt med en 1.pr. men de to andre, dem det egentlig rigtigt gjaldt, dem var jeg ikke helt sikker på. Jeg synes, at dommeren virkede meget positiv efter Cassies spor, men det var jo lidt svært at være meget optimistisk efter ugen før i Hedmark.

Der blev også givet nuller på dagen, det vidste jeg, at det fik vi ikke, vi havde dog fundet frem til skanken. Så kan jeg ikke huske, om der var et par tredjepræmier, de tager dem bagfra nemlig. Da de sidste andenpræmier blev læst op, og de gik til første præmierne, så er det klart, at mit humørbarometer røg helt op i det øverste felt:-). Først fik vi de førstepræmier, der blev givet uden HP – herunder Divas. Jeg er og var top tilfreds – hun fik meritterne i hus – sådan!

Så tog de dem med HP, og jeg fattede det næsten ikke, men søde dygtige Cassiepige, hun fik s..HP og blev nummer 6. Folk klappede og der var bare god stemning, og jeg var glad med glad på.

På norske prøver placerer man nummer 1, 2 og 3. Og det var da super super fedt at Tea blev 2.vinder. Torgrim havde sagt til mig efter sporet, at hun gik fantastisk, men det var jo ikke til at vide, hvordan de andre havde gået. Igen virkelig god stemning – positiv og masser af tillykker osv. En prøve, som jeg ikke lige glemmer:-). Vi kørte sydpå mod Sverige dagen efter, hvor vi overnattede på Hotel inde vi kørte helt hjem tirsdag. Det var lidt om prøven og turen, og jeg har masser af billeder, og de kommer på næste gang:-). Herunder lidt rosetter til hjemturen:-).29-7-2015.9

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *