F.T. cocker spaniel

Jeg er selv gået fra Labrador Retriever til den lille lynhurtige F.T Cocker. Det er på mange måder som at gå fra asken til ilden, og det er vigtigt at gøre sig klart, hvad man som kommende ejer har brug for – og kan yde træningsmæssigt, hvis man går med tanker om en Cocker i model F.T. 

Man skal først og fremmest have brug for en jagthund. F.T. Cockeren driver med en ekstrem vilje og energi, den er let dirrigerbar og apporterer villigt.

For at opnå ovenstående er det nødvendigt at bruge tid – meget tid på træning af cockeren. Det er spændende og givende, og igennem træningen knytter man et fantastisk bånd til hunden. 

Hvis man ved med sig selv, at man ikke får lavet andet end lidt hvalpetræning med sin hund, så er det helt sikkert ikke en F.T. Cocker man skal have. Den kræver noget helt andet og meget mere, hvis den skal blive en god jagthund til glæde for sin ejer. 

Gåture med en F.T. Cocker er træning. Man kan ikke bare gå tur som man kan med en Labrador f.eks. Cockeren skal holdes inden for “rækkevidde”, den skal være tæt på sin fører, og med dens enorme jagtiver, så er det noget der skal arbejdes med.

En F.T. Cocker er virkeligt kontaktsøgende – en “rigtig velcrohund”. Den elsker at ligge i arm og har meget brug for at være tæt på sin ejer. Nu har jeg jo kun én af slagsen, men hun vil SÅ gerne ligge i skødet, og hun følger mig overalt i huset. Det er ikke en hund, der bør bo i en hundegård efter min mening. Man skal altså være indstillet på, at F.T. cockeren er der hvor man selv er – altid.

Sødme, charme og udstråling – helt igennem fantastiske Freja.

Der er lidt mere information at hente om F.T. Cocker spaniel på følgende sider.

http://www.ftspaniels.dk/ft-spaniels/

https://koebhund.dk/engelsk-cocker-spaniel-ft

 

Om Jaktspanieln