Hygge i skoven. Jesper og mormor Lærke.

Så er det en uge siden – igen. Jeg har holdt ferie ligesom en del andre mennesker, og de firbenede og jeg har nydt, at der har været lidt bedre tid til hundehygge.

Hundehyggen har bestået af gåture og lydighedstræning for Jesper og spor for Tea. Hundene har også haft gæster, Silja og Gimle har været forbi, og de fik kødben ude i haven allesammen. Det smager jo godt synes de, men Lærke fik dårlig mave af dem, og sådan går det ind imellem, når der gives ben.

Tea og jeg har været en tur i Sønderjylland for at træne spor, og Tea gik rigtigt godt på sporet. Fremmed spor er guf for hende, og hun er på vej til at blive meget krævende at træne med for mig selv. Hendes tempo og motivation får en ordentlig tak opad, når hun går på fremmede spor, og det kan minde lidt om en rutineret schweisshund, der kun gider “det rigtige” og ikke tænder på træningsspor. Hun går altså på de træningsspor som jeg laver, men ikke på samme meget tændte måde, som når hun går på “fremmed”. Jeg skal gøre mig umage med at skifte terræn og klove og type af spor, og det gør jeg så. Så idag gik hun et spor på et par hundrede meter med 6 sårlejer inklusive anskudssted. Der var gravet kattemad ned alle 6 steder, og det virker meget motiverende, at hun kan finde mad i skovbunden. Da hun altid er på diæt, så må jeg narre hende lidt og åbne den første og give hende lidt af den. Den næste ryger i en pose, og så får hun af den første igen. Det tror jeg ikke, at hun fatter, hun finder bare kattemad og bliver belønnet for at vise mig, at hun har fundet det ved at grave det op.

Det med sårlejer skal bare sidde i skabet, så jeg vil fortsætte med at køre intensive “sårlejespor” imellem de andre lidt længere spor.

De lidt længere spor er indimellem lange bare for at træne længde og kondition, men de er oftest – ikke meget lange, men med momenter i, der skal vise mig, hvordan hunden ser ud, hvis den altså tager momenterne op. Jeg ser helst at Tea går ud af et træningsspor med lyst og evne til at kunne fortsætte, og jeg trækker med vilje ikke på hendes yderste ydeevne, når det gælder sportræning, så et træningsspor kan sagtens bestå af et anskudssted og en stjerne. Det kan også være “hurra, hvor er jeg dygtig” 300 m simpelt og ligetil. Det hele afhænger af, hvordan det går og hvad vi lavede igår.

Som det ser ud de næste par dage, så ligger der et middellangt 40 timers spor med flere rundgange og sløjfer i nyt terræn og venter i morgen. Så vil jeg lave et kort “sårlejespor” til på tirsdag. Onsdag har jeg planlagt et 40 timers endnu engang med rundgange og sløjfer, og så bliver der nok ikke spor igen før i weekenden, jeg skal jo også lidt på arbejde i næste uge;-).

Da de firbenede og jeg har været i skoven her til formiddag, så vil jeg nøjes med at plage Lærke og Tea med en cykeltur her i eftermiddag, det ved jeg de to småtykke damer sætter stor pris på;-).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *