Generelt om hvalpe fra Mallaig

Når man køber en hvalp fra Kennel Mallaig får man:

En velpræget hvalp efter sunde forældre 

Sundhedsattest og første vaccination.

EU kæledyrspas.

1 sæk hvalpefoder fra Royal Canin bragt til døren.

Hvalpepakke med lidt af hvert.

Mappe med vejledning til pasning og træning og relevante artikler. Derudover engageret vejledning fra opdrætter – efter behov.

Mulighed for deltagelse i hvalpetræf/træning med fokus på kontakt mellem hvalp og ejer.

DKK stambog/DJR stambog for cocker spaniel

DKK købsaftale – herunder krav om røntgenfotografering for HD, AD og OCD, når hvalpen fylder 1 år.*

Prisen for en hvalp er 10000 kr.

*Der er ikke krav om røntgen for cocker spaniel, da de ikke har samme ledproblematikker, som labrador har. 

En FT. cocker fra Kennel Mallaig

Den FT. cocker, som jeg gerne vil opdrætte er en lille energisk jagthund, der med stor udholdenhed og lethed bevæger sig i al slags terræn på jagt. Det er en let trænbar,  meget elskelig hund med stor personlighed, der med den rigtige træning kan blive en fantastisk jagthund. En cocker fra Mallaig er opdrættet på forældre der har et helt igennem fantastisk behageligt temperament – helt igennem “on/off”.

En labrador fra Kennel Mallaig

Jeg ønsker, først og fremmest at opdrætte labrador, der er en fornøjelse at være sammen med – og gå på jagt med. En labrador skal ligne en labrador, den skal have et samarbejdsvilligt sind og et forrygende godt humør.

Hunden skal ideelt set være udstyret med en “on-off” funktion, der giver fuld power, når den arbejder – dog uden at stresse, for så at kunne være rolig indenfor.

Jeg vil lige tilføje, at der er meget power på en ung labrador fra Mallaig, og “on-funktionen” kan være mest aktiv – især i de unge år.

Sundhed

Sundhed må have sin helt egen overskrift og står over både eksteriør og arbejdsegenskaber. Det giver kun mening at lave et kuld hvalpe, hvis de efter al sandsynlighed vil få et langt og sundt liv. Jeg kan bruge de oplysninger som der er tilgængelige, jeg kan følge med så godt som muligt i forhold til, hvordan det går med afkom af de forskellige kombinationer hos andre, jeg kan parre en sund tæve, og så håbe på, at statistik og sund fornuft vil være godt nok til at lave et sundt kuld.

I statistikken kan man finde oplysninger om HD- status og indeks, AA, PRA og EIC og CNM. Man kan kigge på “hundeweb” efter oplysninger om HD, AA og PRA og på racens hjemmeside om EIC og CNM.

Statistik er en nødvendighed, når det gælder om overblik over sundheden – set udefra. En anden og lige så vigtig tilgang til sundheden ligger i, at følge rigtigt godt med i, hvordan det går med hvilke kombinationer rundt om i labradorverden og være klar over, at det ikke er alt, der kan aflæses i statistikker.

Det gælder om at få et bredt billede af sundheden. Man bør ikke stirre sig blind på et enkelt godt eller dårligt individ – der er i anerne. Det er en gave til både ejere og opdrætteren, når et kuld viser stor sundhed, så alt bør sættes ind på, at udgangspunktet for et sundt kuld er tilstede.

Når anerne er godkendt sundhedsmæssigt set, så bør

  • HD status hos mor og far være A eller B.
  • HD-indeks over 100
  • Albuerne AA- skal være 0.
  • PRA skal være normal/Clear
  • EIC skal være testet og en bærer kun parres med en Clear.
  • CNM det samme som ved EIC.

Når alt det her så er remset op, så skal man vide, at der kan forekomme uforklarlige afvigelser i sundheden på kuld – eller bare enkeltindivider i et kuld, der burde være sunde, men som ikke er det. Naturen er sin egen herre og derudover, ligger der også et ansvar for videreudvikling af sundhed hos køberen.

Noget der ikke bliver kontrolleret er allergi. Masser af hunde klør sig uhyrligt meget, og deres liv kan være et rent helvede i perioder.

De hunde, der indgår i avl hos mig viser ikke tegn på allergi.

Mit udgangspunkt er som jeg har beskrevet herover, og det er det, som jeg kan sove til om natten:-).

Som køber får man altså en hund, der bør udvikle sig sundt. Det er dog af ekstrem vigtighed, at hunden fodres med kvalitetsfoder – efter mine anvisninger, motioneres moderat i det første leveår, ikke leger vildt med større hunde, ikke glider rundt på glatte gulve, ikke går på trapper, ikke springer ind i bilen selv og IKKE er overvægtig. Hvis det ikke overholdes, så kan sundheden i ledene ryge og det kan ingen være interesserede i. Derudover, så dækker min garanti mod HD og AA i invaliderende grad kun, hvis ovenstående anvisninger overholdes.

Dvs. mit ansvar er “råmaterialet” ejeren har det efterfølgende ansvar for sundheden.

Hvalpe fra Mallaig skal røntgenfotograferes for AA og HD i alderen 12 – 15 måneder. Jeg har opfordret kraftigt til det i de to kuld jeg har lavet, men fra og med mit tredje kuld blev det skal, og det bliver indføjet i købskontrakten. Jeg samler gerne interesserede købere til “massefotografering”, hvor der gives lidt rabat. Det er i min interesse, at følge med i kuldets sundhed og i køberens interesse, at vide om hunden f.eks. må løbe eller cykle – og bare vide, om de har en hund, der er sund i sine led.

Hvalpeliv

Hvalpene vokser op midt i huset. Først i et værelse, hvor de er stille og roligt sammen med deres mor i de første par uger. Her har de kun brug for ro og mor og kontakt til os i huset, og det betyder, at besøgende må vente til de er lidt større.

Når de har alderen til det, så kan de gå ud af kassen og ud på et større areal og begynde at udforske verden. Når der er ca. 4 uger, så flytter de ud i køkken og bryggers, og så er der overalt:-).  Vi kysser, vugger, nusser og snakker med dem, og de  præges på almindeligt familieliv, andre hunde og præsenteres for så meget forskelligt som muligt f.eks. “ude af huset tur”, vildt, spor – og hvad tiden nu tillader. De er ormebehandlede, dyrlægetjekkede,  vaccinerede 1. gang og chipmærkede, når de forlader kennelen.

Hvalpene sælges med DKK stamtavle og købskontrakt, hvor der gives garanti i forhold til AA og HD i invaliderende grad.

Kommende ejere

Det er et gensidigt tillidsforhold – det, der er imellem mig og den kommende ejer. Jeg sælger en lille smule af mig selv, når jeg sælger en hvalp, som jeg dagligt har haft mellem hænderne i 8 uger.

Derfor gør jeg meget ud af at informere om, hvad det er, som den potentielle køber skal være forberedt på, når han eller hun får en hvalp herfra. Vi har samtaler, hvor vi finder ud af, om det han/hun kan tilbyde en hvalp er det, som matcher det, som jeg ønsker for hvalpen.

Jeg sælger kun til familier, der ønsker at optage hvalpen som et fuldgyldigt medlem af familien, og hvor den har adgang til at færdes overalt i huset. Som kommende ejer af en hvalp herfra, skal man være indstillet på, at udfordre hunden, så den får tilfredsstillet sin trang til at arbejde. Det er uddybet her

Som køber vil man kunne regne med support i forhold til træning f.eks. på spor, markprøverelateret træning og udstillingstræning – men også i forhold til almindelige udfordringer med hvalpen/hunden.

Det er mig, der vælger hvalpen til køberen – efter flere samtaler, hensyntagen til købers ønsker og besøg, så har jeg dannet mig et indtryk af, hvilken hvalp, der passer til hvilken familie. Det er ca. omkring 7 ugers alderen, at det er muligt at bestemme hvilken hvalp, der skal hvorhen.

Ønsker om  en bestemt farve hvalp, kan kun imødekommes, hvis det er muligt, og den rette hvalp har ingen farve – efter min mening. Man kan altså ikke “bestille” en hvalp i en bestemt farve.

Man er altid velkommen til at kontakte mig for en uddybende hundesnak, for der er meget meget mere at sige, end det jeg har skrevet her:-).

The labrador

He was big, black and friendly. He loved everyone: children unable to let things alone, salesmen at the door, cats. His looks didn’t always fulfil the demands from the experts, but his heart was warm and big. He had English ancestors and a proud owner and he eventually became the sire to our first Labrador. After making his acquaintance, no other dog meant the same as before. The word ‘dog’ became equal to Labrador – and it still is. And that is the way it must be for every one of us who’ve met the right kind of Labrador.

From the foreword of the book “The Labrador” by Ing-Marie Hagelin