Generelt om hvalpe fra Mallaig

En FT. cocker fra Kennel Mallaig

Den FT. cocker, som jeg gerne vil opdrætte er en lille energisk jagthund, der med stor udholdenhed og lethed bevæger sig i al slags terræn på jagt. Det er en let trænbar,  meget elskelig hund med stor personlighed, der med den rigtige træning kan blive en fantastisk jagthund. En cocker fra Mallaig er opdrættet på forældre der har et helt igennem fantastisk behageligt temperament – “on/off – knappen” virker.

 

Hvalpeliv

Jeg har opdrættet 6 kuld labradorhvalpe – det første i 2007. Jeg har DKK´s opdrætteruddannelse, og er totalt engageret i hvalpekuldet og vejledning af de kommende ejere, når jeg en sjælden gang har et kuld hvalpe.

Hvalpene vokser op midt i huset. Først i et værelse, hvor de er stille og roligt sammen med deres mor i de første par uger. Her har de kun brug for ro og mor og kontakt til os i huset, og det betyder, at besøgende må vente til de er lidt større.

Når de har alderen til det, så kan de gå ud af kassen og ud på et større areal og begynde at udforske verden. Når der er ca. 4 uger, så flytter de ud i køkken og bryggers, og så er der overalt:-).  Vi kysser, vugger, nusser og snakker med dem, og de  præges på almindeligt familieliv, andre hunde og præsenteres for så meget forskelligt som muligt f.eks. “ude af huset tur”.  De er ormebehandlede, dyrlægetjekkede,  vaccinerede 1. gang og chipmærkede, når de forlader kennelen.

Hvalpene sælges med DJR stamtavle.

Billederne herunder viser Diva med F-kuldet. Først som helt små i hvalpeværelset, og senere som store og livlige i køkken/bryggers.

Der er ført hvalpedagbog for alle 6 kuld, de kan ses under http://mallaig.dk/category/dagbog-for-f-kuldet

Kommende ejere

Det er et gensidigt tillidsforhold – det, der er imellem mig og den kommende ejer. Jeg sælger en lille smule af mig selv, når jeg sælger en hvalp, som jeg dagligt har haft mellem hænderne i 8 uger.

Derfor gør jeg meget ud af at informere om, hvad det er, som den potentielle køber skal være forberedt på, når han eller hun får en hvalp herfra. Vi har samtaler, hvor vi finder ud af, om det han/hun kan tilbyde en hvalp er det, som matcher det, som jeg ønsker for hvalpen.

Jeg sælger kun til familier, der skal bruge hunden til jagt, og  som har hunden som et fuldgyldigt medlem af familien.

Som køber vil man kunne regne med support i forhold til træning, men også i forhold til almindelige udfordringer med hvalpen/hunden.

Det er mig, der vælger hvalpen til køberen – efter flere samtaler, hensyntagen til købers ønsker og besøg, så har jeg dannet mig et indtryk af, hvilken hvalp, der passer til hvilken familie. Det er ca. omkring 7 ugers alderen, at det er muligt at bestemme hvilken hvalp, der skal hvorhen.

Ønsker om  en bestemt farve hvalp, kan kun imødekommes, hvis det er muligt, og den rette hvalp har ingen farve – efter min mening. Man kan altså ikke “bestille” en hvalp i en bestemt farve.

Man er altid velkommen til at kontakte mig for en uddybende hundesnak, for der er meget meget mere at sige, end det jeg har skrevet her:-).

 

Når man køber en hvalp fra Kennel Mallaig får man:

En velpræget hvalp efter sunde forældre 

Sundhedsattest og første vaccination.

EU kæledyrspas.

1 sæk hvalpefoder fra Royal Canin bragt til døren.

Hvalpepakke med lidt af hvert.

Engageret vejledning fra opdrætter.

Mulighed for deltagelse i hvalpetræf/træning med fokus på kontakt mellem hvalp og ejer.

DJR stambog 

Prisen for en hvalp er 10000 kr.