Anna og Tea har været til apporteringsprøve

 Jeg kom til at melde Anna og Tea til DJU´s apporteringsprøve i Elmelundskoven for en uge siden. Jeg var noget nervøs/spændt, for de har helt andre retningslinjer end Retrieverklubben, og min tid til at arbejde med siddende aflevering og dobbeltmarkering, den var ikke så rigelig.

Dommere var Jørgen Christensen og Søren Stærkær, og det var Ruhaarklubben, der stod for prøven. 

Det gik over al forventning. Begge hunde bestod i den meget gode ende af skalaen.

Tea med 30/30 point (prøvens topscorer) og Anna med 27/30 point. Anna fik 10 point på duebanen – dobbeltmarkering på 50 m. Hun fik ros af et par af tilskuerne bagefter, det gik godt nok også stærkt med at få de fugle hjem – inklusive to perfekte siddende afleveringer.

Så var der en dirigering på 40m til en kanin, som lå skjult – en blind dirigering. Her fik Anna en lidt dum start, hvor jeg fik sendt hende, inden hun var helt fokuseret, og jeg sendte hende gang nummer to, og det kostede 2 point.

På vandapporteringen valgte jeg ikke at fløjte hende ned, da hun kom retur med anden. Jeg tog den bare fra stående, jeg ville hellere sikre mig anden end det ene point. 

Tea løste opgaverne helt perfekt, det kan man se af hendes 30/30. Apporteringsprøven er meget grundigt beskrevet, der kunne DRK måske godt lade sig inspirere, det er ikke til at tage fejl af, hvad der skal ske, og hvad der trækker point.

Skulle man være interesseret i at læse om prøven, så sætter jeg et link nederst.

Tea med kanin, som vi trænede med i går. Jeg behøver ikke at sige så meget – vel? Hun er min Tea – altid klar til at arbejde.

Mit gule kraftværk – ligeledes træning på kanin i går. Vi brugte ret lang tid på træning i går, og det kan man have argumenter i mod, men Anna og Tea de kan sagtens tåle det, og jeg havde brug for at styrke mig selv i, at der var styr på det meste.

 

En ret god søndag fomiddag i Elmelundskoven. 

DJU´s apporteringsprøve

 

Skriv en kommentar

*