Evaluering af “hvalpetræfkonceptet”

Jeg har gennem årene holdt en del hvalpetræf. Træf der både har været træning, leg og menneskehygge. Det har været super hyggeligt at se alle igen, og jeg tror, at de fleste er taget herfra med noget brugbart træningsmæssigt set.

Når så hverdagen med hunden rammer, så glemmer en del, at den faktisk skal udfordres og trænes hver dag. Man kan selvfølgelig godt holde et par træningsfri dage, men den unge hund profiterer meget af små daglige sessioner, så grundlæggende skal man huske, at det er hver dag, der skal blive til en god dag – både for hund og ejer.

Mit nye koncept er egentlig bare en anden måde at træffes på, og det gælder for alle, der har hund herfra – altid. Det skal forstås sådan, at man altid er velkommen med stort og småt med sin Mallaig her på matriklen.

Har man lige købt hvalp, så forventer jeg, at jeg får besøg af hvalp og ejer inden for de første tre måneder fra man har hentet den. Her vil jeg selvfølgelig tjekke, hvordan hvalpen ser ud – er den i tilpas foderstand, og hvordan ser det ud med kontakt imellem ejer og hund? Hvordan træner I, hvad vil I opnå med træningen osv.?

Vi vil træne lidt, og selvfølgelig snakke om de udfordringer, der automatisk følger med det at have hvalp/hund. Kaffe og boller vil jeg også byde på, man skal ikke snydes fordi, jeg laver om på konceptet.

Det jeg vil opfordre til, når man træner sin hund, det er at have et mål med det. Det kan være jagt eller prøver. Det er i kke for hundens skyld, at man skal gå til prøve, men det handler om at skabe motivation hos sig selv til at arbejde med noget, der skaber mening for begge parter.

Jeg garanterer for, at de 200 gange man har trænet noget bestemt med sin hund, de kommer retur som en kæmpe belønning, når der er noget der lykkes for hund og fører som en samlet ekvipage.

Alle der træner hund kender til, at der er noget der ikke lykkes, at der er noget, der skal forfra, men når det så lykkes, så vil glæden ingen ende tage.

Ud over at komme til mig, så skal man jo melde sig til træning. Når jeg har hvalp, så plejer jeg at køre til Dyrenes Klinik, det fungerer fint for en lille hvalp. Det hander om kontakt og socialisering.

Der udbydes også hvalpetræning gennem DRK og DKK. DRK har derudover træning til et godt retrieverliv i det videre forløb.

Jeg træner selv hos Mariannes Retrievertræning, det kan varmt anbefales, jeg kører 100 km hver vej, så god træning ligger ikke nødvendigvis lige om hjørnet.

Så nu vil jeg glæde mig til at afprøve mit nye koncept i første omgang på F-kuldet – bliver spændende at se, om det vil give pote for hunde og ejere.

fb11

Der er lykkegaranti mellem hund og ejer – her Anna og mig, fordi det lykkedes på dagen. Anna har ikke været svær at træne på spor, men her har Anna og jeg, så også profiteret af den træning og de hundredevis af spor, som jeg har gået med hendes mormor – Tea. Så glæd jer til at komme ud med jeres hund, det er virkeligt top fantastisk

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *