Fede oplevelser

Jeg og et par af hundene har været afsted på tre meget forskellige jagter i de sidste par uger. Den første var med en gammel kollega, hvor vi kun gik om formiddagen. Der blev der ikke skudt noget, men der blev rejst et par harer, og der blev også skudt til dem, men ikke ramt. Her fandt jeg ud af, at jeg kan standse Anna, når der kommer hare, det var en god erfaring at få.

Den næste var hele dagen ved Føns. Et konsortium, hvor jeg kender en, og der var såvidt jeg husker 28 med gevær. En del med hunde, og en del uden hunde. Vi skulle både “gå igennem”/drive og “stå for”. Jeg har været dernede for mange år siden, og det super hyggeligt. Virkelig en behagelig stemning. Anna var ikke den store “driver” (det er labrador heller ikke beregnet til), men hun fik snuppet sin første varme fasan, og sin første varme and – den sidste var anskudt. 

Til gengæld er Anna lydig, og en ren fornøjelse at have med i byen på den måde. Jeg tror, at det er virkeligt sundt for hende at komme ud i virkeligheden.

Tror der blev skudt lidt over 30 fugle på dagen – ikke helt, hvad de havde regnet med, men personligt havde jeg fået opfyldt mit mål – Anna havde uproblematisk hentet varmt og anskudt vildt.

Se lige her – en udsigt fra “haretrampen” ned mod søen med ænder, det var fantastisk:-). Vi er på næste gang, der er jagt, og vi glæder os.

Den tredje jagt var en såkaldt “opsamling”, hvor hundene udelukkende skulle apportere. Det var simpelthen stort. Efter alle de år med labrador, og så komme afsted på en “tur” med dem, hvor de skulle stå distancen og vise, om de havde det i sig. Jeg kan slet ikke få det ud af hovedet, og jeg skal bare afsted igen. 

Jeg havde Tea – mit sikre kort med om formiddagen. Hun fik taget 2 fasaner og 17 ænder – gamle stabile Tea. Det var også første gang for hende, men jeg vidste, at hun kunne.

Sådan! Det er det fedeste den gamle tøs har prøvet i mange år.

Annas tur om eftermiddagen. Det gik langt over min forventning. Hun kan blive en rigtig god apportør. Hun er lydig og fattet, og samler bare op – også selvom der stadig er liv. Det var mega fint, at det var mere behersket, hvad der faldt om eftermiddagen, det passede så perfekt til, at hun fik lov til at prøve, men at det ikke blev for meget. Jeg kan stole på hende, hun bliver hos mig, der er jo også andre hunde, der skal hente, og når jeg sender, så returnere hun med vildt. 

Det sidste hun gjorde på dagen var at være med til at “efterapportere”. Der fik hun virkeligt brillieret – og gjort sin mor stolt. Der var en anskudt and i søen, og den fik hun svømmet op og presset ind i sivene, hvorefter hun kommer retur til mig. Det er til at blive helt høj af:-).

Jeg glæder mig til mange flere oplevelser ude i virkeligheden med min piger.

 

 

3 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *