Påskeferie:-).

Skøøønt med påskeferie – endelig. Jeg er lidt træt af al den focus i medierne pt. så jeg trækker stikket ud et par dage;-). Igår stod den så på vores anden workingtest, og den forløb som følger.

Vi startede på post 2, og det var en lille “walking up” med to markeringer, hvor den ene faldt på den modsatte side af en å. Tjaa.. tidlig morgen og ikke noget håndklæde med til min lille hund. Det har jeg så med næste gang vi skal afsted.

Tea blev nu ikke så våd, for hun sprang bare over og retur, så i forhold til nogle af de andre, så var vi heldige i forhold til “vådhed”. Jeg havde bestemt mig for, at hun IKKE skulle være for hurtig på aftrækkeren, så jeg var meget bestemt i mit “bliv”, da der blev skudt og kastet. Så bestemt, st der blev trukket 4 af de 20 point fordi jeg satte mig lidt rigeligt på hende – tja…, men hun gik i hverttilfælde ikke før tid;-).

Post 3 var den post, som gav de største udfordringer for Tea. Vi tog den efter post 4, som heller ikke gav så godt pointmæssigt set. Post 4 var ekstremt simpel. En tilbagesending op ad en skrænt – ikke svært overhovedet. Tea tog den da også tur/retur, meeen den var så fuld af sne, at den lige måtte en tur på jorden, og det kostede altså 10 point – øv. Jeg havde bestemt mig for ikke at opmuntre, da hun løb tilbage – for at se om det kunne undværes, men det kunne det så ikke, når den var fuld af sne.

Så tog vi post 3. To enkeltmarkeringer op ad skråninger. Den ene gik super fint. Tur/retur fint fint. Den næste gik mindre fint, for dummien faldt på den anden side af noget brombærkrat op ad en stejl skråning, og Tea synes ikke lige, at det var særligt sjovt at gå igennem for en dummi;-). Så jeg tog hende tilbage og sendte hende op igen – hun skulle selvom hun med sit blik sagde, at det ikke var sjovt. Så tog hun sig sammen og fik hentet den, men det at hun tøvede ved brombær kostede 15 point, så vi gik derfra med 5 point.

Post 5 var tilgengæld lige Tea. To enkeltmarkeringer også på skråninger og i noget krat. Anden kaster var helt skjult, og dummierne blev kastet nedad. Dem snuppede Tea til 20 point – endelig:-).

Den sidste post for os var post nummer 1. Jeg vil lige sige, at vi mødte klokken 8 til prøven og var færdige klokken 16. Det løber og hele dagen, og der er masse af ventetid. Det er trættende for hundene, og den skarpe sol og kulden trætter dem også noget.

Sidst på eftermiddagen blev det så vores tur til post 1 – “frit søg”. Der skulle man så stå på en på det tidspunkt isbelagt bred og hunden skulle over en rimeligt bred å for at finde dummierne. Åbenbart helst i en bestemt rækkefølge. Ingen dummi på jord. Så ville man få 0 på den post. Okay så. Jeg valgte så at være støttende og kaldende for at være helt sikker på, at hun ikke smed den på breden f.eks. Det gjorde hun ikke, det gik rigtigt fint. Rækkefølgen var vist ikke perfekt, men hun byttede ikke og lavede ikke noget hun ikke skulle. Hun tøvede lidt med at gå i det iskolde vand da hun blev sendt 4. gang. Derfor ville han se en 5. gang også. Det fik han så, og jeg fik 12 point på den post. For meget støtte fra min side og så lidt tøven ved 4. dummi som årsag. Ja, ja jeg lærte en hel del af den lange kolde dag, og Tea og jeg hyggede os som sædvanligt:-).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *