26-7-2011

Så har vi været Italien – tur/retur, og med var hele familien og Lærke og Tea. Som det fremgår af forsiden og de billeder, der kommer herunder, så har det været en rigtig bade/hyggeferie for de to sorteSmile. Vi boede i to lejligheder ved Ledrosøen, hvor vi har været for 6 år siden. badebroen, der var lige ovre på den anden side af en smal vej, var lige til at springe fra, for vandet var meget dybt, så det var bare at kaste noget ud til hundene, så fik de motioneret og havde det sjovt:-). Vi havde havemøbler lige nedenfor huset, og der blev de fint på området – uden snor (næsten), for Lærke skulle der lige holdes lidt øje med;-). Hun er jo kronisk sulten, så når der var andre “huse”, der skulle til at spise og havde mad ude, så kunne man iagttage Lærkepigens snude og blikkets retning, og så skulle hun lige vide, at vi godt kunne læse hendes bagtanker. Med sit venlige væsen kan hun jo udmærket tigge sig til lidt hist og her, men det går så ikke – desværre siger Lærke;-). Det var uhørt luksus med de to rigtigt voksne piger med på ferie – så let så let, og de hyggede sig simpelthen max. Jeg kan kun anbefale Ledrosøen til andre “hundefamilier” med vandelskende hunde:-). Dog skal man lige overveje det med rejsens længde, for hold k…., hvor tog det tid at køre frem og tilbage, og med tid mener jeg traffik i sneglefart på grund af overfyldte veje. Vi fik ligesom en reminder om en af de grunde vi havde til at købe campingvogn for et par år siden. Når man lejer feriehuse sydpå, så er der skiftedag lørdag – sådan er det. Det betyder en meget massiv traffik lørdag – derned og søndag hjem gennem Tyskland. Med camping kan man bedre selv bestemme sine rejsedage, hvilket selsagt har store fordele i højsæsonen, så næste år bliver den trukket frem af sit hi – den kære campingvogn:-). Selvfølgelig er der også fordele ved at bo i hus – også for os med hunde, og vi var 9 mennesker på ferie, og det kan vores campingvogn altså ikke rumme;-), så en super god ferie i et dejligt feriehus denne her sommer:-).

Silja var hos Pia, og hun har oplevet lidt af hvert på sin ferie. Leget og hygget med sin søster Martha – drillet Rumle (vil jeg tro). Gået masser af ture og blevet trænet – og været med til Skagen. LuksusSmile, og hun er vendt hjem stille og roligt og helt afbalanceret. Så utroligt dejligt, at Pia har passet hende så fint, og jeg har været helt rolig ved tanken om Silja, når jeg selvfølgelig tænkte på hende- i de uger vi var væk. Lille Chili og gamle Felix var ude ved Inge, og den tur kender Felix jo godt. Det går stille og roligt derude, selvom Chili godt kunne holde “gryden i kog” i det lille hus -og fik ædt lidt stearinlys og et par tæpper, så har hun og Felix haft det fint. Hun blev dog meget meget glad, da vi kom hjem. Hun nærmest peb af glæde, så ingen tvivl om, at det var gensidig glæde, der blev vist der ved midnatstid søndag aften.

Silja, Chili og Felix var kommet hjem, da vi tørnede ind, for Chistian var i huset, så der var genforening for alle pengene med 5 hunde og hele familien.

Nu er der dog faldet ro på, og de kommende dage står på rengøring og vasketøj for mig – og gåture og træning i det omfang, som jeg nu kan nå det. Det første spor til Tea ligger og venter på dagen i morgen, og det næste det lægger jeg idag, så vi er igang igen. Silja fik lov til at hente dummier op ad en skråning med masser af bevoksning igår, og det gør hun jo i turbotempo den slags. Hvis jeg kan snige mig til at deltage i en c-prøve med dummier i denne her sæson, så kunne jeg godt tænke mig at prøve det med hende – eller Maria kan. Jeg vil mene, at hun er parat.

Chili var med mig i skoven alene, og hun kommer da hurtigt til at kede sig, hvis det er for stillestående. For meget “bliv” efter hendes mening;-), det er der sgu ikke meget ved. Kommer der en dummi op af tasken, så kommer opmærksomheden, så den kan jeg bruge til at motivere til det med “bliv” også. Det går i øvrigt fint med Chili. Jeg kigger og kigger, men hun går altså rent på sine ben, og jeg har ikke observeret halthed efter hun er kommet hjem. Det betyder jo ikke, at hun ikke har en dårlig albue, men det tegner da bedre lige nu – end da jeg fik den deprimerende diagnose. Når og hvis hun bliver haltfri, så vil hun være klar til “adoption” hos en god familie. Det vil tiden vise, men jeg kan garantere, at der er masser af gang i den lille sorte. Hun er lige præcis som en ung labrador normalt er – en sød krudtugle:-).

Det er hårdt at gå opad og opad – også for hunde;-). Vi havde en anstrengende men rigtig tur op i højderne på den ene hele gråvejrsdag vi havde.

Vand – vand – vand – vi elsker vand. Lærke med rumpen til:-).

Samlebåndsarbejde:-).

Fedt “splashbillede” af søde Lærke.

Vores badebro med de to nymfer:-). Lærke til højre.

Forsidebilledet. De underholdt gerne de andre turister med deres “jumping in the water”. Den store fordel ved, at de bader i en sø er, at de ikke får hotspot – selvom de var næsten konstant våde.

Det er Lærke, der har bolden. Det gælder om at komme først i land.

Et rigtigt godt billede af en korrekt bygget labrador. Læg mærke til vinklingen for og bag – brystkassen og pelsen, der i øvrigt ikke lader vandet passere ind til skindet. Det holder underulden væk. Det er i øvrigt LærkeSmile som snart bliver 6 år. Jeg kunne skrive flere roser, men det er ikke så klædeligt, at rose sit eget – jeg lader billedet og beskrivelserne af hende ellers sige resten;-).

Her er det i øvrigt selvsamme hund, der springer efter bolden. Hvis det er rigtig jagt, så tager hun absolut også gerne turen i det kolde vand. Jeg kan godt blive træt af diskussionen om Formel 1 – versus den gammeldagse. Man kan sgu godt både se godt ud og være en god jagthund! Det handler mere om at finde balancen end at avle på det ekstreme.

Opmærksomheden er på det, der muligvis kunne blive kastet;-).

 

Datteren Tea har også udpræget vandpassion – hun er fuldstændigt tændt, når det gælder vand – og tager gerne lange markeringer på vand.

Borde er da til at ligge på ikk? Tea ligger normalt ikke på bordene, men ferielejlighedens bord ligenede måske vores klap ude i bryggerset;-).

Troen på egne evner i i hvert tilfælde tilstede her. Tea springer igen- igen:-). En leg, der kunne fortsætte i det uendelige.

 

 

 

7-7-2011

Igår var Maria og jeg en tur på Sjælland med Chili, Lærke og Silja. Der blev løbet godt og grundigt ovre i Greve – sammen med Martha og Mynthe, meeen der var stadig mere energi tilbage til lidt “jeg vil have den bold” ude på terrassen. De rigtigt voksne og fornuftige – Rumle og Lærke hyggede sig også, men lod nu de unge om at have fuld drøn på. Dejligt at se Rumle igen, og se hans uendelige tålmodighed i forhold til f.eks. Chili, som han jo aldrig har set før, men som han bare accepterer som “endnu en af de af de umulige der skal være her”, og Chili der synes, at han er en slags Felix, som man godt kan bide lidt i ørerne. Lærke har jo heller aldrig mødt Mynthe før, og hun er ligesom sin far – tålmodig og meget meget tolerant. Man kan også sige, at de har så meget selvværd, at de ikke føler sig nødsaget til at vise nogen form for aggression – selvom de bliver provokeret. “Her er jeg – og du er en lille fis – og fred være med det”. I love it:-). Nå, men Martha og Silja fandt hurtigt sammen i deres lille søsterklub, og jeg tror, at de får et par skønne uger sammen, og Rumle får måske nærmest lidt fred ud af, at de to så har hinanden;-).

 

 

5-7-2011

I søndags var jeg og de tre sorte piger i skoven sammen med katja, Diesel og Ozzy. Det er en “hemmelig skov”, som Katja må låne til at træne hund i, og jeg er så heldig, at jeg og mine hunde også må være med. Vi gik en rigtig god tur rundt i området, og derudover trænede vi noget vandapportering med alle labberne. De små måtte vente på, at Tea og Lærke havde vist hvordan, og jeg skal da lige love for, at de fyrede godt op under især Diesel, der var helt oppe i det røde felt af iver for at komme ud efter den dummy, da det endelig blev hans tur. Han skulle så også ud i vandet og svømme rundt efter den bagefter – lige for at tjekke, om vi nu også havde fået den op;-). Katja blev helt overrasket over graden af iver, men der bliver jo trykket på knapperne for nedarvede egenskaber hos labrador – eller dem, der bør være der, og det giver sig udslag i, at lige præcis det med at hente noget op af vand er det fedeste i verden. Sådan er det for alle mine labber i hverttilfælde – både den gamle brune, den energiske gule og de to sorte. Chili ville også gerne, men gik lidt mere forbeholden til opgaven end brormand. Uuuhhhaa det dybe dybe vand;-). Det er så igen helt normalt, at en hvalp lige skal finde ud af, at det ikke er farligt. Den vandfixerede Silja har også været sådan for år tilbage, men det er ligesom fuldstændigt væk nu. Dummien blev dog hentet og så var hun jo super dygtig. I aften skal Tea så ud og gå et spor derude, som jeg lagde søndag, og Katja skal også gå spor med Diesel og desuden lige vise en boxer noget om “fodspor”. Vi var inde og besøge Stefan, Maria og Silja igår, og Silja var glad og godt tilpas – stille og rolig. Idag skal hun så med over og spise hos “momsen”, og sådan lever hun lige nu et luksusliv – den lille gule:-).

Jeg har lige tjekket sporranglisten, og nu begynder det da at ligne lidt. Vi ligger nummer 7 nu, og alt afhængigt af sensommerresultaterne, er der jo stadig god plads til lidt ekstra point. I de næste par uger får vi dog ikke trænet spor, men det plejer nu ikke at påvirke søde Tea:-).

 

 

3-7-2011

Vi fik hentet Linnea i fredags – ikke Silja, hun skulle jo med Maria hjem til Nyborgvej. I den forbindelse vil jeg lige sige, at Silja nu spurter op ad trappen til 3.sal, hun ved godt, hvor hun skal hen, og det er Maria jo selvfølgelig godt tilfreds med. Sin helt egen lyserøde pude har hun fået derhjemme, og den har hun taget til sig. Det er jo også første gang, at Silja har noget helt for sig selv, og hun er så glad for den, at Maria har fået lov til at sove længe, så det er jo helt perfekt:-).

Linnea var også meget meget træt, da hun kom hjem, så hun tog sig lige en skraber på 12-14 timer, fra fredag til lørdag:-). Linnea og siljas hold lavede en fin opvisning, og Silja skulle bære en “pistol” i en dramatisk foldboldkamp indeholdende “huundigans”, og det gjorde hun super fint:-). Jeg har taget billeder, men ikke lige fået dem tappet fra mit kamera. Det med pistolen fik jeg dog ikke lige med.

Jeg stod så op før en vis person fik sko på lørdag morgen, og det gik også fint nok med at køre de små tre timer i silende regn til Grenaa lige indtil jeg nåede frem, og manglede et husnummer på vejen, der bare fortsatte ud i det uendelige. Jeg måtte lige ringe et par gange til prøvelederen, og til sidst sendte de en mand ud efter den skøre fynbo, så vi tørnede ind lige da parolen startede.

Så trak vi det sidste spor i gruppen – øv øv tænker man så. Regn regn regn og vente vente vente. Jeg skulle dog lige prøve det oliefyr, som min hundebil er udstyret med, så det tændte jeg for adskillige gange – det var da altid noget, at vi ikke skulle sidde og fryse. Da der så endelig blev min tur, så havde jeg sgu tappet min bil for strøm, så jeg måtte efterlade min flade 4-wheeler, og endnu engang have hjælp af holdets stifinder Claus. Ind i hans bil, Tea ned foran ved mine ben og ud til sporet. Behøver jeg at beskrive den følelse, jeg havde indeni, da vi skulle starte. Tårerne var ikke ret langt væk, men igang det måtte vi jo – nu da vi endelig var nået frem. Heldigvis Tea er som hun er. Så utroligt cool. Altid i balance og parat til at yde sit bedste på trods af sin hundefører, der ikke helt følte sig i super fed balance på dagen;-). Så vi kom hurtigt igang og ud ad kassen, og i den eneste lille bitte krise i havde i et knæk, hvor hun ronderede i nogle minutter hørte jeg “min schweisshundmands” ord om ikke at lede min hund i kriser, og jeg ventede og gav line og så kom hun på igen:-). Da vi stod ved skindet efter 26 minutter, så var det ikke en træt hund, men en hund, der stadig havde noget at give, og en meget meget glad hundefører, der næsten ikke kunne fatte, at en dag, der havde været præget en del af uventede situationer, skulle ende så enormt godt. Til sidst skal der jo lige nævnes, at blondinen heldigvis fik hjælp med startkabler osv. af handekraftige mænd i grønt tøj, så vi kunne forlade mudderhullet i skoven og vende hjem til FynSmile.

 

 

1-7-2011

Der er ikke meget nyt fra lejrerne. Mathias har jeg slet ikke hørt fra og Linnea har jeg snakket med få minutter, så er der noget andet der lokker, og det er også fint:-), for så er det jo sjovt at være afsted. Dog var vejret så dårligt natten til igår, at Linneas telt ikke kunne holde tæt og det faldt delvist sammen, så Erling var nede og levere et nyt telt igår, det var så ikke lige så sjovt, men første gang at vejret har været dårligt på lejren overhovedet – i 4 år.

Jeg tror nu, at Linnea er lidt træt efterhånden, så mon ikke, det bliver helt rart at komme under tag og i egen seng.

Maria står parat til at snuppe Silja med hjem lige efter opvisningen, så hun får nok også en ret udbombet hund hjem til Nyborgvej. Maria skal også med over og aflevere Silja til pasning hos Pia, så det bliver mere og mere “min hund” fra Marias side:-).

Når Silja ikke er hjemme, så keder Chili sig helt enormt på gåturene. Hun prøver den ene og den anden af de tre kedelige voksne hunde af, og lige lidt hjælper det faktisk. Kedelighed nummer ét er dog Tea, som slet slet ikke gider den slags. Mor kan lokkes meeen næsten ikke og Felix kan en gang imellem, men så er det omvendt. Felix byder op til leg – ikke den anden vej, så suk suk … og så kommer Silja ikke engang hjem idag, det er næsten helt synd for hende, for hun når lige at hilse på hende til opvisningen. Grøn gruppe skal spille fodbold og det er selvfølgelig inklusive hundene:-).

Tea gik sporet okay i onsdags. Let var det ikke og mega varmt var det også, men hun klarede det helt på egen hånd og brugte over en time på det. Jeg fik endnu engang et par gode råd med på vejen, og nu må vi se, om det kan hjælpe os igennem den kommende prøve:-). Jeg har jo lov til at håbe – og vi vil gøre vores bedste:-).

 

 

 

27-6-2011

Jeg har linket til alle de hunde, som jeg kunne inde under stamtavlen for det planlagte kuld. Der ligger nogle virkeligt dejlige hunde og gemmer sig, men kan da gå lidt på opdagelse, hvis man har tid. Jeg ville have sat det hele lidt pænere op, men det driller, og jeg kan ikke rigtigt gøre noget lige nu. Jeg må have fat i Christian, hvis det ikke går over af sig selv.

Ellers er der stille i huset, for Mathias er på Roskilde, og Linnea er på juniorlejr med Silja, så der er kun 4 hunde og så de to gamle tilbage i huset. Jeg arbejder fortsat på årsplaner og oprydning i mine ting, men jeg har ikke nogle elever, så det giver rigtigt meget frihed – herligt:-). Tea skal ud at gå godt en kilometer 40 timer gammelt spor i morgen. Vi tager det tidligt om formiddagen – inden det bliver mega varmt. Maria og jeg tager så Chili og Lærke med til rally i morgen – for sidste gang inden ferien.

Onsdag skal  jeg så ned til ham, der har hjulpet mig med Tea og spor i flere år – når han indimellem har tid til det. Så skal vi gå et 40 timers på fremmed for for første gang – det er jo lidt spændende, for Tea er meldt til to 40 timers prøver her i sæsonen, så jeg håber da på, at det går fint:-).

Jeg har fået ringet til både Sonja (Bonja) og Mirah, for at høre, hvordan det går, og det går super super godt med dem. Dejligt:-). De har fået lige præcis sådan en glad og venlig hund, som de har ønsket sig, og så kan jeg ikke ønske mere på mine hvalpes vegne. Lille Mirah havde bidt lidt i væggen om natten, da hun sov alene nedenunder, men det hjalp gevaldigt, da de åbnede for trappen, så hun kunne sove ovenpå ligesom de andre:-). De er meget meget selskabelige i det kuld, det kan jeg godt genkende.

Jeg kom ikke igennem til caya, men det kommer jeg jo nok;-).

Silja og Linnea – denne gang i grøn gruppe. Jeg kan oplyse om, at der kan være adskillige hunde og unge mennesker inde i det blå telt, det er godt det ikke er mig, der skal sove i alle de hundehår;-). Nå, men de hygger sig rigtigt rigtigt meget, og Silja gik i seng meget meget tidligt den første aften – Linnea gjorde vist ikke;-). Idag har jeg intet hørt, men det er kun gode tegn:-).

 

Chili var med på socialiseringsfærd, og det hele var da enormt spændende. Check lige Silja ud – mega cool, her ligger en erfaren lejrhund:-).

 

Når jeg er ude og tjekke nye terræner, så kan der lige trænes lidt, og chili er altså så ukompliceret at træne med, og elsker simpelthen at aflevere. En gave må man sige, som alle retrivere burde være udstyret med. Hende her er i hverttilfælde:-).

 

 

22-6-2011

Igår aftes var det “rallyaften”, og Chili, Silja og Linnea og jeg var afsted. Der er snart træningspause, og det er fint nok, for der er en hel del uger, hvor vi alligevel ikke kan. Idag skal jeg afsted på spor med Tea. Det er 40 timer gammelt og lagt i “nyerobret” skov. Jeg nødt til at udvide mit terræn, for ellers bliver det simpelthen for kedeligt – også for mig selv. Nyt – nyt – nyt, og Tea synes det er fedt. Ikke så meget med tilbagegang og andre chikaner, men nye steder, det holder dampen oppe. De andre får en lang luftetur, og så er der derudover tid til frisøren og dimmision med min 9.klasse i aften, så hvad laver jeg her? Jo, jeg har ikke kunnet dy mig i forhold til hvalpeplanerne. tjek, hvis du er lidt nysgerrig. Det er ikke tip top layout, men det er godt nok et par tip tip hunde, der forhåbetlig får et kuld hvalpe i slutningen af året:-).

 

 

19-6-2011

Jeg har haft en stille og rolig weekend, hvor jeg lørdag havde Maria og Stefan på besøg:-). Vi tog en tur til stranden og hundene fik svømmet efter lange bolde, så der var dejligt ro om aftenen. Felix er en fornøjelse at se på, når han ufortrødent kaster sig ud efter de meget lange markeringer. Han er jo trods alt en ældre herre, men det glemmer han fuldstændigt, når han er ved vandet. Han vil så ikke med hjem igen, og sætter sig bare et stykke fra bilen – meget demonstrativt;-). Her til morgen gik Maria og jeg så en god morgentur med dem allesammen, og Silja, Chili og Lærke fik en omgang træning bagefter. Tea skulle ud og gå spor, og vi kom da også igennem, men svært var det – på grund af meget regn igår og på grund af masser af brombær, det er ikke så fedt for dem at gå i. Et nyt spor er lagt her i eftermiddag, hvor “rallypigerne” så igen kom en tur i skoven. Jeg kommer kun til at træne Tea seriøst i spor som det ser ud lige nu. Jeg er nødt til at skære igennem og lave noget med de andre – men ikke spor, det er simpelthen for tidskrævende, og de andre er fint tilfredse med “det andet”. Jeg har jo mange hunde i huset, og jeg får forhåbentlig én til, når Tea får hvalpe i slutningen af året. Det betyder, at jeg må prioritere mine træningskræfter, og fordele det jeg kan til Maria og Linnea. Det er en kæmpe hjælp, at de går ind og laver noget med Silja og Chili:-). man kan ikke ligefrem sige, at det er idéelt med 6 hunde, men jeg har to unghunde nu, der ikke kan gå videre i avl, og det betyder, at jeg enten lukker for min linje – eller jeg vælger at beholde en hvalp – og så håber på, at det går vel denne gang. Inden for et par år, så er Silja blevet “tvangsfjernet” af Maria, Felix holder jo heller ikke i mange år, og med Chili ved vi jo heller ikke…, så det bliver ikke 6 hunde i årevis, men det bliver sådan i en periode. Nu kender jeg ikke så ikke mange mennesker, der har det idéelt på alle områder i deres liv – hele tiden, og ind imellem må man gå på kompromis på nogen områder, og det er så det jeg kommer til at gøre, når jeg har så stort et hundehold.

Nå, inden alt for længe, så kommer der nyt under “hvalpe”, jeg skal bare lige have lavet det klart:-). Spændende:-).

 

 

17-6-2011

Jeg har lige skullet tage lidt tilløb til at opdatere bloggen, da jeg har måttet erkende, at Chili har en dårlig albue. Jeg ved godt, at den slags ofte gemmes væk – ties ihjel, eller hvad man siger, men jeg har så bestemt mig for at spille med åbne kort. Hun blev røntgenfotograferet i onsdags – både på hofter og albuer. Albuerne fra flere vinkler. Jeg var egentlig ikke i tvivl om, at der var et eller andet, og det er der også i venstre albue. Alt andet er tip top. Chili har gigtforandringer, der er udtalte for alderen og ifølge Gerts formodninger også en mus. Billederne blev sendt over til Ken Lindeblad, som er virkelig ekspert på området, og han kunne så bekræfte Gerts diagnose inklusive mus. Dem der får “Hunden” har kunnet læse to ud af tre artikler om albueproblemer indtil videre. Jeg har så snakket med Ken Lindeblad idag angående eventuel operation, og det er ikke sådan bare lige til at sige, hvordan det kommer til at gå – altså prognosen for et haltfrit og godt liv er forbundet med stor usikkerhed, især fordi begge ting altså forandringer og mus er til stede og fordi forandringerne er udtalte for alderen. Det giver det han kalder en reserveret prognose.

En bedre prognose kunne være opnået, hvis der kun skulle “ryddes op” i en ting – mus eller forandringer – og/eller hun var udvokset med den diagnose, som hun har nu.

Jeg har været inde i mange svære overvejelser, fordi Chili nu er udelukket fra avl, og fordi jeg pt. egentlig har nok hunde, som der ikke kan bruges i avl. Når det så er sagt, så er det vigtigt at understrege, at Chili er en tempofyldt og energisk ung dame, der løber og leger og aldrig halter, når hun går/løber tur;-), eller bare er herhjemme. Hun halter kun lidt, når hun rejser sig efter længere tids hvile om aftenen. Gert (min dyrlæge) sagde også, at mange ejere ikke så symptomerne, men hvis man har været i der før, så gør man altså.

Jeg har besluttet mig for, at Chili bliver på denne side af regnbuen sålænge hun har det godt – uden operation. Hun får lov til at løbe og lege og hente dummier og træne rally med Linnea, og bliver det ved med at gå godt, og er forandringer f.eks. ikke forværret ved røntgen i 1 års alderen, så kan det være, at vi vil søge efter en familie til hende, der gerne vil have en sød hund. For hun er en sød hund, og hun kan sagtens leve et helt normalt “familiehundeliv”, hvor hun går ture og spiller lidt bold:-). Det kan dog kun komme på tale, hvis det går super super godt med hende.  Hvis det går ned ad bakke med hende, så er der jo en tung gang at gå, men sådan er det jo, når man har ansvar for en hund.

Jeg er selvfølgelig ærgerlig over det, men på den anden side, så har jeg kun mig selv at diskutere med, og jeg står ikke med en skuffet hvalpekøber, som jeg skal hjælpe. Jeg regner med at ringe rundt til alle B-børn og høre hvordan det går her i løbet af sommeren.

Nu skal jeg ikke gøre det med albueproblemer til et korstog – men lidt alligevel. For Chilis albueproblem ville nok ikke være fanget på et almindeligt sidelæns foto, som dem man normalt sender ind til DKK. Det synes jeg giver stof til eftertanke. Det er en stor diskussion, og det er en diskussion, der har mere relevans end den der handler om DNA-tests for dette og hint – efter min mening.

Nå – nok om det. Nu er jeg jo nødt til at beholde en hvalp efter søde Tea, når hun skal parres i efteråret, så jeg kan holde fast i min “sorte sundhed”:-). Der vil komme opdateringer med hvem i løbet af sommeren.

Jeg er alene hjemme denne weekend, dog kommer Maria og Stefan i morgen, så skal vi have luftet flokken og afleveret en masse salat til en fest Mathias og Andreas skal holde – og så skal vi da også selv hygge lidt:-).

Her til aften var jeg ude og lægge spor til Tea i nyt terræn. Egentlig ikke så fedt som jeg havde håbet på. Der var for meget brombær og krat, men jeg håber, at det går alligevel, når hun skal gå det på søndag.

Bagefter smuttede vi ud på en god aftentur – oppe ved gymnasiet, så nu er der helt udsolgt:-).

Billederne nedenunder er fra i onsdags.

 

Ja – yndig ser hun ud men….;-). En badenymfe er hun i hverttilfælde.

Silja og Chili synes selv, at de er hinandens helt perfekte makkere. Chili synes simpelthen, at Silja er så sej, og Silja nyder den beundring, for de andre synes egentlig bare, at Silja er et barn;-).

Hvis man ikke kan kende de sorte fra hinanden, så kan jeg sige, at Chili og veninden er forrest. Så kommer Lærke og bagerst søde Tea. Tea kan kendes på den lille hvide plet under poten.

Så fik Silja hende i vandet:-).

Billedet taler vel for sig selv. Den ældre herre råhygger i en pyt på stranden – hans ynglingssted:-).

 

 

 

14-6-2011

Som lovet, så kom der et billede af min “nye” terrænvenlige og rummelige hundetransport. Det er godt nok taget med min mobil, men det går jo nok -sålænge motivet er godt nok;-). Jeg er mega godt tilfreds med den, og det siger hundene også, at de er:-). Linnea og jeg måtte lige omkring Sunset i søndags, da vi havde hentet den på Sjælland.

Denne weekend er gået med gæster og besøg, og så lidt træning i mandags. Ingen rally idag desværre, da der var pædagogisk rådsmøde istedet for. Godt at man kunne have glæde af køreturen frem og tilbage i det mindste;-). Okay nu må jeg hellere tage mig sammen, og komme igang med de årsplaner, så jeg kan holde næsten fri i den sommerferie, der heldigvis ligger lige om hjørnet:-).

 

 

 

8-6-2011

Nu skal jeg jo lige huske bloggen;-). Myggene er desperate ude i skoven, det er et mareridt, hvis man ikke har masser af tøj på, men hvis man har masser af tøj på, så sveder man som en lille gris, når man kramper rundt i grene og kradt med færtsko på;-). Et dilemma af rang pt – sved eller stik;-). Vi var til rally igår, og vi ikke lov til at hvile for meget skal jeg love for. Det er fint, og det er et par gode trænere vi har fået. Jeg håber, at vi når at træne lidt “smækdæk” og strammere plads i ugens løb. Silja er jo totalt boldfreak, og den nye træner gav Maria et godt råd med boldbelønning frem for godbidder, det skal nok lige afprøves på lørdag, når Maria er hjemme – og vi får gæster, trænet det bliver der  – helt sikkert.

Jeg har fået en hundebil:-). Jeg får den hjem på søndag og hold k.., hvor bliver det dejligt at kunne rette sæderne op i Berlingoen og have en personbil, og så have en hundebil til alt mit andet kørsel. Selvfølgelig skal jeg stadig bruge min Berlingo, når vi skal flere personer afsted end to – f.eks. til Rally, men hovedsageligt, så skal det være den anden, der skal holde for transporten af de pt. ekstremt fældende labber. Billeder følger selvfølgelig, når vidunderet er landet i Søndersø:-).

 

 

5-6-2011

Kristi himmelfartsferien er gået, og den har ikke stået i hundenes tegn bortset fra i torsdags, som jeg jo har beskrevet. Linnea skulle til stævne med overnatning, og det krævede en del sammenpakning og hente og bringe og osv. Ljoska var en bandit – en rigtig pubertær bitch, der ville alt muligt andet end Linnea, som i øvrigt var meget meget nervøs, så det gik ikke godt ridemæssigt set, men stævnet var alligevel en oplevelse og hyggeligt – på trods. Det skortede heller ikke på opbakning fra gamle “laxier”, der selv havde prøvet noget i den retning selv, og den slags luner jo vældigt – det ved jeg alt om. Linnea har dog mod på at prøve igen, og det er det vigtigste:-).

Chili var med derude af flere omgange, så var hun ligesom “aktiveret” for den dag, og de andre har bare fået gåture i varmen. Jeg havde noget så sjældent som et par timer på terrassen med en bog i eftermiddags, hvor helt og aldeles dejligt afslappende:-). Hundene er jo så sløve i varmen, så de egentlig har fundet sig fint i det lave aktivitetsniveau. Jeg nåede lige at lægge et spor til Tea i formiddags, det skal hun gå på tirsdag, den dag, hvor de andre skal til rally. En lille smule træning er det blevet til med Chili hver morgen også. Vi er startet med huskedummier, og hun er super god til det – inklusive afleveringer:-) – en meget ukompliceret hund at træne med.

En helt almindelig uge går vi ind i – i morgen, men ellers er min indre nedtælling til ferie startet:-).

 

 

2-6-2011

Maria og jeg var rigtigt tidligt oppe her til morgen, for turen gik til Frederikssund og senere Hillerød. Vi havde en aftale med Per om at Dustin skulle vises frem på Region Nordsjællands Kristi Himmelfartsskue, og det kunne så kombineres med et besøg hos mine forældre.

Det var godt nok dejligt at se ham Dustin igen. Han er jo blevet stor – ellers er han helt sig selv, og Chili og ham hilste lige, og så kunne de bare gå sammen ligesom før. Ikke noget vildt tumlen rundt – mener jeg, men bare ved siden af hinanden- en stor og en lille;-). Afbalanceret og sød det er han, og de er glade for ham i Roskilde:-).

Som man kan læse under nyheder, så gik det rigtigt fint på det meget velbesøgte skue. Dustin blev bedste hanhvalp ud af 9, og det var da bare så dejligt for Per at få bekræftet, at han har en pæn hund Smile.

Næste gang Dustin skal i ringen, så behøver Per ikke at kaste dummier for ham først;-), Dustin kan sagtens tåle at have lidt energi på lager til slutningen også;-).

Det var en hyggelig formiddag vi havde i Frederikssund – inden Maria og jeg og Chili og Silja smuttede til Hillerød.

Chili og Silja var ikke i ringen, de skulle bare have en god dag, og det skulle vi også, så det var fedt at smutte deroppefra med den fine placering til Dustin og så sætte kursen mod Hillerød.

Silja lavede samme nummer som sidst hun var i Hillerød, hun er helt rolig og høflig, og er bare så nem at have med. Mine forældre er ikke hundemennesker, men Silja er så rolig og nem hos dem, så hun får ros deroppe hele tiden. Maria siger, at hun er ligesådan på Nyborgvej, og det er jo dejligt at høre. Chili var nu også sød, men hende havde jeg i snor, så jeg var helt sikker på, hvor hun var;-).

Denne her dag var også slutningen på 3 dage, hvor Maria har været hos os på besøg – hyggeligt, og godt for alle:-).

Søde Dustin med sine præmier:-).

Så bliver der kigget på Dustin – fra alle sider:-).

Han kan godt bevæge sig – som det ses. Jeg har dog siddet og kigget de billeder igennem, som Linnea har taget, og det har givet lidt anledning til refleksion over, at der er noget, som vi kan gøre bedre der.

Men alt i alt, så er jeg super tilfreds med dagens reultat.

 

 

 

31-5-2011

Igår aftes var Maria, Katja og jeg til Runar Næss foredrag om ulves og hundes adfærd. Hold da op, hvor den mand ved meget om ulve. Meget interessant var det. Runar Næss arbejder med socialiserede ulve, og på den baggrund kan man drage paralleller til vores hundes adfærd. Ulvene er vilde dyr understregede han. Man kan ikke socialisere dem så meget, så man kan have dem som en hund, men man kan tilvænne dem til mennesker, så de ikke er bange for dem, men vilde er de, det kan der ikke laves om på. Ulves signaler er mange gange tydeligere end hundes, og derfor er de så nemme at tolke. Han lagde begreberne “alfa og omega” i graven og erstattede dem med familerelationerne i en flok. En mor og en far og hvalpene. En flok havde også en “nanny”, der før blev kaldt “omega”. Alle har en funktion i flokken, og “nanny” passer hvalpe f.eks. Alle de gamle “tricks” med at udøve dominans igennem spisning før hunden eller at vende den om på ryggen er fuldstændig modsat fornuftig ulveadfærd og helt uforståelig for hunde. Jeg kan kun anbefale et foredrag med ham, hvis man får mulighed for det. Selv kunne jeg godt se en tur ind i en af de to ulveparker, hvor han arbejder for mig. Der er en i Norge og en i Sverige:-).

I dag har Maria været hjemme i huset her, og passet hundene – så dejligt, da jeg har haft møder og samtaler. Helt uvant at sidde på arbejdet i eftermiddag og være helt tryg ved, at der er 100% styr på det hele herhejmme:-). Burger og afslappede hunde ventede mig, da jeg kom hjem ved 18 tiden:-).

 

 

29-5-2011

Dagen startede klokken 4.30, for der skulle jo lige luftes hunde inden turen gik mod Randers – klokken 6, så kan man virkeligt få noget ud af dagen, og det fik vi jo – som det fremgår af forsiden. Tea gik meget overbevisende, og vi vil nu starte med at træne lidt mere 40t, så vi kan melde til en 40 timers, når der er mulighed for det. Denne prøve tæller ikke til championat, da der ikke er stifinderafledning på, men den tæller til ranglisten og i min “prøvetræning”.

Super dejligt, at jeg udelukkende overlod sporet til Tea, og hun tog sig så fint af opgaven:-).

Der var 42 til prøve – næsten 3-timers allesammen. Der var 3 til 1000m prøve – alle tre retrievere, så vi havde et rigtigt hyggeligt hold idag, hvor der selvfølgeli blev snakket en masse spor i ventetiden men også tøj og biler mm.:-).

Jeg havde også Chili med. Ikke på prøve, det er hun ikke parat til, men på oplevelsestur, hvor hun springer ind i alle, der bare kigger lidt på hende;-). Erling havde så lidt mere frihed i forhold til at få lavet lidt herhjemme idag. Jeg brugte jo hele dagen igår på rengøring, hvor han var til ølfestival, så det var fair nok. Silja var hos Maria til sent i eftermiddag, der har hun været siden tirsdag, og det går rigtigt fint med det hele inde på Nyborgvej:-). Silja bliver smask forkælet derinde, og det tager hun imod med kyspote;-). Hun er også ved at vænne sig til, at der er mange forskellige muligheder for at støde på alt muligt i Odense, og det går i det hele taget nemmere for hver gang med det hele. Maria har gjort den erfaring, at Silja fungerer bedst uden snor. Hun er meget styrbar og løber ikke over til andre, hvis Maria tager kontakt og styring, så det er ret flot synes jeg. At hun så engang er blevet bedt om at tage sin kamphund i snor af en dame med en lille hund er lidt komisk, for Maria bad hende bare om at hidse sig ned og gå forbi – haha, man lærer lidt om mennesker, når man har hunde:-). Jeg har lige snakket med Maria, og sidste nye om Silja i denne omgangs ophold er, at hun har fået et specialsyet halsbånd med sit navn i lyserødt glimmer med hjerter;-). Der standsede op til flere løbere på dagens gåture for at beundre både hund og halsbånd, så nu kalder de hende for “scorehunden”. Silja er blevet rigtigt god til at “tackle” løberne, og finder sig også i, at de synes hun ser yndig ud. Dejligt med succes til den nye ekvipage.

Der er foredrag i morgen aften med Runar Næss, det glæder jeg mig selvfølgelig til. Runar Næss har studeret ulveadfærd meget tæt på, og det synes jeg er virkeligt spændendne.

Lærke fik trænet med Linnea idag, og Mathias og Linnea gik tur med Felix og Lærke her i eftermiddag, så alle har haft en god dag:-).

Jeg vil lige huske at nævne, at Siljas søster Martha har fået en flot 1.pr på LP1 idag – sådan! Tillykke med det Pia og Martha:-), det ser ud til at lysne for “gadetøserne”.

Smil smil smilSmile. Det gik godt idag.

Tetris en dejlig goldendreng, der er super dygtig til at gå spor.

 

 

 

22-5-2011

Det er endnu engang et par dage siden jeg har skrevet, men vanen tro så har jeg ikke ligget på den lade side. Jeg har gået et par 40 timers spor med Tea, og det er gået overraskende godt – senest idag, hvor hun bare gik så koncentreret og lige på sporet, så jeg undlod at lave et nyt idag, så hun lige kan få en lille pause – med succes i baghovedet. I tirsdags var vi forresten ude at træne med Katja og Diesel – spor på en græsmark. Det var helt unge spor, da vi bare lagde dem og gik dem, og det var sjovt at se rutinerede Tea, der hyggede sig vældigt med opgaven. Chili fik også spor den dag og har også gået et par fine spor siden. Diesel går meget meget fint spor, og det er sjovt at se, hvordan Katja arbejder med ham på en anden måde end “vores vildtspormåde”.

Torsdag var vi inde på det militære område og træne – Maria og jeg og K.E. og Tea, Silja og Chili. Jeg lagde bare spor til Chili, så retrievertræningen gik ikke ud over hende;-). Det gjorde den tilgengæld over Maria, der virkeligt måtte reflektere over armbevægelser i dirrigering. Kropssproget er alfa og omega i den disciplin, og det er ikke noget der bare lige læres “overnight”, og man skal jo også lære, hvad man egentlig skal med øvelsen. Så er der fløjtesignaler osv. K.E. er meget tålmodig, så bedre lærer kan vi ikke have:-). Silja og Tea var begge meget tændte, og vi havde en super god eftermiddag.

Så havde jeg noget så usædvanligt som 6 hundefri timer igår, hvor mine hunde blev aktiveret. De lå altså ikke bare og ventede, men var dejligt trætte, da jeg kom hjem fra min bytur med Maria og Stefan. Friluftslageret fik solgt mig et par tiltrængte støvler, og lidt mere ….;-). Det var Linnea, der havde givet mig de 6 timer til min fødselsdag, og ærligt talt, så nød jeg simpelthen turen i fulde drag. Linnea var bare helt udmattet, da jeg kom hjem, så hårdt arbejde var det for hende;-).

Maria nåede at træne med Silja her idag, så nu er hun ved at være tunet ind til start på det nye rallyhold på tirsdag:-).

 

 

 

17-5-2011

Jeg er ved at arrangere hvalpetræf, så sæt lige kryds i kalenderen, hvis I har et Lærkebarn. Det skal meget gerne blive til en hyggelig dag for alle, og jeg vil selvfølgelig gerne se så mange som muligt på dagen:-).

Sonja har det godt, og hun har fået nyt navn. Elsa hørte, at jeg kaldte hende Bonja – hendes kælenavn, og det syntes hun så godt om, så det fik hun som sit rigtige navn. Elsa har en nabo, der hedder Sonja, og hun ville gerne undgå den overlapning;-), hvilket jeg sagtens kan sætte mig ind i. Mathias kæreste hedder Lærke, og det giver også anledning til et smil i ny og næ – særligt, da vi var på ferie sammen i sommer. “Skal du have mad Lærke”?, “Lææærke”, “hold k…, hvor er du grådig Lærke” osv. jeg tror godt, at man kan se det sjove i det;-).

Nå, men nu hedder Elsas Lærkebarn altså Bonja, og det er vi fint tilfredse med herfra:-).

 

 

15-5-2011

Det var så den første weekend med kun én hvalp i huset i et halvt år;-), det skal ikke være nogen hemmelighed, at det mærkes meget tydeligt – hvilken velsignet ro:-). Sonja har det godt – vil jeg lige sigeSmile.

Lidt update fra ugen der gik kan jo starte med, at vi var til en førrallylydighedsprøve i onsdags, og vi er alle tre videre på næste trin på “rallystigen”. Linnea og Chili var altså så seje, der virkelig god kontakt imellem dem.

Vores træningsaften ligger nu tirsdag – og vi får ny træner – spændende:-).

Inden vi tog til rally, gik Tea et 40 timers spor, og jeg kan kun sige, at det gik virkeligt godt. Hun syntes, at det var en spændende udfordring, og måtte koncentrere sig rigtigt meget, hvilket hun jo godt kan lide, når der er noget, der er spændende nok:-).

Jeg er stille og roligt begyndt at bruge tid på Chili og spor, og hun er indtil videre på et par timer gamle spor.

Her i weekenden var Maria på besøg, og hun ville have en hundeaktiv eftermiddag igen, så vi startede ud med spor  lørdag, og hun var så tidligt oppe her til morgen for at træne med Silja i forhold til rallyøvelserne, det trak så Linnea med Chili med ud ad døren, så jeg havde en dejligt rolig formiddag:-), hvor jeg dog var ude med Tea på spor igen;-).

Ellers er der ikke sket det store, og det er helt klart med vilje. Jeg har meldt til et par prøver mere med Tea her i sommer, men der må også være måde med det i forhold til familien. Jeg vil også have tid til dem – og mit hus – og de andre hunde, så jeg valgte denne weekend på hjemmefronten – og næste weekend også i øvrigt:-).

 

 

 

11-5-2011

Så er Sonja rejst til Nordjylland op til Elsa og Hans Jørgen og Lava, der er blanding af lab og irsk setter, og som er 6 år gammel. Der er derudover et par islændere og et par katte. Sonja skal leve et aktivt hundeliv med træning og gåture og almindelig hygge, og det går meget meget fint med hende deroppe. Hun har spist diverse guffere og gået tur og badet i sø – og sovet i arm osv. hvad mere kan en ung labbepige ønske sig? Jeg er super glad for, at Elsa fik Sonja. Alt tyder på, at Elsa er nogenlunde ligeså tosset med hunde som jeg selv er, og jeg har fået dejligt positive tilbagemeldinger deroppefra. Når man sælger til købere, der virkeligt værdsætter, at de har fået en dejlig hund, så er det faktisk helt fint, at være opdrætter – i det små:-).

Jeg har jo fået noget mere ro nu, når der kun er én “baby” i huset. Hun har slet ikke samme magt uden back up fra sine søskende, og det er helt godt for de andre hunde også.

I aften vil vi så tage til træning med det antal hunde, som vi er mennesker til – hvilken luksus. Inden da, skal jeg lige gå et 40 timers spor med Tea – og et lille spor med Chili. Det er med at udnytte dagen jo;-).

Om jeg når at få ryddet lidt op på hjemmesiden også, det må vi se, for hundene må gå ind som prioritet nummer 1.

Jeg vil lige huske at nævne, at Jaks første kuld hos Lab-x-streams er blevet fotograferet – alle med A på hofterne og 0 på albuerne undtagen én, der har 1 på en albue. Et meget tilfredsstillende resultat. Tillykke med det herfra.

I den forbindelse kan jeg nævne, at Dustin er blevet forfotograferet – og han har som det ser ud nu 0 på albuer og B på hofter. Så det tegner jo fint for den flotte fyr på Sjælland. Yvonne er jo veterinærsygplejerske, så det letter adgangen til den slags lidt:-).

Sidst men ikke mindst, så blev Jack BIR i Hillerød her i sidste weekende. Sejt -og tillykke til Kenneth fra B-ungerne:-).

Lidt billeder skal der da ind af afrejsedagen igår.

Sonja støvbader sammen med Felix – med sit helt nye halsbånd på:-). Det er så dejligt med huller i jorden.

“Du har en godbid til mig i den hånd” siger Sonja. Elsa har haft labrador før, så hun kender vejen til dens hjerte:-).

Dejligt at se, at der er godt humør fra begge sider:-).

Så går turen mod Nordjylland, og et griseøre kan man da altid spise:-). Held og lykke til dejlige Sonja.

 

 

9-5-2011

Tea og Chili og jeg kørte mod Klosterheden lørdag eftermiddag. Jeg havde lagt en overnatning ind fordi, jeg simpelthen synes, der er så langt at køre især alene i bilen. Chili var med for socialiseringens skyld. Hun er så sød og rolig, når hun bliver taget ud af den hjemlige sammenhæng. Det tegner godt for hendes temperament, der kunne komme til at lægge sig tæt op af Teas:-).

Vi havde en super hyggelig eftermiddag og aften/nat på det lille værelse, som jeg nu har lejet to gange i forbindelse med prøver på Klosterheden. Strandtur og bare sidde på en bænk og kigge lidt – så meget afstressning for mig – og måske også for Tea inden en prøve.

Vi trak 3. spor, og det passede med, at vi skulle op ved middagstid. Der var en meget tør østenvind den dag, og det føg med meget fint sand ind over vores venteplads, så alt blev meget støvet – inklusive indvendig bil og kamera f.eks. Jeg var noget bekymret for den blæst og det spor, det må jeg sige. Ved at gå til af skræk simpelthen.

Da det endelig blev vores tur, så døjede vi lidt med at finde anskudssted. Vi fandt det faktiskt ikke, men da vi havde trampet rundt i kassen i et stykke tid, lod jeg Tea gå ud – uden at finde det, da hun søgte i sit rolige tempo ud af kassen. På det var vi, og så gik det ellers ud og ind mellem træer – gran, gran, gan og over tørt buskads. Et fint og absolut ikke kedeligt spor, som Flemming Breinholt havde lagt. Wiedergangen lå til sidst på sporet, og Tea standsede nøjagtigt der, hvor stifinderfoden begyndte – fik jeg at vide bagefter. Seje lille Tea, det er sgu flot, det er jo her, men virkeligt kan komme på afveje. Henimod slutningen måtte vi også kæmpe lidt med retningen og det var ved at være hårdt for Tea, men det lykkedes altså at finde den rigtige vej – hen til dyret:-).

En dejlig dejlig dag, hvor vi fik den så tiltrængte succes på prøve.

Hjemme igen fik jeg super fine gaver fra mine søde børn – morsdagsgaver. Jeg følte mig meget meget privilligeret igår, det må jeg sige:-).

Når nu Sonja rejser, så begynder jeg at planlægge et hvalpetræf for både A og B hvalpe. Regner lige nu med lørdag d. 6. august. Der kommer mere om det, når jeg er helt sikker og har lavet aftaler med eventuelle instruktører.

Lige en hilsen fra Dustin. Han har det godt, og de er så glade for hamSmile.

Lidt billeder fra weekenden og sidste weekend herunder.

.

 

Vi træner sammen med Katja oppe ved gymnasiet. Her er Silja i action med Maria. Silja har haft det godt inde hos Maria i denne uge. Hun er ved at være deltidshund hos Maria, og hun er fuldstændig rolig som alenehund på 3. sal. Både Silja og Maria hygger sig gevaldigt i hinandens selskab, og Silja takler det fint at komme tilbage i flokken igen.

Lærke og Linnea – dirrigering. Lærke er bedst sammen med Linnea til alle de forskellige lydighedsting, der kan man altså godt se, at de kender hinanden virkeligt godt.

Søde dygtige Diesel sidder og kigger efter “mor katja”.

Han har 100% fokus på Katja og er alt, hvad hun har ønsket sig. Det ser også ud til at være omvendt. Jeg bøjer mig ydmygt for den ekvipage, de er bare super sammen, og hvor er det fedt at sælge en hvalp, der virkeligt får lov til at blive brugt.

Jammen det er jo “Flying Chili” på stranden.

Chili er præcis 1/2 år på dagen. Hun står og kigger efter Tea, der byder op til leg. Sjældent set nemlig, og det tog da også under et minut;-).

 

 

 

 

 

4-5-2011

så er det ved at være længe siden, men der har altså været meget tempo på – på alle måder, så bloggen er ikke blevet prioriteret. Vi trænede hunde – Maria og jeg lørdag – og Linnea og Maria og Katja og jeg søndag – her i weekenden. Der blev gået ture og spor og alt muligt andet, og det var enormt dejligt for alle parter. Maria prøvede at gå spor med Silja, og det gik super fint. Det gav lyst til mere, så når tiden er til det, så tager vi en omgang til.

Jeg tog også billeder, men det er ved at være sent, så jeg når ikke at oploade dem i denne omgang – og heller ikke i morgen. Jeg har brugt min aften på at snakke med en køber til Sonja, og det ser ud til, at der er fundet et rigtigt godt hjem til hende i Nordjylland. Der har været en hel del henvendelser på hende, men jeg har ventet på den rette køber, og det tror jeg vi har nu:-). Her bliver godt nok stille – når det er. Vemodigt – det bliver det, men sådan må det være, og når de får gode hjem, så er det en god fornemmelse at levere en god hvalp.

Her til aften var vi til rally, og det var godt – som sædvanligt:-). Silja skulle med Maria hjem efter træning, og hun indtog det bagerste af Saaben med stor selvfølgelighed, da de skulle afsted. Hun bliver trænet og gået lange ture med og forkælet – rigeligt meget. I morgen går gåturen mod Maxi Zoo, hvor hunde godt må komme med ind i butikken:-).

Jeg smutter tilgengæld en tur til Sønderjylland for at gå spor i morgen.

 

 

 

27-4-2011

Sådan en ferie går jo hurtigt, og med lidt gæster osv. så blev det altså hverdag igen. Vi har trænet spor – Tea og jeg. Søndag og tirsdag og igen idag. Vi skal gå i weekenden igen, så vi arbejder kraftigt på sagen, og jeg synes, at hun er inde i en god periode. Silja går også, når der er mulighed for det. Hun arver Teas spor, og det går faktisk helt fint. Idag var det dog kun Tea, for de andre skulle til rally. Tea laver intet andet end spor pt. Det med at blande to slags seriøs træning tror jeg er for meget. Der er ikke grund til det, hun er aktiveret nok. Jeg tror dog, at hun selv mener, at hun burde hente lidt flere dummier f.eks., men det må vente. Her i weekenden skal vi lægge spor og gå spor – og træne – Maria og jeg. Hun vil gerne prøve spor med Silja, så jeg synes, at vi skal lave et simpelt 3- timers til dem, så ser vi, hvordan det går. Chili får også spor, men jeg holder Sonja på “det andet træning”, det synes hun er mega sjovt, og sandsynligvis er det den slags, som hun på sigt vil få brug for. Det er grundlæggende fedt at se sådan en weekend foran sig, hvor der er mulighed for at få det hele til at gå op, og hvor vi både kan hygge og træne alle hundene:-). De må nyde det, for mutter skal på kursus i næste uge, og så får jeg overhovedet ikke tidligt fri. Jeg vil gerne på kursus, så det er ikke for at jamre mig, men mine hunde er jo ikke vant til sådan et “skyggeliv”, hvor de bare er til og går lidt ture, men det må de så leve med i næste uge.

Til rally idag må jeg sige, at Linnea godt nok har gjort sit hjemmearbejde med Lærke. Hun kan virkeligt gå plads, når hun virkeligt vil altså, men hold da op, hvor hun nyder sin træningsomgang, og vi er da friske på at prøve det af, hvis der kommer en lille lokal prøve til at starte med.

Silja og Maria er virkeligt blevet et team. Hun var hjemme hos Maria i noget af påsken, og var som jeg skrev sidst med på tur til den Fynske Landsby og også til påskefrokost, hvor hun overhovedet ikke kunne lide den unge boxer. Han måtte kun ligge ned og ikke nærme sig hende. Hun måtte godt gå over til ham, meeeen han skulle ligge helt stille, hvilket jo er meget meget svært for en ung og frisk  fyr. Nå, men ejeren havde godt styr på ham, og han måtte ligge og kigge på mens Silja gik rundt til alle gæsterne og gjorde sig til;-).

Jeg tror, at de ses igen, og der tror jeg en tur på stranden kan løsne lidt op i den sippede frøken. Maria lærer en del af sit samvær med Silja -træningsmæssigt og på andre måder, og man kan ikke sige, at Silja er nogen ligeudadlandevejenlabrador – overhovedet ikke, men Maria og silja har det virkeligt godt sammen, og de er rigtigt gode på rallyholdet. Maria er nu forsynet med luksusklikker og luksusgodbidstaske – fint skal det være;-). Chili og Linnea kører også bare derudad på det hold, men Chili kommer i bilen efter halvdelen af tiden, for så får Sonja en tur, og de kan ikke holde til “fuld tid” alligevel.

Vi arbejdede med fremadsendelse idag blandt andet. Træneren går en del på jagt, og det sætter et andet perspektiv på fra min side af. Han kører efter samme princip som Katja, og de små bliver lynhurtigt gode til det:-).

Derudover var der forskellige “skilte” med opgaver, der egentlig går ud på at være istand til at holde god kontakt til hunden – en sjov hundesport, som vi er glade for at gå til – både os og dem med fire ben:-).

 

 

22-4-2011

Først og fremmest har Dustin det rigtigt godt i sin nye familie. Der er kun positive tilbagemeldinger på den dejlige dreng fra Roskilde:-).

Da Dustin var blevet hentet, gik turen til Klosterheden. 3,5 time inclusive kø på motorvejen for at nå derop;-), men for pokker, hvor jeg havde en god tur – virkeligt:-). Det var så lærerrigt, at gå fremmed spor og så tale det igennem bagefter med Søren Krabbe og Helle Døj. Jeg tror ikke, at det er sidste gang, jeg tager turen derop for at få sparring, og jeg skal i hverttilfælde derop til prøve den 8. maj, hvor der er prøve;-). Så må vi håbe, at Tea går lige så godt, som hun gjorde igår:-). Udover, at det var lærerrigt, så var det også mega hyggeligt med kaffe og muffins og en masse snak om træning og spor ude i skoven:-). Jeg er ret misundelig på deres område, deres træningssamarbejde – og deres GPS.

Tea gik også med GPS, og billedet nedunder viser, hvor fint hun gik. Hun var så sikker og dygtig igår, så nu er vi lidt “oppe” igen, og det er vel i sig selv et udmærket udgangspunkt. Nu ved jeg da, hvad jeg kan ønske mig til jul;-), den er vist smådyr.

Den røde ruter er blodudlæggeren og den hvide er søde Tea.

Tea brugte 52 sekunder i kassen, vi brugte 4 minutter og 38 sekunder i wiedergangen, hvor vi gik 259m, og her fik jeg et rigtigt godt råd – inden sporet, som jeg huskede, da vi havde været ude og vende derude et par gange;-).

Sporet var 850m, og det tog 22 minutter at gå, så det var rigtigt fint. Håber virkeligt, at vi kan fortsætte med den gode stil. Lige nu ligger der i hverttilfæde et spor og venter på hende i skoven, men det skal først gås på søndag.

Silja har det godt ude hos Maria. Igår var de både i den Fynske Landsby og på stranden – lige noget for Silja, og de havde en meget meget god dag sammen:-).

 

 

 

21-4-2011

Så er Dustin rejst her til formiddag. Jeg har en rigtig god fornemmelse i forhold til ham og hans nye familie – selvom det er lidt vemodigt, han er en super dejlig dreng, og han har boet her længe. Nu går turen til Roskilde, hvor familiens Bosco på 8 år og Dustin får lov til at mødes, så de lige kan hilse og løbe lidt inden turen går til Strandgade. Nu går turen mod Klosterheden- og spor med Tea og de to unge damer bagi bilen, det glæder jeg mig godt nok til. Jeg trænger så meget til inspiration udefra:-).

 

 

18-4-2011(2)

Påskeferievejret viser sig fra sin smukkeste side, og for en gangs skyld, så er min ferie ikke så bundet op på aftaler, så jeg har tid til bare noget af det, som jeg gerne vil.

I lørdags var jeg en tur ovre ved Jens og dømme “kørekort til hund”. Det er jo ikke noget jeg selv har, men der var nogle almindelige basale ting mellem hund og fører, der skulle fungere og nogle opgaver der skulle løses. Det foregik ved en parkeringsplads ved Føtex, så der var masser af mennesker til at forstyrre hundene.

Det var egentlig ret sjovt at være med til, og det vil unægteligt være nemmere en anden gang, da jeg så ved, hvad det hele går ud på. Det fandt jeg jo også ud af på dagen, og jeg havde en til at skrive, der havde godt styr på alle regler.

At der så kun var to på mit hold der bestod, det havde nu ikke noget med den skrappe dommer at gøre, men noget med lidt sikkerhed i øvelserne, der ikke var på plads. Sit og blive i 1 minut på 3 meters afstand var mere end flest kunne leve op til, og bare én øvelse der ikke kan udføres, så er man dumpet.

Jens og jeg og Silja, Sonja, Gimle og Chili fik så lov til at løbe og lege lidt på en træningsplads uden for byen bagefter. De havde også været ude og hilse på de andre hunde bagefter, så de fik også en dag ud af det. Jeg skal lige love for, at Frøken Silja kan bede frække hanner om at holde snuden for sig selv. Det er okay efter min mening, hvis de ikke er høflige nok, så får de det at vide. Jeg er ret spændt på at høre om, hvordan det går, når Silja skal hilse på den unge boxerhan, som Stefans bror har. Silja skal ind til Maria et par dage nemlig, og derfor skal hun med i byen, og det betyder at hun skal møde en ung og fyrrig hanhund. Det skal nu nok gå. Hun er jo dybest set sød, men hun kan altså godt sige fra, og det er egentlig helt godt at tænke på.

Igår var jeg ude at gå spor 4 gange. Det lyder lidt vildt, men det var nu ikke så galt. Jeg havde lagt et 3 timers til Tea – efter aftale med en, der skal lægge et træningsspor til mig på torsdag – laaaangt oppe i Jylland. Det skulle have været et langt spor, men Linnea ringede midt på sporet sådan ca. og sagde, at nu skulle hun ride om et kvarter i Laxi-X-faktor. Så må mutter jo korte sporet af og vende færtskoene mod højre istedet for ligeud. Sporet blev så 5-600 m., og jeg nåede at se Linnea ride på barbieislænderen Ljóska fra Stald Bothildur.

Derudover var der ligeudspor til Chili og Silja med godbidder, da vi ikke lige er i skarp træning med de to pt.

Jeg havde også fået retningslinjer om, hvordan vi skulle gå sporet – Tea og jeg, og det var faktisk rigtigt sjovt, hun syntes der var top fedt og derudad gik det – skal jeg love for.

Silja gik det bagefter. Det er jo meget lang tid siden, at hun har gået spor, og den begrænsende faktor i den sammenhæng var mig. En hjælpemotor havde været på sin plads, for der der var godt nok kul på den gule, og hun gik det super flot. Hun kommer på Teas spor igen idag, for det kan ligeså godt udnyttes på den måde. Nogen vil sige nej, det kan man ikke, og andre jo – det kan man godt. Silja siger det sidste, og nu ser vi, om vi kan hente lidt ind på  den måde:-).

De to små gik egentlig fint begge to. Chili med størst sikkerhed, hun blev jo også trænet som helt lille – inden jeg fik Sonja tilbage. Sonja gå meget meget stille og roligt, men lad os nu se, hvis jeg kører lidt på med det de næste par dage, så tror jeg, at hun bliver mere sikker også.

Dustin fik lidt dirrigering på madskål, og så var den dags aktivitet også ved at være slut. Havemøblerne er kommet frem, og jeg ser godt nok frem til min ferie – i solskin:-). Har lige lavet en aftale om spor med Katja i aften, så nu kan jeg nøjes med at lave et langt til Tea idag. Denne gang skal der ikke rides X-faktor;-).

 

Linnea elsker den smukke Ljóska. man kan ikke sige andet end, hun også har bragt Linnea udfordringer, og bag det yndige ydre gemmer der sig en dame med meget stor vilje til f.eks. fart og egne meninger om gangarter osv. men Linnea klarer det så fint, og man kan jo se -og høre (vi hører meget om Ljóska hver dag), at Ljóska er den bedste hest i verden:-). Linneas firgangsstafetholdt vandt i øvrigt:-), så det var godt jeg nåede at se dem:-).

Kommer du ikke snart? Chili med sit skind. Hun gik et meget fint spor igår. Der var godbidder i sporet, men dem tog hun faktisk næsten ikke.

Der er meget Lærke i Chili – på flere måder. Udtrykket er Lærkes, og når jeg ser hende her, så ser jeg Lærke. Det var da også lille tykke Lærke, som Linnea ikke kunne leve videre uden, da vi skulle kigge tæver ud i det her kuld. Hun er en dejlig glad hund, der ligesom sin mor er udstyret med helt egne meninger om lidt af hvert.

Her er der så en Sonja, der virkeligt knejser med nakken, når hun slæber skindet hjem. Hun er såå stolt, og hun har også arbejdet hårdt for det, for så godt som alle godbidder er samlet op undervejs, så det har taget sin tid at nå derhen:-).

Sonja får lov til at hente og bringe skindet et par gange til mig bagefter. Hun ser lidt fræk ud, men det er hun egentlig ikke, hun har det bare sjovt.

 

 

18-4-2011(1)

Inden jeg går igang med at smalltalke om lidt af hvert her på bloggen, der hovedsageligt drejer sig om livet med hundene, så er der en vinkel henover, som vi alle kommer til at opleve en dag, og det er den, der handler om, at vi ikke har vores hunde for evigt. Vi glemmer det, og den ene dag tager den anden, og hunden er en selvfølge for os. Men sådan  er det jo ikke, der kommer en afskedsdag, der efterlader en tomhed. Jeg har selv taget afsked med en meget ung hund engang, og det er stadig meget svært at tænke på.

En unik hund – Siljas mor Megan er deværre død efter kort tids sygdom. Mine tanker går til Pia og hendes familie, der holdt så uendeligt meget af hende. Alle der kendte hende holdt af hende – også jeg og min familie.

 

 

 

14-4-2011

Man må godt glæde sig til ferien nu, hvor der kun er én arbejdsdag tilbage:-). Tanken om at have tid til det, som jeg gerne vil er rigtig god. Dustin havde sin familie på besøg igår, og han hyggede sig vældigt med dem. Han havde så sit livs første øjenbetændelse lige på dagen, så han lignede jo – hmmm… en rigtig hængemule. Jeg behandlede fra igår, og det er faktisk ikke at se idag, så så hurtigt kan det så gå. Dustin har vist sin nye far, at han kan apportere, det gjorde han ved første besøg for en uge siden. Silas på 5 år kastede en pind til Dustin et par gange, og den søde Dustin hentede og afleverede til Silas, det er altså en god hund, der arbejder sammen med en femårig:-).Pi på 9 år kunne gå med ham i snor, og alle i familien kunne lide den dejlige dreng:-), så nu tæller de bare ned til skærtorsdag.

Vi var til rally igår – Chili og Silja og Linnea og jeg. Næste gang er Lærke og Maria med – og Sonja må også prøve har vi aftalt med træneren. Så kan vi bytte lidt ud med de to unge, de kan alligevel ikke holde i en time.

Her til aften var vi en tur inde at træne på Højstrupområdet – de tre hvalpe og så en, som jeg kender fra retrieverklubsammenhæng.

Det var en noget anderledes situation for dem, at der var en til at kaste en dummy – at det ikke var mig. Seriøse Dustin tog sig ikke af kasteren, dummien hentes og bringes, han er godt nok en nem dreng:-). Chili Con Carne skulle lige hen og hilse på ham en tre fire gange, så jeg gik bare væk fra hende, og så kom hun fint. Meget meget sød mand syntes hun, og så havde han jo en sjov taske;-).

Så var der Sonja. Hun skulle også lige forbi kasteren, men fandt nu meget hurtigt ud af, at det var mig, der skulle have dummien.

Vi snupper en omgang til om et par uger godt nok uden Dustin, som skal gå til træning med sin nye familie.

Lørdag skal jeg til vejle og være “kørekorttilhunddommer” for Jens´hold. Spændende, jeg ved egentlig ikke, hvad det går ud på, men regner med, at Jens lige opsummerer – inden vi går igang;-).

 

 

11-4-2011

Jeg var en tur på Sjælland igår – både for at gå en prøve med Tea og for at se, hvor Dustin skal bo. Det sidste gik det bedst med. Så er det om prøven vist sagt. Jeg blev overrasket igen. Denne gang over, at dommer og stifinder stod helt stille op til 100m fra mig, når jeg var på sporet. Det kunne jeg ikke abstrahere fra, så det påvirkede min tolkning af, om Tea bare runderede eller om hun var ude i en wiedergang osv….. Jeg var noget nede over resultatet, det skal jeg være ærlig at sige. Vi arbejde for det – virkeligt, men heldet skulle ikke være med os i denne omgang. Tilgengæld vil jeg ønske Susanne, Helle og Anette stort tillykke med deres 1. pr. godt gået:-), og tak for trøsten, den havde jeg godt nok brug for. Jeg vil sige, som jeg nok har sagt før, at der hersker en god stemning mellem sporfolkene, og det kunne andre grene lære noget af…

Nu til det sjove og hyggelige, for jeg blev jo inviteret over forbi Dustins nye hjem. Det var med en snert af dårlig samvittighed over for Karla, som jo også bor derovre, men jeg kunne ikke nå mere på dagen, som varede fra fra klokken 6.00 fra Fyn og retur igen klokken 19. Hvad skulle jeg gøre uden min søde familie, til at passe de andre?

Jeg er helt rolig på Dustins vegne, og det er jeg selvfølgelig glad for at sige. Han skal bo ved havnen i Roskilde sammen med Bosco -en meget meget sød lab. han på 8 år, og to børn på 5 og 9, og så far og mor – og tre katte. Hans nye far Per går meget på jagt, og de har hundene ligesom jeg har det, så jeg er meget meget glad på Dustins vegne. Der er bestilt sommerhus med plads til to hunde i ferien – så alt i alt lige min stil:-). Dustin får besøg af hele sin nye familie på onsdag, og så bliver han hentet skærtorsdag – den dejlige dreng.

Vi var til sidste omgang hvalpetræning i lørdags, meeen de små pus har fået en tur gennem maskineriet idag også, og jeg har tænkt mig, at køre på så meget jeg nu kan nå.

Jeg træner “dæk” med Silja lige nu. Hun er jo megadygtig til alt, som hun ved, at hun kan, men det andet skal også ind på rygraden, så det bruger vi lidt tid på, når jeg overhovedet kan presse det ind, og det går kraftigt fremad.

Lærke laver ikke noget, hun er højløbsk, så det gider jeg ikke bruge tid på. Ud over almindelig luftning i skoven selvfølgelig;-).

Tea og jeg skal jo videre med spor, så i morgen formiddag, hvor jeg har fri, må jeg ud i skoven igen:-).

Søster Karla i Roskilde har lige “mailet”. Hun er godt nok sin mor op af dage. Det er til at blive i rigtigt godt humør af, at læse om alle hendes bedrifter, men også, at læse, hvordan de nyder det – og sætter pris på hendes personlighed:-).

Nå, pædagogisk rådsmøde i morgen, det er jo den slags, vi må leve med, og så vil jeg nyde tanken om snarlig påskeferie, den er tiltrængt i denne omgang.

 

 

6-4-2011

Så er weekendens udstillinger ved at være lidt på afstand, og vi har gået et træningsspor idag – Tea og jeg. De små er blevet trænet, og Silja og Chili var til Rally her i aften. Lærke er i løbetid, så derfor Chili. Vi har dog aftalt med Maria, at hun også hopper ind på holdet, så det bliver Chili med Linnea, Silja med Maria og så Lærke og mig. Det bliver da bare sååå hyggeligt, og lille Chili var sej og super dygtig – og den absolut yngste på holdet:-).

Silja er jo også langt i forhold til lydighedsdelen, men vi skal stadig blive bedre til dæk. Hun befinder sig som en fisk i vandet med lydighed, for så ved hun, hvad hun skal, og det elsker hun at vide:-).Som man kan se på forsiden, så mindes vi den gode dag i sommer i Norge, og jeg venter på, at resultatet fra udstillingen kommer på hundeweb, så får vi resultatet registreret i Norge, og herfra så også i DK. Vi vil jo have et diplom til;-)).

Der har været besøg til Dustin her til aften, og han var sød, som han plejer at være, så der tegner sig et billede af en mulig familie til ham :-). Han fik vist hvad han kunne – også lydighedsmæssigt, men først og fremmest fik han vist, at han er en god dreng:-), som man kun kan holde rigtigt meget af.

 

 

 

3-4-2011

Siden sidst har jeg ikke ligefrem ligget på den lade side. Tea og jeg har været nede og gå et fremmed spor i fredags, og det gik ad h… til de første 150m. Herefter gik det rigtigt godt hmm. ved ikke lige, hvad der stikker hende for tiden. Vi har lavet en hel masse mere på træningsfronten i hundehuset, men det der fylder mest er nu udstillingsweekenden. Man kan jo tjekke reultaterne, hvis man har lyst:-). Dejligt, at det gik så godt for Katja og Diesel idag. Min udstillingslyst er tilgengæld blevet mættet for denne omgang, hold da op, hvor der der meget ventetid og jeg undrer mig altid over, hvor lang tid, som mange lader deres hunde ligge i bure – de ligger der i timevis, og hvor fedt er det så at være afsted for en hund? Man kan da godt lade dem komme lidt ud og kigge og ud og lufte med jævne mellemrum, det er i hverttilfælde min mening. Silja fik ret til at bruge sin norske titel idag, så nu skal vi bare have sendt udstillingsresultaterne afsted til Norge, så skulle det være i orden.

Silja sad ellers fint i sit stofbur (noget af tiden;-), for der kunne hun stikke hovedet op og kigge ud, og det passede lige damen, for der var trygt og godt, og så kunne man alligevel følge med.

Silja fik med sin udstillingspræmiering lov til at bruge sin titel NOVCH :-). Ingen tvivl om hvilken dag, der var bedst for Silja, det var selvfølgelig sporprøvedagen – set i forhold til udstillingsdagen. Hun har lært at acceptere ringen efterhånden, men hun vil absolut hellere ud og lave noget andet.

Jeg skulle hilse fra Rumle og sige, at han havde en rigtig dejlig fødselsdag – det var godt. Strandtur og gæster og gaver – herligt. Vi mødte i øvrigt Jens idag, der havde været til Rallyprøve med Dexter, der jo er halvbror til Lærke, og den dejlige dreng havde fået 91 point ud af 100 på sin første prøve – sejt. Jeg bliver helt misundelig, sådan en vil jeg også prøve – på et tidspunkt.

Er han ikke sød med sin 3.vinderbabydummi?

Altså den Dustin, han kan ikke klare at sidde i bur, når vi er i byen, han vil hellere side på skødet;-).

Hun står da fint, og venter på at få flæskesvær;-) – lækkert:-).

Og så lidt fra den anden side;-). Silja blev godkendt, og er hermed NOVCH.

 

 

28-3-2011

Jeg vil starte med at ønske Lærkes far og – hendes børns morfar – Rumle et kæmpe stort tillykke med 10 årsdagen tirsdag d. 29. marts. Rumle er en helt igennem fantastisk hund, og jeg håber, at han får en perfekt dag med beachparty på stranden sammen med alle sine venner. Det har han fortjent i hverttilfælde:-).

Lidt træning med store og små her i eftermiddag. Jeg mødtes med Katja sent i eftermiddag, og alle hvalpe fik en “træningstur”, men inden havde de store været i skoven, og hentet alltiders skønne og sjove dummi, der kan hoppe bagefter:-). Linnea havde så yderligere lavet noget med dem, da jeg kom hjem med de små, så nu kan de godt få fri i morgen, når jeg har laaaang dag på skolen – til klokken 18:/, det passer ikke lige ind i min hverdag, men det er der jo ikke så meget at gøre ved. Mathias stod for maden idag, så jeg er super privilliegeret idag – også idag:-).

 

 

Muligvis ikke så hurtig mere, men han vil stadig gerne lave noget, den dejlige brune herre.

Felix er lige så beskidt, men det ses kun på Silja. Felix og Silja elsker vand – også muddervand, og de er altid enige om, at det er det helt rette tidspunkt, at gå i “bad” på;-). Silja venter på tegn til at gå på dummien.

“Ih altså, hvor længe skal jeg sidde, den ligger derude jo;-)” Når hun får tegn, så er hun godt nok skudt af med stor fart:-).

Tea eeelsker også at hente den sjove dummi:-).

Så blev det Lærkes tur. Berlingoen med bur er guld værd, når man træner flere hunde:-).

 

 

 

 

27-3-2011

Som det fremgår af forsiden, så var vi en tur i Vonge idag, hvor ikke mindre end 7 af Lærkes børn var en tur i ringen.

Bedst gik det for Dustin, som hygger sig vældigt med at være på:-), men som ikke finder ventetiden indtil da særligt spændende;-). Nå, men dejligt, at han er så fin lige nu, og gerne vil vise det til andre;-).

Jeg mener, at de små skal ud at prøve det, og Silja og Tea var også med – mest for hyggens skyld – og for at Erling kunne få lavet noget i haven – uden “hjælp” fra andre end Lærke og Felix, der jo bare bruger dagen på at nyde roen;-).

Louis var kommet fra Sjælland, og Gimle og Jens dukkede op – og Diesel og Katja, så vi havde en hel familie nede i hjørnet:-). Systematikken i hvordan man blev placeret havde jeg en lille smule svært ved at gennemskue. Kun nummer 1 og 2 blev placeret hos babyerne – og resten måtte så bare forlade ringen uden at vide, om de blev 3 eller 4 eller bare SL.

Jeg kan sige, at Sonja blev 2. bedste babytæve idag, og hvad de andre så blev, det må stå hen i det uvisse.

Placeringen i åben klasse for de voksne ligeså. Alt i alt en lang men hyggelig dag, og hækken er nu blevet klippet her i hundehuset.

Jeg smider resultaterne ind på siden, når jeg får tid til det.

 

 

 

 

24-3-2011

Jeg glemte at nævne, at jeg også havde nået at lave spor til Tea igår. Jeg laver ret korte spor med mange knæk lige nu, men så får hun spor så tit som muligt. Det gik super godt idag, og der var sårleje efter hvert knæk, hvilket giver godbid at markere, så det var sjovt :-). Jeg laver et imorgen. Det kan vi så gå lørdag, for på søndag når vi ikke spor.

Ellers har vi bare gået tur med alle de andre. Linnea og Chili gik op i byen, og hun var lige så snaksagelig, som hun plejer at være, så jeg ved ikke, hvad pokker, der gik af hende den anden dag, men hun får snakket med alle på sin vej i hverttilfælde.

Jeg glemte også at nævne, hvor utroligt dygtig, at Diesel er blevet. Vi træner jo sammen ca. en gang om ugen, og han er godt nok fokuseret på sin mor – Katja, og han elsker at arbejde med hende og omvendt. Det er godt nok utroligt, hvad man kan nå med så lille en lab på så kort tid, når man træner på den gode måde:-). Dejligt – Diesel er en heldig dreng, og de skal nok komme derhen i lydighedsprogrammet, hvor Katja gerne vil være:-).

Katja blev helt glad for, at han kunne lave lidt ballade til træningen den anden dag. Han løb med en bamse i det frie søg, og gjorde lidt op med sin dukserolle på holdet, så han kan altså godt leve op til sit navn- den lille “Bandit”;-).

 

 

23-3-2011

Så er vi allerede midtvejs i ugen. Mandag trænede jeg sammen med Katja, og de fik lov til at løbe en tur over markerne bagefter. De tumler og leger i et stykke tid, men efter ret kort tid, så går de bare og snuser. Dustin deltager ikke i tumlen, det er han for fornuftig til;-). En meget moden hvalp. Der minder han en del om Tea, der jo heller aldrig har leget rigtigt.

Tirsdag kørte vi en tur til ringtræning – uden at vide, at det ikke var hende der plejer at have det, der havde træningen – desværre. Det gik sådan at Chili, der ellers er en meget snaksagelig lille hvalp ikke ville have set tænder, og ikke ville røres ved af hende. Vi har været der 4 gange før – uden problemer af den art. Chili er den type, der nærmest kaster sig ind i fremmede, men hun er samtidig en blød hund (i forholdet til mennesker), så der skal ikke så meget modgang til at vælte hende, og istedet for en positiv omgang træning blev det til en rigtig dårlig oplevelse for Chili – øv. Vi håber da godt nok, at hun er klar på den gode måde, når hun skal i den rigtige ring. Linnea er så god  til at stille hende rigtigt fint op, så det skal jo helst være lidt sjovt, når de er derinde. Linnea er heldigvis cool, hun tror bare, at det var lige der – den dag, at Chili blev ked af det, for normalt, når hun går med hende – og møder fremmede, så er Chili ved at vælte folk af bare glæde, hvis hun altså kan komme til det. Nu ser vi, men ringtræning lægger vi lidt på hylden. Nu må vi ud i den virkelige verden, og så må vi se, hvad tiden viser.

Idag har der godt nok været tryk på min eftermiddag. Lægge små spor på vej hjem fra arbejde, skovtur med de 4 voksne, træne elefantfod med Silja og Lærke, træningspor med Tea, i skoven med de små og Silja, spor med Sonja og Chili, frit søg og markering med Dustin, lange markeringer til Silja – lille runde i skoven og så hjem og lave mad;-), hold k…, så er det vist også nok for den dag, nå nej, de har også fået studset haler og klippet klør – allesammen.

Sådan! Jeg synes godt nok, at hun er sej til at stille den lille Chili Con Carne;-).

Dustin går det da også ret godt med:-), det kan være, at det er Linnea, der skal handle mine hunde for fremtiden. Det er nemlig ikke så let endda. Hvis hunden skal vises fra sin bedste side af, så er det altså nødvendigt, at den står, så den ser bedst muligt ud. Det lyder jo logisk, men det kræver altså mere end bare det at få den til at stå nogenlunde stille. Resten af billederne vil lande inde på de respektive sider snart. Vi tog også af Silja, meeen der tror jeg, at vi må på den igen. Silja er jo rykket helt ind i de voksnes rækker nu. Hun er sammen med de andre voksne inde i stuen om natten – og når vi ikke er hjemme. Det er gået fint. Alt herinde har været intakt indtil videre;-). Jeg vil ikke udsætte hende for et eventuelt anfald af “damp” hos de små, det må de klare selv – med hinanden. De voksne skal også have fred, så de må passe sig selv – de små terrorister;-).

 

 

 

20-3-2011

Synes da lige, at det kræver en lille opdatering, at Tea og jeg var en tur på Sjælland for at deltage i DM. Det gik ikke efter planen, og fejlen er helt og holdent min.

Jeg troede ikke på muligheden i at sporet startede få meter ind til højre for en vej for herefter at gå tværs over vejen og ind på modsat side af “kassen”. Tea fandt ellers ud af det med det samme, men mor her syntes, at vi skulle trampe rundt i “kassen”, det er jo så sjovt;-), så det brugte vi en hel del tid på inden jeg måtte overgive mig og følge efter søde dygtige Tea – altså modsatte vej af kassen. Så havde jeg jo allerede vist hende, at jeg ikke rigtigt stolede på hende idag – ærgerligt ærgerligt, for hun stoler så ikke mere på sig selv så, og så tager hun min tvivl på sig. Så da jeg igen tvivler senere i en rundgang, så bliver hun selv i tvivl, og her strander vi så og kommer ikke rigtigt videre. Der er kun et at gøre næste gang, det er at følge efter hende – med det samme. Jeg vil næsten sige, at det ville være nemmere at have bind for øjnene;-)og så bare gå bagefter. Jeg kan lige nu ikke huske, om der blev givet 9 eller 10 gange 0 i alt, men jeg kan huske 3 første pr. og 1 tredje pr., så der var andre, der havde en lidt lang vej hjem;-).

Et stort tillykke til Søren Krabbe, der blev Danmarksmester 2011 – det er virkeligt velfortjent:-).

En hyggelig men kølig dag havde vi på trods af det “depri” resultat. Der er så god en stemning til sådan en sporprøve, og vi får snakket en masse spor – mens vi venter:-). Erling tog sig af alle de andre herhjemme – nødvendigt og en stor luksus for mit hundehus.

 

 

19-3-2011

Jeg har bestemt mig for, at tage en hjemmedag som alternativ til at køre til hvalpetræning med de små. Da jeg har hele dagen ude af huset i morgen, så har jeg behov for lige at få styr på mit hus og samlet set få taget mig af hundeflokken, så det er en god beslutning på noget, der tegner til at blive en smuk forårsdag.

Rally kommer vi først til i beg. af april, når træningen bliver om aftenen. Mine weekender går til andre aktiviteter i den kommende tid, så desværre er der lige en lille pause med det. Jeg er rigtigt glad for det ellers, og det er Silja og Lærke også, så jeg glæder mig til, at vi kan passe træningen igen:-).

Hvalpetræning kan vi nå to gange til, og så er det overstået i denne her omgang. De små er alle tre utroligt lærernemme og arbejder så fint. Jeg er meget tilfreds med dem på alle måder – selvom det kræver en del af mig – hver dag, at have tre hvalpe i huset, så giver de altså også rigtigt meget retur.

I forhold til at finde nye hjem til dem, så holder jeg Sonja inde i mine egne “rækker”, og der har ikke vist sig de rette for hende endnu.

Det har der heller ikke for Dustin – selvom han er til salg på normale vilkår. Der har været henvendelser på ham, men så er vi ikke rigtigt nået længere end det. Når man har lagt så meget tid og arbejde i en hvalp som jeg har i Dustin, så bliver man jo mere knyttet til den (end godt er måske), og det skal altså føles helt rigtigt at sende ham afsted, så vi venter fortsat på den helt rigtige familie til Dustin:-).

Den rigtige familie vil i givet fald få en hund, der er noget længere fremme i træningsforløb og mere lydig end en gennemsnitshvalp, så det er en del lettere at gå videre med Dustin, hvis man selv er uerfaren som kommende hundeejer i forhold til, hvis man prøver sig frem med en 8 ugers hvalp, så der er bestemt fordele ved at købe en lidt ældre hvalp, når hvalpen har haft det som Dustin.

Nå, rengøringen kalder, og jeg må hellere lette mig fra min computer:-).

 

 

17-3-2011

Så er vi fuldtallige i hundehuset igen. Silja har hygget sig hos Maria og Stefan, og Maria savner hende rigtigt meget.

Jeg har gået det sidste træningsspor med Tea inden prøven på søndag. Så må vi se, om formen kan holde. Ellers går dagene i sin egen ret faste rytme. De store får gåtur først, når jeg kommer hjem fra arbejde. Tea og Silja bliver supplerede med en cykeltur, når jeg kan nå det. De små får så deres og som regel en eller anden form for træning også. Så er der faktisk helt ro – eftermiddag og aften, hvilket jeg selvfølgelig nyder, da jeg jo også har andet jeg skal i løbet af min fritid – f.eks. at sidde ved computeren:-).

 

 

 

13-3-2011

Så gik weekenden igen:-). Fredag lavede vi baydirrigering igen – Katja og jeg. Det gik super fint, og der var fred fredag aften.

Lørdag morgen, var Linnea, Maria og jeg til hvalpetræning. De er meget meget dygtige de tre små sorte, så opmærksomme og lette at arbejde med. De er dygtige til at gå og kigge op på os, og det er rigtigt hyggeligt, at være afsted med dem.

Silja er jo hos Maria et par dage, og det går fint.:-), hun får dejligt meget opmærksomhed og lange gåture – og træning. Maria var med til træning her til morgen sammen med Lærke og mig, så hun gik hjem med gode idéer til, hvad man kan lave med Silja.

Det er rigtigt sjovt, at være til rally, og de er gode til det både Lærke og Silja. Vi er på ingen måde verdensmestre, men vi er igang – og vi har det sjovt:-).

Jeg gik spor med Tea idag – og skal igen på tirsdag, og så må det være det. Hun skal jo gerne være frisk til prøvedagen, som jeg gysende prøver at fortrænge. Når vi nærmer os, så fortryder jeg altid, at jeg har meldt til – altid. Jeg tænker på, hvad jeg ellers kunne bruge dagen til, og hvilket pres jeg kunne undgå at lægge på mig selv osv..;-).

Nå, men mere hyggeligt var det at gå spor  med de små her i eftermiddag. Det gik fint. De tager sig god tid, og kan blive gode til det:-).

 

Vi fik prøvet et eksempel på en bane idag. Det er ret sjovt, men man skal læse, hvad der står på skiltene;-). Maria og Silja gjorde det super:-).

 

 

10-3-2011

Så er uge 10 næsten gået. Det har været en god uge med lidt luft hist og pist, da et par af mine klasser har været ude af huset. Jeg har f.eks. nået at købe lidt nye planter og – almindelige ting, som jeg bare ikke når i det daglige med det store hundehus jeg har.

De små blev trænet igår sammen med Katja, og vi startede op med dirrigering på babyplan. De blev så udmattede af de 15-20 minutters intensiv træning de fik, at de sov i flere timer bagefter.

Idag har alle hunde været i skoven. Ikke alle på én gang, men et voksenhold og et hvalpehold. Sonja gik i vandet – i åen, og hun så godt nok sjov ud, hun blev som lammet af forundring og stod bare derude og kiggede ind på mig. Det var ikke dramatisk overhovedet, og hun gik bare ind og sad lidt ved siden af mig, og sundede sig lidt.

Silja skal på wellnesophold hos Maria og Stefan fra lørdag til tirsdag. Maria vil jo så gerne have hund, men det er ikke muligt lige nu, men have Silja på besøg ind imellem, det kan hun godt have. Så Silja sættes af på Nyborgvej lørdag morgen, når jeg henter Maria, der skal hjælpe mig med hvalpemotivation i denne omgang. Stefan tager imod, og det er jo Siljas helt store idol, så det bliver spændende for Silja, der vil nyde at være den eneste ene, det er jeg helt sikker på:-). Rally søndag morgen skal hun dog ikke gå glip af, så der henter jeg Maria og Silja, og Linnea får lov til at sove længe den dag, det er er helt okay med hende:-).

Silja skal så være alene i 2 timer en af dagene, og det er jo Marias bekymring, men det er jeg nu sikker på, at hun godt kan klare;-) – også uden at gnave;-), det er længe siden, at der er gnavet i noget fra hendes side – utroligt men sandt.

Maria er også tændt på at komme med ud til skuer nu, så det er virkeligt dejligt, at vi kan være fælles om det med hundene, og det kan jo ende med starten på en hobby for Maria også:-).

Lærke og Silja får lavet deres rallylektier, og det er meget krævende for dem – det med klikkertræning. Tilgengæld, så kommer Silja på stedet, når hun kan høre, at der er en, der har en klikker i hånden, så det er ekstremt motiverende.

Maria får en klikker med, så klikkertræning kan blive en del af wellnesopholdet, så må vi lige have en “brush op på, hvordan og hvorledes, for Maria har ikke erfaring i det:-).

 

Spændende lidt grødagtig is.

Jeg tror næsten ikke mine egne øjne – Silja tager en slapper på en gåtur;-), hun er altså blevet voksen her som 2 årig, det sætter jeg stor pris på:-), og jeg tror egentlig at Silja føler sig bedre tilpas nu end for et halvt år siden f.eks. Hun hviler i sig selv nu – endelig:-).

Jeg er helt stolt af det her billede. Det er så svært at tage et godt billede af Tea, der har det med at posere foran kameraet som en sæk kartofler. Lidt lærkenåle pynter så lige lidt på hendes ryg, men noget af det bedste, jeg har taget af hende stående, det er det nu alligevel.

Slægtsskabet med ulvene fornægter sig ikke i det gab, som den ellers fredelige Felix viser her.

Lidt sødere look – vil jeg mene. Felix med sin “kyssemund” – “Oldie But Goodie”.

 

 

 

6-3-2011

Sikke et vejr i denne her weekend – endelig, hold k…., hvor her jeg nydt det. Jeg og Linnea har været alene hjemme, for Erling er på øltur til Belgien, og han kommer først hjem i morgen aften.

Lørdag morgen var vi til træning i Tarup/Davinde gennem DRK. Hvalpemotivation. Linnea gik med Chili, jeg med Sonja og min hjælper med Dustin – 100 gange tak for hjælpen:-), vi tager en tur til på lørdag. Nu skal man ikke tro, at de var trætte bagefter, nej, de var nærmest mere energiske, det har jeg oplevet før, når jeg har haft hvalpe til træning.

Når de har meget energi og ikke er i stand til at opføre sig kultiveret;-), så ryger de udenfor, og så må de lege lidt i haven, til de er parate til at komme ind igen. Stueområdet er kun for hunde, der kan finde ud af at være rolige, så de voksne er der, når de har tørre poter, og hvalpene er der, når de er afslappede og rolige – sammen med os. De voksne hunde skal også have fred, så frontalangreb fra tre små i stuen, de betyder også “afgang”.

Det er de heldigvis som regel fra sent på eftermiddagen til næste morgen. De har ikke legetøj inde i stuen, for tre hvalpe kan hurtigt blive enige om “fri leg” med legetøj, så det er kun i bryggerset og udenfor.

Man kan godt blive lidt slap i moralen, når Dustin f.eks. lister op i sofaen og lægger sig med hovedet på en pude – eller på Erling;-). Muligvis får dem, der får ham på et tidspunkt en hund, der eeelsker sofaer, men det må  de så finde ud af, hvordan de vil forholde sig til det.

Det giver den skønneste fred, lidt ligesom det med små børn i sengen om natten. Det har jeg jo ikke, men det er i princippet det sammen. Nogengange står principper for fald, og Lærke har jo arbejdet på den sag meget længe;-)).

Nå, men sporlægning og lufteture, så var den lørdag gået. Silja og Lærke skulle afsted her til morgen, og hvem satte så begge forben på elefantfoden idag, det gjorde Silja, hun fik bare så fint styr på det, og jeg nyder jo synet, jeg smugkigger lidt, når jeg træner med Lærke.

Elefantfoden skal føre til, at hunden skal søge den perfekte “plads” på sigt altså, vi har nok lidt lang vej til så perfekt en plads, meeen vi er med, og vi er positive, også Linnea, der ellers er super kritisk overfor trænere i hunderegi. Hun føler sig til talt ned til tror jeg, og det kan hun selvfølgelig ikke tage. Vi befinder os i en anden verden end den vi plejer, men jeg skal love for, at det trækker energi ud af hundene, og jeg får noget at tænke over – også i forhold til jagtrelateret træning. Det kan jeg komme ind på en anden gang, men træneren i rally, går også på jagt, og der er en del af det vi laver, der kan danne et udmærket grundlag for en bedre lydighed i forhold til jagt f.eks.

Så skulle der gås spor med Tea. Hun gik super godt. Bare hun vil holde den stil om et par uger, så vil jeg gå roligt og fattet til prøve;-).

De små fik et 2-3 timer gammelt spor med knæk og uden godbidder. Sonja fik godbidder i sit, og det var ikke så langt som de andres. Hun gik så fint og koncentreret, og jeg putter også godbidder i næste gang til hende.

Dustin var godt nok dygtig. Han fik et meget svært terræn at gå i, og skulle også over en grøft med lidt vand i. Han kan blive super til spor, og det er ligefør han ryster af glæde, når han ser skindet. Der er han ligesom Lærke. Han kan blive klar til prøve i foråret, det ser det ud til nu – i hverttilfælde.

Chili fik rigtigt godt med udfordringer også. Hold da op “hard work”, og to knæk. Hun klarede det flot, og var den, der var mest træt, da vi kom hjem. De har simpelthen så godt af at blive brugt på den måde.

Nu er jeg også ved at være godt brugt, for det er også “hard work” for mig;-), og jeg mener helt bestemt, at jeg har fortjent den fastalavnsbolle, som Linnea og jeg vil indtage til “Lykke” i aften. Der er i øvrigt lidt nye billeder hos Chili og Sonja.

 

 

2-3-2011

Der har været godt gang i hundeaktiviteterne her i de første par dage i ugen. Efter luftning af de store trænede vi med de små, Katja, Linnea, Maria og mig. Bagefter fik de en tur i skoven sammen med Silja og Tea og Katjas amerikanske Bulldog Ozzy. En lille tur altså, og de fik hilst på en fremmed hund, som dog kun var optaget af de to damer og helt og holdent ignorerede de små;-).

Igår var vi til ringtræning igen. Det er altså noget specielt at være til synes jeg, men jeg ser en meget stor socialisering i det, så vi kommer når vi kan. Vi kan komme, når Maria kan, og det kunne hun så igår.

De var fuldstændigt udmattede bagefter, så indtrykkene har været store.

Idag har vi været i skoven. Først med de store og bagefter med de små og Tea, der skulle gå spor. De små fik også et lille spor hver, og i weekenden prøver vi igen. Jeg vil forlænge liggetiden, så der skal lige være luft til det.

Silja og Lærke har lavet “rallylektier” i ugens løb, og vi er ved at være parate til yderligere instruktion. Det er sjovere end som så, at træne på den måde. “Gør noget, så ser vi, om det er rigtigt”. Silja har stadig ikke helt fat på “begge ben op på baljen”, men hun fik dem dog op et par gange idag, så vi er på vej, men inden da havde hun også forsøgt på alt muligt. “Bare at sidde og kigge f.eks. Hmmm. det gav ingen klik, nå, men så kan jeg  da prøve at lægge mig ned ovenpå baljen, de vil jo nogengange gerne se et dæk” ;-)). Det sætter virkeligt de små grå igang, og 5-10 minutter ad gangen er rigeligt.

Linnea er begyndt at løbe, og hun har Silja med – luksus, for Silja vil så gerne, og jeg tror faktisk, at Linnea er glad for at løbe med hende:-).

 

 

 

27-2-2011

Det gik super godt med første træning i rally. Jeg havde Lærke, der hoppede af glæde i snoren, fordi hun var kommet en tur til træning:-). Linnea havde Silja – efter eget valg. Lærke var meget vaks ved havelågen til at forstå de enkelte ting, som vi skulle – og som hun ikke lige havde prøvet før. Fra ikke at ane, hvad hun skulle med en omvendt opvaskebalje “elefantfoden”, så blev hun istand til at gå rundt om den med forbenene plantet på baljen. Det tog højst 5 minutter med en klikker. Vi var skilt ad under træningen – Linnea og jeg, så jeg kunne kun skule ud af øjenkrogen. Det så også ud til at køre fint derovre, og “target” var helt på plads for Silja. Linnea skal så i ugens løb have Silja med op på sit værelse og træne lidt med baljen, for Silja kom ikke længere end til at sætte poten på. Det er fordi hun ikke har forstået det endnu, for hun er som hovedregel meget hurtig i forhold til indlæring.

En meget kold omgang morgentræning, men rigtigt sjovt for hundene – og os. Hjemme igen skulle Linnea til hesten, og jeg smuttede i skoven med Tea og hvalpene. Felix fik en formiddagstur med Erling. Tea skulle finde sporstart på en bar mark, og det gik godt. Jeg vil gentage det her i ugens løb, for det er blandt andet den slags, vi kan risikere til DM. Hvalpene fik lidt individuel træning og en løbetur i skoven, så der er lige nu en velfortjent ro i stuen:-).

 

 

 

26-2-2011

Så blev der langt om længe lidt tid til overs. Jeg har oprettet en egen side til Sonja og lagt lidt billeder hos de tre hvalpe. Christian skal lige rette lidt her og der, men ellers så er hun nu indgået officielt som hund her i hundehuset. Det betyder, at hun er her indtil, at der er fundet en passende løsning for hende. Med passende mener jeg, at hun på sigt kan komme ud i en familie, der synes, at det kunne være spændende at indgå et samarbejde med mig omkring den lækre tøs. Jeg ønsker at bevare muligheden for have Sonja i mine linjer, og så må vi se, om den rette familie viser sig på et tidspunkt. Nu er hun jo her, og vi bliver gladere og gladere for hende for hver dag, der går. Hun kan også drikke øl – har Erling konstateret – respekt;-)).

Om det er en rationel beslutning, at jeg ikke bare sælger hende videre, det kan der nok stilles spørgsmålstegn ved.

Jeg tror aldrig, at jeg vil evne at være rationel omkring mit hundehold. Egentlig har jeg svært ved at se, at der kan være noget rationelt over at have hunde. Få hunde er undtaget af den påstand jeg her kommer med. Det er tjenestehunde -altså narko og politihunde, fører og servicehunde og schweisshunde. Andre hunde er vel egentlig ikke nødvendige. Man kunne godt leve uden. Ligesom man kan leve uden bøger og kunst f.eks – eller sport – eller jagt. Men så fjerner vi jo dybden og den dimmension, der går ud på andet end overlevelse, så heldigvis har vi hunde, kunst, god vin, jagt, og alt det andet, der giver livet mening.

 

Jeg har ikke planlagt det sådan, at jeg skulle have “trillinger” lige nu, og nogen gange, så går det hele ikke efter planen. Det ved jeg jo ikke, om det også gælder for dem, der sidder og læser min blog, men set med mine øjne, så er det f….. også et kedeligt liv, hvis alt lader sig putte i kasser og planlægges nøje. Nu blev det sådan, at jeg fik Sonja Solskin ind i huset igen, og nu ser vi, hvad fremtiden bringer:-).

 

Ellers er der fuld power på. Det tror jeg de fleste, der har haft én hvalp kan forstå. Man kan indimellem gange dem op med en eller anden ubestemt faktor, for de er jo absolut i stand til at holde hinanden igang;-). Det meste af tiden, der går det dog nogenlunde roligt, og nu sover de sødeligt. Det kræver en del aktivering, og det får de så som regel.

Idag har de alle været alene ude og træne lidt med mig, og derefter en tur i skoven i forbindelse med, at jeg forsøgte, at lave et spor til Tea – med godt med sne i klumper under klovene;-)).

Maria har lovet, at hjælpe med hvalpe både mandag til træning med Katja og til ringtræning tirsdag. Hun kan slet ikke undvære hundene mere;-), og det nyder jeg jo:-).

I forhold til almindelige hvalpemotivation, så er det nu lykkes mig, at få det til at gå op med de tre hvalpe og de antal gange træning jeg kan være med til i denne omgang. Jeg er bare så glad og taknemmelig for, at det kan lade sig gøre, for ud af huset, det skal de altså.

Linnea og jeg starte jo i morgen med Lærke og Silja – spændende:-). Jeg lægger lidt nye billeder ind herunder nu, der samler lidt op på ugen der gik.

Vi har lige været på en lille storfamilieferie i Tyskland – inklusive de tre små og Tea. Det gik overraskende godt. De kørte i bil uden at klage, og hyggede sig på ferien ligesom os andre:-).

Lærke og Silja var hos Inge, og Silja fik leget med Inges unge lab-pige. Fuld drøn var der på deres gåture, så de har haft det godt. Felix var hos sin gamle veninde Malou, som han kender fra han var helt lille hvalp, og det gik også fint.

Det var jo min fødselsdag den 18. februar, så det skulle de jo mærke – mine hunde:-).

Uhmm siger Tea, og hold k…, hvor det sviner.

Det er jo et helt gnaveorgie;-).

Hvalpene fik selvfølgelig også. Her er det Sonja Solskin, der mæsker sig.

Jeg ser rigtigt fødselsdagsglad ud, og med god grund. Vi havde gået en rigtig god tur med de store, og de små fik deres, og så var der ro og fred til menneskehygge.

De små faldt i søvn over “maden”-

Dustin er et skødebarn – det ses jo tydeligt.

Maria og prinsesse Silja. De klær altså hinanden top godt, og vi er enige om, at de har en hel del  til fælles:-)).

Søde chili sidder som et lille barn hos Linnea. Linnea kan ikke modstå hendes charme:-), hun logrer og uddeler kys, og er bare så sød.

De tre små med på bytur i Tyskland, hvor vi var på ferie i uge 8. Super god socialisering. Der er jo hænder nok, når storfamilien skal i byen:-).

Dustin snakker med tyske damer:-).

 

Så sidder vi bare her og kigger, mens nogen går i butikker;-).

Bunkelur. Det er ret anstrengende at være på ferie:-).

Det var egentlig nemmere end jeg havde regnet med, at have trillingerne med på ferie. De fik lidt længere gåture end normalt, og kunne komme lige ud af døren for at tisse, og så fik de tyggeting, hvis de begyndte at kede sig, så alt i alt en fin ferie for mennesker og hunde:-)).

Dustin blev træt, så selvfølgelig skulle “Dudinmanden” bæres;-).

Skriv en kommentar

*