Endelig forår

De to sorte i forårssol.

Jeg tør næsten ikke skrive det, men gør det alligevel – vi har forår:-)). Lyset betyder så utroligt meget praktisk og psykologisk. Jeg ved ikke, om det betyder så meget for hundene, men det gør det altså for os mennesker.

Tea er desværre plaget af noget dårlig mave lige nu. Det har varet en uges tid, og det er lidt op og ned med det. Vi kører zoolac, det plejer at virke efter hensigten. Det var dog ret slemt i morges, og jeg bliver helt bekymret for hende. Jeg kan blive helt lammet af frygt ved tanken om, at hun kan fejle noget alvorligt, meeen mon ikke det går i sig selv, der har ikke været noget her i løbet af dagen.

Vi tog dog hjem fra træning igår, da hun havde problemer med tynd mave – og virkede energiforladt og umotiveret. Jeg tænkte ikke over, at det skulle influere på hendes arbejdslyst, men det gjorde det, så nu holder hun lige en lille pause og kommer helt ovenpå igen.

I forhold til træning, så forholder det sig også sådan med hende, at hun er meget påvirkelig i forhold til at føle motivation. Jeg kender hende som  min egen bukselomme, og er hun umotiveret, så kan vi lige så godt pakke sammen;-). Hvis vi ser bort fra det med dårlig mave, så ved jeg også, hvad der topmotiverer hende – både på spor og markprøverelateret arbejde. Noget spændende – simpelthen. Det var derfor hun var så meget på i træningen de to gange vi var afsted i efteråret. Når vi taler om markprøvearbejde, så skal der være spænding, humør og tempo – så virker det. Workingtesten i lørdags var spændende, og så yder hun sit bedste. Det behøver ikke at være indviklet – helst ikke faktisk, men det skal være sjovt.

Jeg må efterhånden erkende, at hvis træningen ikke passer til Tea, så er det bedre, at jeg selv tilrettelægger nogle korte tempofyldte sekvenser, det er hurtigere, og jeg ved hvad der virker.

Tea er en enten eller – on eller off . Når hun er “off”, så udfører hun pligttro sit arbejde, men hun brænder ikke. Når hun er “on”, så er hun intens, hurtig og helt fantastisk.

Tea behøver ikke at socialisere og hun stresser jo ikke, hvis vi er sammen med mange hunde, så det er ikke det, som vi får så meget ud af. Vi må lidt ud i virkeligheden (på prøver), og så må vi s.. lære af det.

Ikke for at sammenligne – hehe;-), men den nye arbejdstidsaftale, som regeringen og KL prøver at tvinge lærerne til at indgå, den risikerer at skabe en hel masse “off-lærere” :-)), og så er engagementet, som der giver glæde ved arbejdet helt pist væk.

Her slapper hun af i forårssolen – den lille Tea.

Lærke i forårssolen i skoven idag.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *