Lidt om titler – 1.UHM(V)2009

Titler – hvad skal man dog med dem? Det er da et rigtigt godt spørgsmål, for det er nok mest for egen fornøjelses skyld, at man prøver at få del i DKK´s liste over titler. De fleste hunde har ikke nogen, og det handler ikke om kvalitet i hundens liv, at den får fine titler. Dog vil jeg mene, at Tea har nydt vores veje mod de nordiske sportitler;-).

Der findes andre titler for vores labber – udstillings champion f.eks. Om hunden har det lige så sjovt i ringen, som  den der går i skoven, det ved jeg ikke , men nogen hunde elsker at være en del af et show, og når en hund elsker det, så er det også sjovt at være i ringen med den – vil jeg tro:-).

Mange hvalpekøbere interesserer sig mest for, om hvalpen er af  sunde velfungerende linjer og om den er velpræget og velpasset. Det er positivt efter min mening, for det kommer over alt andet. Hvis jeg skal vælge en hanhund til min tæve, så vil titler og resultater ikke tælle ned, men de tæller nødvendigvis heller ikke op. En hund kan være gjort af et godt “stof”, men ejeren har måske ikke evnet at få det frem som den har potentiale til. Det med at opnå resultater afhænger selvfølgelig af, om hunden har de pågældende kvalifikationer, men det afhænger lige så meget af, om ejeren har vilje og lyst til at arbejde sig frem med sin hund.

Major som Tea skal parres med har kvalifikationsprøve og er udstillingschampion, det er fint, men jeg har valgt ham på baggrund af hans kvaliteter og ikke på baggrund af hans to gange CH:-).

Når det så er sagt, så har jeg her næsten tre år efter, at Tea blev unghundemester fået skrevet hendes titel på hundeweb. Jeg ved ikke hvorfor, at det ikke lod sig gøre for de par år  siden, men nu er den der altså som 1.UHM(V)2009 og ikke 1VSU09. Bedre sent end aldrig. Ansøgning om det finske er mailet til finsk kennelklub, så er det bare at vente og håbe på, at det går lidt hurtigere med registreringen af den:-).

Skriv en kommentar

*